lördag 7 juli 2012

Tidig morgon i landet Halland ...

Tidigt på morgonen tar pv cykeln och susar iväg ner till lilla hamnen .., sedan iväg med segelbåten och så ut på havet för att vittja det enda nätet.

Bara en stund senare får harry göra matte sällskap - men vi promenerar - och morgonen är så vacker, ja, så där så man nästan går sönder! Hela västra sidan mot havet är som en blomsteräng,  med blommor mellan klippskrevorna!

Tänk er den allra ljuvligaste palett av rosa trift, gul käringtand, blåklockor ..., rosalila fackelblomster .., och där är en slags vitblära och hela sjok av backtimjan, ja, aldrig har jag sett så många blommor här någon gång!

Och dimman väller in från havet och jag ser den lilla segelbåten och förstår att detta kan bli aningen knepigt .., vi går in i hamnen och rundar den .., möter grannarna som varit på långpromenad och nu ska hemöver .., och så slår vi oss ner längst uppe på hällarna (där jag antar att Eva från Tyresö stod och tittade ut mot havet ...) och där - långt borta - syns båten och jag ser hur pv står upp och förstår att han tar upp nätet och dimman lättar .. harry sitter intill mig och när båten närmar sig och pv ropar "hej harry!" är det som om harry får ström i kroppen!

Ingen är så högt älskad som husse! 

Sen kommer båten försiktigt inseglande i hamnen och harrys svans förvandlas till en propeller.
Vi slår följe med husse på hemvägen - har har cykelkärran (den som han är så glad för!, "vilket bra köp det här var!" säger han ofta) på släp och däri ligger elmotorn, det gröna nätet och det tunga bilbatteriet som ger ström till motorn - och det är övermåttan kvavt och mina jeans blir som ett våtvarmt omslag.

Hela tiden spanar jag efter huggorm.
Häromdagen såg pv en stor sådan ligga mitt på grusvägen.

Nästan hemma, just innan vi kommer till parkeringen, möter vi hamnkaptenen Tommy som kommer körande i sin vita pickup och han vinkar så glatt ("visst hade han fått ta bort plåsterremsorna nu från kinden?" säger vi unisont .., ååå, som vi hoppas att den cancersvulst kaptenen drabbats av ska försvinna för gott!) och bara lite senare kommer nästa hamnsjåare .., det är en skäggprydd pensionär som handlar i affären .., nu ska alla karlarna - fyra, fem stycken - träffas där nere i hamnstugan som väl är en före detta arbetsbod av ytterst enkel modell och så sitter dom där och pratar om allt och inget.

Vilket undebart sätt att starta en dag! tänker jag ofta.

Och nu är vi hemma.
Två plattfiskar blev fångsten.

Och snart vankas frukost på altanen.

5 kommentarer:

SoF sa...

Å nu kan jag ännu bättre förstå hur vackert det är där...

Elisabet. sa...

SoF: nästa gång när ni kommer, då tycker jag att ni ska sova över .., och då, morgonen därpå, tar vi med oss frukost (LCHF förstås ,-) och går längst ut på hällarna och sitter där och dricker kaffe och ser ejdrarna och allt det andra!
Det är bara så totalt underbart!

Mian sa...

Du har verkligen ett underbart liv Elisabet!

Elisabet. sa...

Mian: ja, det har jag!

Jessica sa...

Det låter helt underbart! :)