måndag 29 oktober 2012

Tänk .., att den lille krabaten vågade!

Mitt i allt elände .., den förfärliga olyckan hemma i Malå där en ung pojke förlorade livet och flera andra skadades (och jag tänker på den unge mannen som körde bilen, en lugn och fin pojke, säger dom man pratar med - inget vansinneskörande -) .., och så allt det andra som vi dagligen och stundligen får höra talas om .., ja, mitt i allt detta tar jag en näve fågelfrön och ställer mig alldeles, alldeles intill fröautomaten, den som hänger i den lilla eken.

Solen flödar.
Löv singlar till marken.

Och där står jag i några minuter och bara väntar.

Till sist händer det: en liten blåmes kommer flygande .., sätter sig på en gren alldeles intill .., för att slutligen våga språnget, ja, den slår sig ner i min utsträckta hand, norpar ett frö och flyger iväg.

Det var .., nästan magiskt.

10 kommentarer:

SoF sa...

Åhhhh - det skulle jag också ha tyckt.

Magiskt var ordet...

Varma nästa-storm-hälsningar!

Elisabet. sa...

SoF: ja, men du förstår vilken känsla! Och även här blåser det (och regnar!), jag tror minsann stormen Sandy har ändrat riktning ....!

Anita sa...

Jag förstod nästan att du kände till de människor som drabbats av den svåra olyckan i Malå, Elisabet. Så tragiskt alltihopa.

Varma hösthälsningar till dig! Kram!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, wow var ordet!

Anitha: jag har varit borta i 20 år och det märks .. visst vet jag vem hon som är mormor är och några andra också, men jag får liksom inte ihop det. Döttrarna däremot (mina) kommer ihåg på ett annat sätt.
Men det spelar ju ingen roll, det är så hemskt ändå!

Mian sa...

Yepp - magiskt är helt rätt beskrivning!
hälsar
en som vet :-)

Anonym sa...

Magiskt, och modigt!

Eva i Tyresö sa...

Vilken underbar liten gynnare som kunde glädja så mycket.

Dinah sa...

En lugn och fin pojke.
Ja, det är han säkert.
Men nu ska du inte skönmåla Malå och har man gått efter Storgatan där nångång under de senaste åren är man mer förvånad att det inte hänt tidigare.
Nu ska jag skynda mig att tillägga att jag tycker att det är fasansfullt och onödigt, och jag vill på intet sätt hänga ut chauffören utan tycker snarare att det är orättvist att han ska straffas dubbelt, både i domstolen och med vetskapen att han kört ihjäl ett barn. Kan bara önska att de övriga bilisterna i Malå lär sig nåt av den här händelsen.

Elisabet. sa...

Dinah: nu har jag inte promenerat på storgatana trottoarer på tjugo år nästan ..., men jag menade mig mer att set inte var någon fyllekörning. Hur som är ju även sen gossens liv förstört. Vilken fasa att leva med detta !

Dinah sa...

Ja, Elisabet, där har du två rätt. Och jag avundas honom inte.
Hade de promenerande väntat några minuter innan de startade hade han bara skadat bilen och möjligen sig själv.
Nu är det en tung tid framför.
För många.