fredag 2 november 2012

Ja, vad var det nu ....

... som etsade sig fast i våra minnen förra veckan?


Jo, det var Margaretas glädje över att äntligen kunna ta sig till duschen på övervåning, vilken lycka!

Och Hedgrenskan gladde sig åt besöket i dottern och mågen som flyttat ut på landet och titten på foderhästen och dom grillade kotletterna vid en provisorisk matplats.

Eivor Jonsson i Adak hade varit på visit i huvudstaden och sett Fanny och Alexander och efteråt fick hon träffa Marie Göranzon och Jan Malmsjö backstage, ja, vem hade sagt nej till detta?

I Härnösand hade Cecilia N:s make tagit med sig den något åldrade hunden på en rejäl joggingrunda och de skulle han nog inte ha gjort .., den arma hunden däckade totalt, men glädjen blev stor när han så småningom piggnade till igen!

Ann i Göteborg åkte till Textilhögskolan i Borås, det var det bästa i hennes vecka - dessutom upptäckte hon den lilla skulpturen "Ute" av Charlotte Gyllenhammar.

Att läsa alla turistbyråns böcker har sportigajenny gett sig den på att klara av och nu - äntligen - var hon klar med den 609 sidor långa "High Latitudes" som handlar om svensk polarhistoria!

I Örebro gladdes mossfolk åt att eländesförkylningarna började tacka för sig.
På söndagen blev det en härlig promenad i höstsolen - det kändes bra -!

Anne i Mantorp hade varit ute i skogen tillsammans med tre killar och två hundar och så hittade hon - och plockade - djupfrysta trattkantareller!

Rexxie hade varit på besök hos två väninnor och druckit vin och ätit gott och ändå inte blivit röksugen, ja, inte mer än att han - när han trots allt lånat två cigaretter och blossat - kände att det nog inte var så himla läckert.
Senare under veckan fick han veta att tumören på njuren inte har givit metastaser på lungorna och det måste väl ändå ha varit en ofattbar glädje och lättnad!

Lyckliga Grodan - svedd i vingarna efter ett arbetstyngt år - åkte tillsammans med maken (som till en början var lite motsträvig) till Spanien .., vilade ut och mådde bra! Inte längtade hon hem heller, "nästan inte en enda sekund", skriver hon.

Ulrika, stickmadamen i Västmanland, hade varit på stickläger i Järnboås och återvände hem lyrisk och lycklig!

Att ett besök på ett sjukhus kan förändra en människas liv, vet många.
Nu vet Eva från Tyresö det också, ja, hon visste det säkerligen innan också.
Efter att i många år ha lidit av inkontinens - ett elände om man har KOL och ofta hostar -, blev hon opererad och tycker sig se att ett nytt och bättre liv väntar!

Ellem i Skellefteå har haft snarkproblem och har nu fått en c-pap ..., en sån här mask som man sätter för näsan (ja, ansiktet) och så får man syre helt enkelt!
Så här skriver hon:

"Natten mellan lördag och söndag sov jag för första gången hela natten med apparaten på. Helt fantastiskt! Behövde aldrig på toa, sov lugnt och låg stilla hela natten. Och var PIGG på morgonen! 
 Kl 7 åt jag frukost, på en ledig söndag! Och jag var pigg hela dan. Helt fantastiskt."

Turtlan i Värmland hade besökt stans nyrenoverade badhus och haft roligt (fast vattenrutschkanan låter hon bli nästa gång ...) och pv var lycklig över en tur på rullskidor, tre mil ungefär blev det, ja, mycket nöjd var han.

Så var det med förra veckans solstråleminnen!

Nu får ni börja fundera på vad som var det bästa den här veckan!




Inga kommentarer: