torsdag 21 mars 2013

Det bästa i veckan ...


Som ni ser har det tillkommit ännu fler vinster i veckans dragning, nämligen två dvd-filmer som kommit susande från södra Frankrike. Tack snälla Monica! 

Filmen till vänster är regisserad av Woody Allen, jag såg den igår och den har fått jättebra kritik - men föll inte riktigt mig i smaken -, men säkerligen många andra.
Filmen till höger tänker jag titta på idag! Smyyygtitta på.
(Lite senare: nu tittar jag på den - den är  u n d e r b a r!)
(Och nu har jag tittat klart. Omdömet kvarstår: jag satt mest och loooog hela tiden!)

Längst uppe till vänster syns en bagage-tag ..., den kommer från Göteborg och den storartade Ann.
Tack snälla!!

Jag har lagt till det här med filmerna och "taggen" mest för att här finns bokslukare som redan har läst allt .., nu blir det något även för den skaran.

Nåväl .., följande ligger och skvalpar i träskålen som min morfar har gjort.

Det är ....

Lisbeth/Tankevågor i Stockholm som berättar om gläjden i en lyckad operation och den där känslan att få komma hem och duscha och krypa ner i sin egen säng .., stoppa fötterna under hundens varma päls och somna med sin hand i makens.

Lena i Gävle som har fått biljetter till en show med Jerry Williams och inbjudan till släktträff i Skellefteå, det gjorde henne glad!

Tänk er att sticka med sytråd!

Kerstin i Dalarna hade varit på biblioteket och sett en utställning med kläder virkade av sytråd - allt gjort av Else Britt Nääs i Leksand och detta fascinerade och gladde Kerstin.
(Många som kommenterade blev för övrigt lika fascinerade!)



Ingela i Ystad - hon som för några veckor sedan var så lycklig över att ha funnit en man där det mesta kändes rätt -, hon litade nu på sin magkänsla och valde att åter bli ensamseglare och hon kände sig stark av det beslutet. Och glad.
Flera som kommenterade kom med uppmuntrande tillrop, vilket även det gladde Ingela, hon som nu hissat segel och styr sin egen farkost.

Turtlan i Karlstad har av sin bror fått en prenumeration på tre Trisslotter i månaden.
Av 2 162 085 sålda lotter finns 18 800 vinster på 150 kronor och tänk, Turtlan blev just en av dessa artontusenåttahundra!  Glädje, glädje! Nästa vinst kanske blir ännu större ...!


Eva i Tyresö kände glädje och lättnad över att barnbarnet - som har det så kämpigt mellan varven -, kommit till ett slags vardagslugn och så hade hon sett programmet Babel med västerbottensförfattaren P-O Enqvist - det gladde också -.

Helena/Cruella i Stockholm ., hennes glädje skvimpade nästan över när hon berättade om den förestående flytten till Kina och allt vad det innebär .., och om ett härligt St Patrick´s-firande i Roslagen.
Så här skriver hon:

"Det var glada människor, frågesport, allsång, Irish dancing där dottern deltog med liv och lust och tjoade runt bland pensionärer och allehanda obekanta, värmande brasor, god whiskey, sköna pratstunder och så en ensam ispromenad i solen innan vi tog bussen hem igen.
Och på bussen hade vi så himla bra samtal om sånt som annars kan verka lite tjatigt - skola, betyg, framtidsplaner.På kvällen var vi på konsert en kort bit söder om stan där dotterns gospelkör verkligen lyfte taket. Och när vi gick hem var det norrsken:-)"


Teet i röda påsen var det ...

Ann i Göteborg, ni vet, hon den STORARTADE, hon hade legat förkyld och eländig i en veckas tid och blev glad över Engelbrektsteet som var en av vinsterna i lotteriet - teet var sponsrat av mossfolk i Örebro -.
Tack igen mossfolk! 

Ordning & Reda ...

Anne i Mantorp (hon som har stenkoll på alla böcker som hon har läst genom åren!) gladdes storligen åt att hennes syster från USA nu ska komma på besök till Sverige.
Det är tre år sedan systrarna senast träffades.
Och den 26:e april landar hon - systern -, på Arlanda, i terminal 5.
Glädje - glädje!

Och här satt någon annan i solen och läste ...
annannan i Portugal, hon satt barbent i solen och lite senare skulle hon ta sig en tupplur i hängmattan .., det var glädje för henne! Jordnära-glädje .., för en skånsk madame i söderns nejder.

Här är hon .., det lilla nytillskottet.
Sist av allt, men näst först ut med att dela med sig av glädjen, var Ulrika i Västmanland.
Tänk, nu är det bestämt! 
Hon och Marcus ska bli adoptivföräldrar!! 
Ja, till en kattunge, alltså.

Vill någon fler vara med, så är det bara att hoppa på tåget!
Mejla i så fall din glädje till bisse151@gmail.com, så lägger jag in även ditt bidrag.

1 kommentar:

Turtlan sa...

Spänningen är nu oooliiiidliiig!

Kul också läsa din sammanfattning över deltagarna. Mycket glädje här.

Å jag gillar Woody Allen filmer.