torsdag 19 mars 2009

Retur ...


Ängelholm.
Bara så vackert ....!
Glöm inte att klicka.

Och så bär det av hemåt igen.

Det är en helt övermåttan ljuvlig vårdag och genom kupéfönstret susar Halland förbi.

Och Skåne tar vid.

Som här .., vid Ängelholm.

Det är så vackert så man får ont i hjärtat.

Mest hela tiden sitter jag och funderar på bed & breakfast och vandrarhem och olika sätt att försörja sig.

Jag tänker på yogakurser, helg-akvarellmålningsamlingar .,. musikkvällar .., eller bara Lugn och Ro-helger för utarbetade kvinnor i min egen ålder.

Allt sånt.

Just innan Burlöv blir det tvärstopp och efter en stund meddelar lokföraren att en passagerare i tåget som ligger före oss har drabbats av hjärtinfarkt och nu står det tåget i Burlöv och inväntar ambulans, det är därför vi står stilla.

Som på en given signal åker mobiltelefoner fram ur väskor och fickor.

Jag ringer min gotländske chef och säger att risken finns att jag missar ystadtåget som går kvart över nio från Malmö och då blir jag lite sen till jobbet, nån halvtimme, kanske.

Men det fixar sig .., ambulansmännen är raska och vi är framme endast tio minuter försenade.

Det är lugnt.

Hur det går för den sjuke mannen, det tänker jag på medan tåget passerar Oxie.

5 kommentarer:

Linda sa...

Usch, hoppas det går bra för lokföraren.
Men du, vilken fullkomligt underbar bild!!!!

Bloggblad sa...

I såna stunder blir det extra tydligt hur olika verkligheten är för människor bara några meter från varandra. Medan man själv sitter och njuter av utsikt och tankar - kämpar någon för sitt liv.

Så är det ju alltid, men det blir så påtagligt när det är nära.

Evas blogg sa...

Och sådana gånger kan jag tänka att det är så viktigt att bejaka sina visioner, för man vet aldrig när livet tar slut. Och där satt du och funderade och visionerade och i tåget bredvid kämpade någon annan för sitt liv. Kontentan: lev dina drömmar och visioner! Jag tycker det låter som en fantastisk ide'. OK man blir inte rik men man lever ett berikande liv (jag vet av egen erfarenhet) och i alla för mig börjar det bli mer och mer viktigt. Livskvalitet är ordet. Jag kan komma och hålla drömkurser eller måalrkurser eller skrivkurser eller allt i en salig blandning. Och det finns ju massor av bloggare som är duktig på så mycket. Du har ju redan grunden till kursverksamheten. Go for it!

Tankevågor sa...

Hoppas verkligen att det gick bra för lokföraren!!

Lugn och ro-helger för trötta kvinnor har jag också fantiserat och drömt om...ute på lilla ön skulle de kunna få bara vara och ta det lugnt och bo i mina två gäststugor.

Det kan ta minuter att gå runt lilla ön eller flera timmar beroende på en själv.

missis p sa...

hej hej....JA ibland längtar man efter bara LUGN O RO......Inga ungar som bråkar syskon kärlek...Inget måste.inget jag e tvungen....Nej bara få lov att få gå i pyjamas en hel flrmiddag o bara morna sig.....Lägga en snygg makeup....ta en ång lång dusch....lägga håret på spolar o bara bli så FIIIIN........ Jag ja jag hade verkligen behövt att BARA FÅ VARA .......men jag e så lycklig ändå---fast jag ändå hade behövt bara vara FÖR MIG SJÄLV O BARA BRY MIG OM MIG SJÄLV......Fast ändå e jag MYCKET LYCKLIG men känner ändå att iallafall 1 dag BARA FÅ VARA SJÄLV O efter den snygga makeupen , långa duschen BARA FÅ UT PÅ STAN O BARA HANDLA......DÅ ÅT BARA MIG SJÄLV o ingen annan.........KRAM KRAM