tisdag 26 april 2011

I sjuksalen ...



sigge nilsson är hängig.

Förkyld och allmänt deppig.

Det var pElle också för någon vecka sedan, men han repade sig och är nu precis som vanligt.

Men sigge drar sig undan och kryper in i lilla "vinter-huset" på altanen .., där ligger han och sover och jag tittar till honom och undrar om han vill ha lite mat, men nja, helst inte .., inte ens grädde .., så jag ringer till djursjukhuset inte långt härifrån och hör mig för.

Kattsnuva är ett virus och går inte att göra nånting åt, men däremot får man vara uppmärksam på hur katten mår .., slutar den helt att äta och dricka, då måste man komma in med den sjuke.

Nu väntar vi och ser.

Är han sämre i morgon, då tar jag honom i bilen och susar iväg till Slöinge.

Snart stundar jobb.

Detta läser jag om kattsnuva.

Kattsnuva (felin influensa) är den vanligaste virussjukdomen hos katt.

Symtom:
Katten får feber, den nyser och nos och ögon rinner.

Behandling:
Normalt klarar kattens immunförsvar av en influensa, men en gammal katt eller en katt med nedsatt immunförsvar kan påverka hur väl katten klarar av influensan. Vaccin finns mot kattsnuva.

Ps. Syster Nilsson meddelar härmed att sigge har fått "dropp" i form av några matskedar vatten. Så värst populärt var det inte, men ibland får man uthärda.
Sigge fick helt sonika sitta i systers knä och med hjälp av en kaffekopp fylld med vätska och en liten plastsked, så gick det bra. Ds.

8 kommentarer:

Linda sa...

Lille sigge, krya på dig! Fort!
Det är så jobbigt när ens älsklingar inte mår bra.

Jenny sa...

Krya på dig Sigge! <3

bettankax sa...

Hoppas Sigge Nilsson snart är pigg igen. Fin bild "där uppe". En får tacka..

Anonym sa...

Aj aj! Ska jag rycka ut med en påse dropp?

Blanda lite lite socker o salt i vattnet så blir det en slags vätskeersättning.
Så gör man hos oss människor så varför inte hos en katt?

Krya på!

Turtlan

Monet sa...

På apoteket kan man köpa en liten plastspruta som gör det väldigt enkelt att få vätska rätt ner i halsen. Fungerar på både hund och katt och man ser också hur många milliliter man fått i dem under dagen.

Socker och salt tror inte jag personligen på när det gäller djur. Vatten - aqua vita - är det som gäller. Plus den egna överlevnadsinstinkten, dra sig undan och blir frisk!!

Elisabet. sa...

till er alla omtänksammma bloggvänner: jag satsar på vatten och så sa en kund, som själv haft sjuka katter, att hon vispar upp ett ägg och ger dem .., så det ska jag testa med. Kanske duschar jag honom också i lite svalt vatten .., det gör jag själv när jag är febrig. Dessutom har jag köpt hem fisk som jag ska koka .., han måste ju älsklingsmaten i alla fall .., men nu när jag kom hem, var han på rymmen, så kanske är han aningen piggare ...?

Leina sa...

Stackars liten... Inte lätt att vara katt inte...

anna of sweden sa...

Åh, lille Sigge. Hälsa honom från Russin och mig.