söndag 27 maj 2012

Kort eller lång resumé (blir säkert lång ...).

Start från landet Halland vid niotiden i morse och nu, nästan tretton timmar senare, är vi hemma igen.

Vilken underbar dag det har varit!

Först Ikea i Helsingborg, därefter träffades pv och Anders i Malmö och tog sikte på väg nr 101 och själv körde jag före och ibland efter och herrarna susade iväg en alldeles förfärlig fart och var ibland uppe i över 50 km i timmen!

Nästan nio och en halv mil blev resultatet och idag gick det jättebra!

Medan jag väntade på att cyklisterna skulle komma till Ystad (dom körde förbi stan och vidare mot Kabusa skjutfält och så mot Bjäresjö) svängde jag förbi Åbergs Trädgård (där det var vanvettigt mycket människor !) och köpte allt utom det som stod på inköpslistan ..., ett besök på Gamla Kyrkogården hanns med - där mötte min syster upp; hon fick nämligen ett antal syrén,- och körsbärsträdsskott - och vi lade blommor i minneslunden - både till mamma och till hennes biologiska mamma (som visserligen vilar på kyrkogården i Malå, men det spelar ju ingen roll ...) - och det kändes bra.

Sist av allt bjöd mina barns pappa - hädanefter kommer jag att kalla honom Tommy (vilket han också heter)  här på bloggen - han och Karin bjöd på middag och underbart smarrig morotskaka med jordgubbar till efterrätt .., och Karins dotter kom med lilla, rara, knubbiga Salli, 9 månader, som satt i mitt knä och log och var go som gull!

Länge satt vi ute på altanen .., Anders, Karin, Tommy, pv, Karins dotter som jag aldrig lär mig namnet på och lilla Salli .., och så hundarna då, Meja (i höglöpen ....) och en pilsk harry .., och vi sa efteråt, att ååå, vilken glädje att kunna umgås på det här sättet!

Anders fick skjuts hem ("är du öm i kroppen?" frågade jag .. "nä, bara lite i benen ...", sa sonen ..) och i bilen satt vi och rumblade mot varandra; han vann två av tre matcher och i Malmö sa vi hej och tack och nu är vi hemma i det gula huset och allt är gott och väl.

Lottdragningen får bli i morgonkväll .., jag är alldeles slut på och nu vankas säng och tack hör ni, för alla "det-bästa-som-hänt-i-veckan-bidrag!" som kommit och gjort hjärtat så glatt!

I morgon är dom på plats! 


1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Och damen har börjat göra collage, ser jag.

Grattis!

;)