onsdag 20 mars 2013

När en onsdag blir en fredag ...

Vid uttagsautomanten finns smala speglar. Jag upptäcker att jag har två antenner på huvudet.

Har man jobbarhelg, då blir dom tre lediga dagarna dessförinnan rena helgen, ja, i alla fall infinner sig en slags ljuvlig helgkänsla.

Så, när jag upptäcker att sigge har ett sår på bröstet - han har slickat bort allt hår just där .., beslutar jag mig för att åka till apoteket i Getinge och köpa Jodopax.

Bloggträff i Steninge. Jag tror att alla som räcker upp handen är storasyskon eller endabarn.

Till Getinge är det bara nån mil .., först kör man mot Steninge och svänger vänster mitt i byn .., kör mellan åkrarna .., passerar Sven-Åke och Elvys hus ..., sen genom den där svindelvackra tunneln av bokskog som är så vacker på våren, då, när grönskan är så skir, så skir ..., därefter in i Steninge kyrkby där det är 30 km:s hastighetsgräns fram till skolan som ligger på vänster sida, alldeles intill kyrkan .., och sen är det raka spåret .., förbi nån hästgård och så svänger man vänster ner till själva Getinge.

Andra ystadbor som har satt spår. Och den alltid så rare Jonas Nilsson i vinröd kavaj.

Apoteket ligger i samma byggnad som vårdcentralen och personalen är alltid så vänlig. 
Nu blir jag expedierad av en kvinna som berättar att på den där skalan mellan 1 - 10, så skulle hon nog säga 11 .., så mycket har hon trivts med sitt yrke, särskilt här ute på landet! 

"Nu är jag pensionär men går ut lite extra ibland ...", förklarar hon leende.

Och jag tänker på det här hur vissa människor sätter avtryck i ens liv ..., på bilden här ovanför (dom väntar på bussen som ska ta dem på dans till Tomelilla) syns en skara ungdomar som alltid var så  vänliga och glada och som verkligen satte avtryck i mitt hjärta .., och så fanns Marianne Erlandsson i Ystad som arbetade på sjukhusapoteket .., därtill var hon kund i lilla kvartersbutiken. 
Vilken underbart vänlig människa hon var och när man kom till apoteket hoppades man alltid att det skulle bli just till hennes kassa man kom.  

Christer, vaktmästare i Ystad, satte också spår ...

Ja, och så blir det en sväng förbi Falkenbergs Sparbank och man får ju vara glad att man släpps in i lokalen - man får trycka på en knapp och så tittar expediten upp -, då är det således inte helt kört med tilliten .. ja, jag menar, man ser - anoraken och det rufsiga håret till trots -, inte ut som en presumtiv rånare.

Apropå rödspätta ..., och harry var en liten skit bara.

Ett besök på Konsum hinns också med. 
Köper rödspätta till extrapris ... - halleluja! -, vänder sedan kosan mot Slöinge och lilla bageriet.

M mmmm .., ett halländskt grovt bröd får göra mig sällskap hem, plus dom där svindelgoda toscamazarinerna - var sin sån ska vi få till kvällskaffet -, då, när pv kommit hem och vi dragit undan björkris och annat från trädfällningen.

 Ja, så kan en ledig onsdag som känns som en fredag se ut.

Livet på en pinne, varken mer eller mindre!

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Storasyskon. :-)

gunnar i vaplan sa...

Oj va det var trevligt och mysigt och tänk vad många nya fina kontakter som knöts samman under några dagar där i landet Halland.

Mian sa...

Yepp, storasyskon :-)

Elisabet. sa...

Ulrika, gunnar och Mian .., som alla var med: ja, det var en sån trevlig dag det där! Nu måste vi göra om det!

Ruta Ett sa...

Jag syns inte på bilden men sat brevid Ulrika. Ja, det skulle verkligen vara roligt att köra en repris.