måndag 28 maj 2012

Förra veckans glädje ...


Gunbritt Ekberg skriver ... (och dragningen blir ikväll när pv kommer hem),

Det som gjorde mig glad den här veckan är.....

När värmen och solen kom till Östersund, aldrig har den väl den varit så efterlängtad.
Jag njuter......
Fönstret är mitt vardagsrumsfönster, här ser jag storsjön och lite av fjällen som fortfarande är vita.
Hej då från Gunbritt.

Eva på Frösön berättar ... 

Det bästa under veckan var att landa på Rhodos söndag eftermiddag. Att mötas av värmen. Vi åkte från plus sex grader till ca 25 grader. Efter en lång bussresa kom vi till sist till Lardos och där mötte oss havet.

Morgonen den andra dagen promenerade vi in till byn. En liten typisk grekisk by med fiskförsäljning på torget, husmödrarnas förmiddagsshopping, doften av nybakat bröd från bageriet, tvätt på sina streck, små gårdar med mängder av blomkrukor. Vi satte oss på torget och drack en färskpressad juice. Mitt i den grekiska vardagen i en liten by på Rhodos.

Kram Eva.

Ann i Göteborg säger så här ...

Det roligaste som hände mig denna veckan var nog att jag anmälde mig som funktionär på HBTQ-festivalen här i Göteborg och fick lov att vara med. Det är något jag aldrig gjort förut. Jo, funktionär har jag varit bl.a. på EM i friidrott på Ullevi, men inte på den här sortens evenemang.

På söndag är det funktionärsutbildning och sedan ska jag vara värd fredag och lördag i Regnbågskvarteret, där de har seminarier och föreläsningar. Det ska bli intressant att få vara med och lyssna och jag antar att jag kommer att lära mig massor
HBTQ för Homo-bi-trans-queer-personer. Mer kan man läsa här: http://hbtqfestivalen.se/

Det är så spännande att göra saker jag inte gjort förut!
Kram Ann.

Turtlan i Karlstad säger så här ...

Kort och koncist: När nya båten kom igår fredag!

Egentligen skulle den meningen räcka men jag kan lägga till med att packa in våra grejor i båten, kolla över lådor, skåp, sängplatser och sånt. Sen en mysig kvällsfika i båtsoffan.
Sen första turen på kvällen. Oj så fort den gick jämfört med den förra kära båten.
Men vi saktade ner och åkte hemåt över en spegelblank sjö när solen gick ner som ett klot i väster.

Härligt!

Hälsningar Turtlan 

Ulrika i Kopparberg berättar ...


Veckans guldkorn.

- En ständig källa till glädje, kärlek, lycka: Marcus och Max. Och att se hur fint de mår tillsammans är så underbart!

- Att ha Chrille i Striberg i helgen och ha spelkväll på fredagen och  titta på ESC-finalen på lördagskvällen och sätta poäng och fnissa och heja och ha det så där riktigt kul som vi alltid har tillsammans.


- Stickdagen syrran och jag arrangerade i Kopparberg idag. 
En hel dag med stickning, garn, spinnrockar, krokning, virkning, god mat och underbara, härliga stickerskor!

Gunnar i Vaplan om sin glädje ...

Att solen och värmen även kom till Vaplan/Jämtland var bäst av allt..!

 Fiskelycka är också en lycka ;-)

Monica - Annas mamma - berättar om sin glädje ...

Det bästa var att komma från den extremt stökiga, heta storstan och hem och mötas av alla blommande paradisäppelträd runt om husen och ett blommar precis vid vår balkong, blomningen är kort, redan idag, Mors Dag, har de rosa blombladen yrt in på hela balkongen och maken sopat:-). 

Skriv ut alla
Men då, jag tittade upp, tog fram kameran. Folk är tyvärr lika stressade här så någon undrade, vad fotograferar du?
Ja de rosa skyarna mot blå himmel är underbart vackra och så var de första jordgubbarna överraskande goda, små och aromrika.
Kram Monica och de bästa Mors Dags-hälsningar:-)
Anna i Sheffield berättar ....

Glädjen denna mycket långa vecka har varit sommarvärmen som jag inte fått se så mycket av, men varje stund är guld värd. Innan jobbet igår satt vi i trädgården och maken skruvade ihop den sista stolen Bertil, nöjd som ett barn på julafton. 
Och förstås, glädje att vi vann Eurovision!
Hälsningar Anna.

Barbro i Uppsala säger så här ...

Hej på dig!

Det som gjorde mig glad denna vecka var att sonen ville vara med sin mor på landet i flera dagar och detta efter att ha jobbat 7 dagar för att sedan gå på 7 pass igen.
Det var fina dagar med promenader med Märta, prat,lite Clintan filmer och god mat.
Värdefullt!
Babsan.

sportigajenny berättar om sin glädje ...

Det har varit en ganska ordinär vecka i mitt liv. Jobb, måndag till lördag. Glömde ta bussen till jobbet i fredags. Jo det är sant. Gick här i min egna lilla värld och förstod inte att jag tog en buss försent till jobbet förrän jag saknade min arbetskamrat som jag visste skulle ta samma buss som till jobbet! Ingen fara skedd, och jag var på jobbet innan vi öppnade!

Veckans höjdpunkt, än så länge, söndagen är ju inte över än, så jag återkommer kanske, är nog ändå vid stängning i fredags. Det var jag och museichefen som jobbade i receptionen de två sista timmarna innan stängning och när han stängt utställningen frågar han mig om det bara var att trycka på en liten knapp för att släcka en liten installation. Sedan frågade han mig i vilken ordning vi skulle hala flaggorna!

Det är inte ofta man som extrapersonal/sommarpersonal får bekräfta/tala om för chefen hur man stänger utställningar och i vilken ordning vi hissar och halar flaggor! Till chefens försvar så brukar ju han faktiskt inte vara med och just öppna och stänga utställningen samt hissa och hala flaggor.

//sportigajenny

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Å vad jag tycker om dessa glädjerapporter!!

Evas blogg sa...

Underbart att läsa!