fredag 23 januari 2009

Ny giv ...



När klockan är kvart i sex lämnar jag sängvärmen och sätter mig vid stora slagbordet.

Det är dags att betala räkningar.

Hur enkelt som helst kan jag konstatera att det totala köpvansinnet slog till med rejäl kraft i december och låg man därtill sjuk i två dagar, så syns det på lönebeskedet.

Men nu är det gjort.

På golvet ligger en hel drös med betalda fakturor och nu kan sångkören uppenbara sig .., dom som tackar för att man har betalat tv-licensen, för den fakturan var också med.

Idag ska det storhandlas.

Fem paket Via tvättmedel för 100:-, blandfärs för 39:90 kilot .., jag ska fylla frysen och bli en rejäl husmor, jo, minsann .., den här månaden ska förvandlingen ske!

Nu mot jobb till fem!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lustigt - jag tänkte betala räkningar idag, jag också - har ordentligt lagt fram allting på bordet... Måste betyda att helgerna definitivt är över för den här gången!

Anonym sa...

Här kommer räkningarna lite hipp som happ så det känns inte som ett så stort jobb att betala en räkning här och där. Men säger man faktura om räkningar nu? Det brukade man bara säga om räkningar som skickas till företag.

Anonym sa...

Haha! Sådär går kanske våra tankar i början av året? Själv tänkte jag få struktur i mitt mathandlande och skärpa mig med planeringen av våra middagar. Bra tanke... måtte det inte stanna där bara. ;-)

Men du? E-faktura - vad säger du om det? Kalasfiffigt att få räkningen rakt ner i datorn, registrerad och klar. Bara att godkänna. Då slipper du papperslappar som riskerar att hamna på fel plats dessutom.

Tankevågor sa...

Dina tankar är väldigt lika mina. Bra och billig mat ska det bli här. Mer hembakat bröd så man slipper alla tillsatser...
Ja ja vi får se hur länge det håller. Men nu försöker vi i alla fall tycker jag. :-)

Elisabet. sa...

ab: ja, för mig betyder det att jag har fått lön ..-)

matilda: nej, man säger nog räkningar .., fast ... dom man får via nätet heter e-faktura.

*P*: jag har e-faktura på många och det är jättebra; jag ska försöka få det på alla.
Auto-giro tycker jag inte alls om.
Jag vill betala samma dag lönen kommer och ha det bortstädat .-)

londongirl: jag tycker verkligen OM att göra en budget, men jag följer den nästan aldrig.
Och jag är inte sååå noga .,. men jag sätter av en summa till mat och så det som ska sparas och ja, lite så.
Dom första åren som skidl hade jag nästan inga pengar att röra mig med; nu tycker jag nästan att jag är miljonär ibland!