tisdag 20 januari 2009

När seglet hissas ..!



Och här sitter jag i soffan och tittar på kanal 8 som visar något från Washington .., kan det verkligen vara direktsändning .... och det är massor med musik och massor med färgade människor och jag blir så glad, så glad, så glad över valet av Barack Obama och att åtminstone hälften av det amerikanska folket har så gott omdöme och nu är det bara att hoppas att alla gevärsförsedda galningar håller sig borta .., åååå, tänk om vi alla kunde få leva med hoppet kvar!

Och framför allt: att den blivande presidenten får leva.

Det känns som om det här kommer att bli en sån där dag som man alltid minns, så där som när Kennedy blev skjuten .., den första månlandningen .., Arne Thoréns röst från Washington och Dallas .., Ingemar Johansson som världsmästare ..., natten då Olof Palme blev mördad .., just såna stunder som man minns så väl, så väl.

Nu håller vi tummarna!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är stort. Verkligen stort.
Jag sitter och tittar på direktsändningen på CNN.Mailen flyger fram och tillbaka till vännerna "over there", och det finns gott om pappersnäsdukar till hands. Både här hos mig och där hos dem.

Detta är något jag aldrig glömmer.

Elisabet. sa...

ellis: det är också härligt att vara med om nånting som så många andra deltar i!

Anonym sa...

Ja. Hade jag haft råd och tid hade jag rest dit. Tänk vilken upplevelse!

Jag tror många här inte riktigt förstår hur stort det faktiskt är - det var inte så väldans mycket på tv om det tycker jag.

Jag hade gärna velat vara där. Eller åtminstone hos mina vänner och firat tillsammans med dem.

Joanna sa...

för oss lite yngre är 911 något man alltid kommer ihåg