lördag 7 november 2009

Efter hustitten ...



... kör vi till Ljungby och hälsar på hos pv:s mamma Gunvor och inte att förglömma: pElle.

Åååå, han har det så bra hos sin nya matte och inte det minsta bryr han sig i oss .., nää, han stryyker sig runt benen på Gunvor och är så kelen mot henne.

På Ica-Maxi har vi inhandlat ett stycke klösbräda och diverse annat till pElle och pv monterar och sedan äter vi thai-mat som vi fått hem i vaxklädda pappersbyttor.

I någon timmes tid blir vi i Ljungby och när det är dags att åka vidare och jag ska säga hejdå till Pelle, gömmer han sig under sängen.

Nä.

Han vill absolut inte följa med.

Och Gunvor är lycklig .., tänk, nu är det bestämt att Pelle får bo hos henne så länge det går och hon säger att han sover i hennes säng och när hon ligger på soffan och tittar på tv, ja, då hoppar Pelle upp och ligger på hennes bröst.

Det är lycka det.

Och så förstås, detta att ha någon att bry sig om.

Att prata med.

Sist av allt kör vi vidare någon mil och hamnar i Fallnaveka, hos pv:s storebror.

Det tittas på husritning och pratas skog och åkermark, allt medan vallhunden Sverker vill bli kliad bakom öronen.

Innan vi åker säger han som är storebror att vi kan få hur mycket ekologiskt odlade morötter vi vill.

"Men ojdå .., det där var allt en stor och bamsig ...., morot ...", säger bloggmadamen och ler lite filurigt och den där storebrorsan .., han filur-ler han med och skrattar sen så gott och vi bestämmer att den där stora moroten .., som är så tjusig .., den borde nog förevigas.

"Ja, titta bara .. här finns det resurser .., dom andra småmorötterna .., ja, det är ju inget att ha ...! säger herr Odlaren leende.

2 kommentarer:

Sven Teglund sa...

Det är härligt med katter, som är så självständiga och visar hur dom vill ha det.Roligt att pelle trivs på det nya stället.

Elisabet. sa...

Sven: ja, tänk .., jag trodde nog inte att en tolv år gammal katt kunde anpassa sig så till den milda grad.
Först på landet utanför Ystad i flera år, sen till stan till gammelmatte i en 1:a .., sen till landet Halland i ett år .., så till Steninge på landet och nu hos Gunvor i Ljungby, i hennes 2:a.
Och han verkar trivas så bra.
Markerar VÄLDIGT tydligt att hon är hans matte. Just så. Försök inte med nåt annat. Det är just av den anledningen jag ÄLSKAR katter.