onsdag 31 oktober 2012

Uppmuntringslotteriet ...

Det här är några av priserna i veckans dragning i lotteriet.
(Blomskottet har tillkommit, då vissa av deltagarna säger att allt som ligger på bordet är sådant som antingen redan finns hemma, eller så får någon annan gärna ta det som erbjuds. Ja, alldeles enkelt är det inte att vara lotteriföreståndare, kan jag meddela. Är det någon som vill ta över, så finns priser i massor som jag kan skicka ,-)).

Till exempel ..., de allra mest underbara dubbelvikta bilder/vykort, tagna av Göte Gustavsson i Löttorp på Öland (tack Ann i Göteborg!), dvd-filmen Morden i Midsomer som samma Ann fick som tröstpris, men den hade hon redan sett, så nu går den i repris igen .. (tack igen, Ann!), där är två filmer sponsrade av Monet i Frankrike - en som handlar om Frida Kahlo, den mexikanska konstnärinnan - och den andra är Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden" (tack Monica!), så är det en härlig deckare skriven av bloggaren Annika Bryn - "Morden i Buttle" -(fanns i min bokhylla och är ytterst läsvärd!) och sist av allt dom här grejerna i mitten, en blå och en grön .., och vad det är, det ska ni få gissa på! 
Det är Anitha i Bureå som skickade dessa med posten och gissa, om jag fick fundera på vad det kunde vara och hur jag än bar mig åt, gissade jag fel ,-)

Med dom här priserna är det så att när det är filmer eller böcker, så är risken stor att ni har redan sett dem, det är därför jag har blandat med lite annat, så får den som vinner själv välja.
(Filmen om Frida Kahlo är på franska eller engelska ..., eller både-och, ja, här finns alltså tillfälle till språkövning ...).

Följande har delat med sig av sin glädje och ligger och skvalpar i byttan, i väntan på dragningen:

Eivor Jonsson i Adak

Margareta Lundgren

Cecilia N i Härnösand

Ann i Göteborg

sportigajenny i Gränna/Kaxholmen

mossfolk i Örebro

anne i Mantorp

Rexxie i Västerås

ellem i Skellefteå

Hedgrenskan (på väg till, eller redan på plats, i Irland)

Eva - Lyckliga Grodan -

samt

Ulrika i Västmanland

9 kommentarer:

Anders sa...

...och nu vill ju inte jag framstå som otacksam, men om ni skulle råka dra mig kan ni väl dra en gång till?!

Det är helt enkelt så här:
- Annika Bryns böcker har jag redan
- DVD-filmer har jag hur många osedda som helst
- vykort skickar jag nästan aldrig, och...
- sånt som man hmmmm.... skalar.... i de två färgade grejorna använder jag aldrig eftersom jag inte är överförtjust i... ja, sånt som man skalar med dem!!

Kram!

Elisabet. sa...

Rexxie: å, det är inte lätt att vara lotteriansvarig, vill jag lova ,-)

Jag tror att jag ger upp detta! Säg vad du önskar dig ,-)

Elisabet. sa...

Rexxie: nu har jag hittat det perfekta priset om du vinner: ett skott från en av mina älsklingsblommor!

Biggan sa...

Elisabet, du är fantastisk som orkar, kan och vill hålla igång de här otroligt charmiga, roliga lotterierna.
Jag följer med glädje med på bloggen vill jag att du skall veta.
Jag hoppas någon gång kunna skriva några rader om DBIV, eller om min dag...hitills har det inte varit så tjosan om du förstår vad jag menar...du vet kärringen är gammal och pjäxorna hala mellan varven...i nuläget ett envist ryggskott.
Kram till dig och pv.

Elisabet. sa...

Biggan: åja, du låter pigg som en mört ,-)
Hoppas ryggskottet ger med sig .., det är ett elände att ha ont i ryggen!

mossfolk sa...

Och jag är ungefär hur nyfiken som helst på vad i all världen det är man skalar i de tvåfärgade grejorna... Inte för mitt liv kan jag komma på något klokt.

Anders sa...

Mossfolk:

Om jag har rätt (och av och till brukar jag ha det) så är det något man brukar ha i en potatisgratäng, och som avger en omisskänlig doft av allylmetylsulfid i andedräkten efter ett par timmar....

gunnar i vaplan sa...

Var tvungen att söka efter detta på nätet. Hittade denna länk:

http://www.smartasaker.se/vitloksskalaren.html

:-))

Monet sa...

Jag tycker också att Elisabet är fantastisk och beundransvärd med sitt uppmuntringslotteri. Eller, vad det egentligen handlar om ju att man tvingas fundera över vad som varit bäst i veckan som gått.

Och det är det absolut bästa med det hela - för hur ofta stannar vi upp och gläds åt det lilla i vardagen.

Sen är mitt tips om man vinner något man redan har, har sett eller inte är intresserad av: ge det till någon annan som kanske blir glad. Då kommer det ju till gagn och glädje ändå!!