tisdag 12 januari 2010

Vid spisen ...

Ibland leker jag att jag är hemmafröken.

Eller fru.

Å, det är alldeles helt underbart, men sånt vågar man knappt tillstå!

Jag dammsuger och vaskar golv .., gör en mjuk pepparkaka (ja, okej .., det var mix ..) och fixar köttfärssås .., (i frysen hittar jag små fetaost-byttor som nu är fyllda med t.ex. "fyra äggulor" eller "riven ost" .., och jag ler och tänker att här bor minsann en smålänning med ekorrtendenser ...) jag tränar högerbenet .., övar mig att gå i trappan så där som en vuxen människa .., upp och ner .., upp och ner går jag ..., och jag diskar bort och plockar undan och släpper ut sigge nilsson som kommer som kommer som skjuten ur en kanon så snart dörren öppnas, åååå, vad han tycker att det är spännande att gömma sig under altanen! .., jag lyssnar till P1:s prat om översättningar av böcker och tittar på klockan och smakar av köttfärssåsen och medan jag står vid spisen, övar jag mig i att böja knäet bakåt, så låååångt som möjligt.

En ny knäled .., det känns ungefär som att ha en blodtrycksmanschett runt benet, en manschett som man pumpat upp till hälften.

Och frånsett det där tränandet, så är hemmafrökentillvaron inte så pjåkig.

Faktiskt.

7 kommentarer:

Tuvstarr sa...

Det känns gå bättre med knäet, vad fint.
Men duktig är du som hemmafru.
Jag ska gå och handla lite nu och sen fixa lite mat när Ralf kommer hem. Kan ju inte vara helt lat, eller ;-)

Linda sa...

Å så var det där med sömnen...
När den har infunnit sig, ja då är det underbart att vara hemmafru :)
Det tycker jag!

Elisabet. sa...

Tuvstarr: nä, duktig är jag verkligen inte .., jag gör bara sånt som passar mig .-))

LindaLotta: natten mot idag var det rena mardröms-festivalen, men ändå bättre än tidigare ...

Monet sa...

Jag tycker det är underbart när du skriver om ditt hemmafrupysslande.
I många av oss bor en dold liten sådan, det är ju därför det blir så tufft i livet ibland när man också har ett yrkesarbete och så vill man hemmafrupyssla ovanpå det.

Jag var hemma med mina tre barn i åtta år och de var de bästa åren i mitt liv. Riktig hemmafru var jag på sjuttiotalet och roligare och finare jobb kan man inte ha! Så njut av din pepparkaka, katterna och köttfärssåsen till pv när han kommer hem. Det lilla, fina livet i ett nötskal!

Elisabet. sa...

Monet: ja, jag hade gärna varit hemma längre med mina barn, om jag hade haft möjlighet ekonomiskt.
Men det säger jag nu det .., jag minns hur roligt det var när jag började arbeta!
Alldeles ärligt hade jag kunnat arbeta gratis på B&W i Kungsängen. då 1974.., så himla roligt tyckte jag att det var .-)

cruella sa...

Jag som har långa ledigheter tack vare mitt knasiga jobb förstår verkligen vad du menar - hemmafrulivet är rätt så underbart. Men allra underbarast eftersom det bryts av annat:-)

Jobba på med knäet! (Och jag har också byttor i frysen. Slänger inte ett jota.)

Elisabet. sa...

cruella: det mest fantastiska är ju att man kan lära gamla tikar att sitta. Hade jag nu egen frys så skulle jag också frysa in i små, små byttor .-)