tisdag 20 januari 2009

Men kycklingfond har jag i kylen.


Den blivande hyresvärden.

I hela mitt vuxna liv, förutom de senaste sex åren som mer eller mindre ensamseglare, har jag inte arbetat heltid.

Inte, alltså.

Så när det orangefärgade kuvertet varje år anländer och jag ska få se hur mina besparingar har skjutit i höjden .., då har jag valt att inte öppna brevet.

Det kallas för strutsmentalitet.

En av mina mågar arbetar som aktiemäklare och han var den som hjälpte mig med fondplaceringarna.

När han, till sin förskräckelse, hör att jag inte har kollat hur det har gått .., då ler han lite plirigt och säger att ..."ja, svärmor .., har du inte kollat det på dom här åren .., då tycker jag nog att du ska låta bli just nu när det är såna här tider .., för annars kanske du inte vill ha med din måg att göra nåt mera ..:", och då tar jag honom på orden.

Inte heller har jag pensionssparat.

Inte ett nickel.

Jag har liksom aldrig trott att jag ska få leva tills det är dags att tacka för sig och lämna igen den röda ica-tröjan till chefen och eftersom det hoppet inte har funnits, då kan man lika gärna leva loppan under tiden, så de senaste sex åren har jag, i stället för att spara i fonder och annat, rest upp mina pengar.

Precis så.

Men tänk .., att det finns ju snällingar på vår jord.

Till exempel har en pensionatsvärd från Halland erbjudit bloggmadamen att, när och om hon når pensionsåldern, så får hon hyra ett rum eller en Friggebod i landet Halland till den behagliga summan av tre kronor.

Det är månadshyran, alltså.

Tre kronor.

Visst låter det bra!

20 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Antag budet! Få det på papper underskrivet av hyresvärden.
mvh R

Elisabet. sa...

reneesfotoblogg: ABSOLUT! Det hade jag inte en tanke på ,,-)

Bloggblad sa...

Hur många hyresgäster tar han emot? Här får jag nämligen betala all mat... och det äts rejält.

Elisabet. sa...

Bloggblad: men ni kanske har tappat aptiten innan dess ..-))

(Jag ska höra om han har flera rum till uthyrning ...!)

Elisabet. sa...

Bloggblad: men ni kanske har tappat aptiten innan dess ..-))

(Jag ska höra om han har flera rum till uthyrning ...!)

Jom Manilat sa...

När vi övernattade i Stockholm på väg till Lissabon gjorde vi det på vandrarhemmet Två Kronor.
Tyvärr kostade det något litet mera...

Elisabet. sa...

jom: men jag älskar hela idén med vandrarhem! På Två Kronor har jag inte bott, däremot på ... Gustaf af Klint .,. en båt vid Slussen.

Jag tror att den heter så.

Rekommenderas varmt

mossfolk sa...

Det låter ju strålande!
Jag tror att jag ska sluta pensionsspara och börja leta efter en egen pensionatsvärd i stället :)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, visst är det finurligt ..-)

Christina sa...

Vilken tur att du har rest upp dina besparingar och haft roligt - det ordnade sig ju ändå :-)

Evas blogg sa...

Men du, kan du inte kolla om han kan starta ett litet pensionärshem? Jag bokar gärna in mig redan nu. Ett kreativt hem där man kan måla, läsa dikter för varann, sjunga, dansa, äta god mat, ta en sherry....

Elisabet. sa...

Christina: ja, det tycker jag också! Och blodpudding är ganska gott. Om man tänker efter.

Eva: ska omgående framföra dina tankar .., han kan ju accompanjera till sången ... och baka frukostbrödet.

Anonym sa...

Ja, det är klart vi alla ska bo nära varandra när vi blir panschisar. Åtminstone när vi blir så gamla att vi inte orkar blogga (och så fattiga att vi bara har råd med tre kronor, men det är typ nu det, i alla fall, ha ha).

Då vill jag gärna hasa runt i tofflorna med min rollator och säga godmorgon till Bloggblad och Eva och Elisabet och alla andra. Och dricka kaffe och mysa. Och titta på oändliga fotopresentationer av Jom i den gemensamma salen, och sitta och spilla kaffe och säga oh, vad vackert om alla bilder.

Elisabet. sa...

matilda: haha ...!! Ja, tänk vilken drömtillvaro! Eget rum måste man ha och egen tv (jag vill själv välja mina program ...), men ett stoooort vardagsrum/allrum med flera soffor och bra läslampor och vi kan förstås ha fotoutställning där Jom och Ellis och Dragos och alla andra får ställa ut och så tar vi lite intäkter för besökarna .., PV som hyr ut, han får ordna med frukostarna, alltid nybakat valnötsbröd och lite äggröra och bacon och sånt. Kanske har vi höns också, då har vi äggen färska?

Det blir som bäst.

Och du ser väl hur snabbt jag svarade ...-)))

Anonym sa...

Oj, nu har det blivit fart på svarandet. Ja, det var ju bra, men nu känner jag mig som en ryttmästare som smäller med piskan i ridhuset.
Ja, PV måste självklart baka. Och jag kan spela hårdrocksmusik hela dagarna. Nähä? Det kanske inte var någon bra idé...

Elisabet. sa...

matilda: ja, jag står i givakt ..-)

(Nä. Jag brukar svara snabbt om jag är hemma och kan kolla. Ibland försöker jag att hålla mig, att vänta nån timme eller så med att svara, så inte folk ska tro att man inte gör annat än sitter här och stirrar mot skärmen och det gör man ju ..).

Slutar jag fem eller åtta .. då blir det sämre med den saken ..)

Anonym sa...

Det var bland det roligaste jag hört! Tilltvingad kommentarstystnad på minst en timme? Ja... plötsligt fick jag repliken "ho' ska inte TRO, att..." från, ja, varifrån? Hemsöborna?

Elisabet. sa...

matilda: folk brukar fråga .. "men du måste ju sitta i flera timmr vid datorn per dag ...?" och dom säger INTE i akt och mening att det låter som nån slags komplimang.

Då försöker jag att behärska mig.

Så där så det ser ut som om man bara har råkat titta in och "ojdå, där är en kommentar, kanske bäst att svara på den ...!"

,-)

(Jaaa. Det gäller att Hålla Skenet Uppe. Om det nu hjälper.)

Anonym sa...

Om jag får frågan hur många timmar om dagen jag tillbringar framför datorn hemma, så brukar jag börja med att fråga dem hur många timmar de tittar på TV:n varje kväll. De flesta svarar att tja, en fyra timmar ungefär. De slår på nyheterna klockan sju och sedan blir det långfilm osv. Först då svarar jag att jag gör likadant, men framför datorn. Den slås på vid sjusnåret och sedan läser jag tidningar, kollar på tv-klipp, youtube och bloggar och allt möjligt, så det blir nog en fyra timmar per kväll det också. "Samma fast olika". Typ.

Jag vägrar att känna mig dum för att jag ÄÄÄÄÄLSKAR Internet. Det är den bästa uppfinning någonsin! Bättre än TV, telefon, stereo, radio och biograf sammanslaget.

Elisabet. sa...

matilda: ja, så kan man också se det .., men många begriper ju inte vilken oerhörd glädje det är med alla bloggvännerna .., det är som om dom tror att det är på låtsas, bara för att man inte ses i verkligheten just när man skriver.

Och jag ÄLSKAR internet, jag med.

Å, vilken frihet det är!