onsdag 10 mars 2010

Vid frukostbordet ..


... sitter vi mitt emot varandra och pratar om (jag pratar, han lyssnar till P1) det här med favorittavlorna som kommer susande genom rymden.

"Tänk, bara tänk om man vore konsthallsintendent och finge bestämma lite .., då skulle jag upplåta stora utrymmen i den hallen och låta kommuninvånarna komma dit med sina älsklingstavlor och helst skulle dom också tvingas skriva eller i alla fall berätta (så kan min sekreterare skriva ut det hela) varför just den tavlan är så högt älskad och så skulle vi annonsera stort och säga "kom och titta! ja, du, jag är helt förvissad om att det skulle bli gott om besökare till detta!" säger jag.

"Säkert ..., folk är väl så egotrippade att dom gärna vill se sina tavlor i en konsthall ...", säger han mumlande, just som han kommer ihåg sin hjärttablett.

"Nä, inte alls bara därför .., jag skulle tycka att det vore intressant, verkligen intressant, ja, minst lika mycket som om en aldrig så känd konstnär skulle stå där!" säger jag.

Sedan rostar jag ännu en skiva bröd och siktar in mig på pl.marm.-09, den som är så himmelskt god.

10 kommentarer:

Evas blogg sa...

Mycket god idé! Är PV ledig idag förresten?

Elisabet. sa...

Eva: ja, visst är det, precis lika tilldragande som konstprofessorskan från Umeå som satt naken i en trälåda och läste en bok och kan man tänka sig, ovanligt många konstintresserade män uppenbarade sig då plötsligt i Alingsås.
Jag tycker att min idé är suveränt bra.

Elisabet. sa...

Eva: nä, men han har sovmorgon .-)

Evas blogg sa...

Hahahaha......konstintresserade män....sure!!

Elisabet. sa...

Eva: ,-)

Ruta Ett sa...

Vilken superidé! Kan du inte spinna vidare på den?
Det skulle vara jätteintressant att få se folks favoriter, varför de är favoriter och om det är någon skillnad i t.ex. motiven mellan kvinnors och mäns, barns och vuxnas...Detta kan bli hur roligt som helst...

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, det tycker jag också!

Men nu är jag ju inte någon intendent, utan kassörska på Ica .-)

Man skulle tipsa någon ...?

Cecilia N sa...

Tipsa du någon.

Tycker det där borde kunna göra stor succé.

Risken finns, jag känner inte till konstlagarna, att det finns nån sorts STIM-system även för bilder.

Men annars borde det vara en billig "produktion".

Elisabet. sa...

Cecilia N: jag har redan skrivit en insändare till Hallandsposten .-)

Annas mamma sa...

Har PV bakat allt det där?:-) Åh så gott det ser ut och smakar antagligen:-) Din idé är suverän, skriv till tidningar och kommunpolitiker, så roligt om det skulle genomföras!