söndag 23 augusti 2009

I tanken är jag långt borta ...


Nåt sånt kanske. Ett hus med Vackra Fönster.

Bakom kassan står jag och drömmer.

Tänk, tänk om pensionatsvärden hittar ett arbete här nere och tänk om man hittar ett hus på landet och tänk om man kan ha höns och galande tupp och en hund och Pelle förstås och Aklejor och Lavendel och Humle och Klematis och Vildkaprifol och en uteplats med stor parasoll och kunna dricka kaffe i solskenet och ha flera rum som man kan ha barn och barnbarn i!

Och att kunna få arbeta kvar bland arbetskamrater som man känner sig trygg med och ha sin lön som förut och känna att man har ett eget värde.

Ibland skojar pv och säger att jag kollar mitt saldo så ofta .., att jag är så hysteriskt noga med mina pengar.

Men så är det, att dom senaste tre åren av mitt liv har jag haft lögre lön än jag någonsin har haft och pengar är verkligen inte allt, men det är ändå mycket .., och att känna den där friheten som pengar kan ge .., - att inte behöva oroa sig så mycket, det har jag gjort tillräckligt i mitt liv -, det är för mig rena drömmen.

Sånt tänker jag på där jag står bakom kassan och småpratar med kunderna.

17 kommentarer:

AP sa...

Oj, trodde du tänkte dig uppöver :)
Tack för snäll SMS! Detsamma!

qi sa...

Jag förstår dig precis! Egna pengar, hur mycket eller lite det än är, är nyckeln till egen frihet.

Och om man lever på marginalen till att klara av hyran och maten, som t ex jag, då kollar man kontot ofta...

Men jag förstår att du drömmer... Om man är två om hyran så blir det så många mer möjligheter! :-)

Elisabet. sa...

AP: ja, men jag trodde väl aldrig att han skulle tänka sig att sälja huset och flytta hit ...,men, ååå, det hade ju varit som bäst!
("Då måste man välja", sa Maria .., när jag nyss pratade med henne .. hon menar när dom är här eller ni. Nä, det måste man inte alls. Man gör precis som man vill .-)

qi: men det är INTE DÄRFÖR, utan det är för att han själv föreslog det.
Jag menade mer att jag kanske inte får ett arbete på heltid om jag flyttar och då hamnar jag i det där läget som jag var i som nyskild då jag fick ut så lite i lön ,-) Som det nu är har jag ju extremt låg hyra (och extremt trångt ...), så jag klarar mig så bra.

Thorins Trädgård sa...

Suck, jag är avundsjuk på personen som vann lottovinsten i Italien på 1,5 MILJARDER. Även om det skulle vara galet med pengar.

Marit

Inkan© sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ- jag vill också ha ett hus -fyllt av vackra gamla saker och blomsterhav runtomkring och helt nära riktiga havet så jag kan njuta av den friheten.

Jag håller tummarna för dina drömmar!

Elisabet. sa...

Thorins trädgård: (välkommen hit, förresten ..-) .., nä, så mycket pengar behöver jag inte vinna, men det är klart, man kunde ju göra mycket gott för den summan.
Och så skulle jag ringa chefen bums och meddela att tyvärr, jag kommer nog inte nån fler gång ..-)

Inkan: och jag vill ha ett hus utan så mycket saker i .. mest blommor ,-)

AP sa...

AP, välja - det är ju perfekt. Då får man lite variation och tid att umgås "normalt" med alla - inte bara hälsa på.

Elisabet. sa...

AP: ja, men du förstår .., kunna bjuda på kaffe ute i en trädgård under ett parasoll .-)
Åååå, sicken lycka!

Tankevågor sa...

Låter som en alldeles underbar dröm både för människa och Pellekatt....och såklart att du ska ha höns!!!

Jag saknar våra trevliga skolhöns varje år det blir sommarlov. Skulle vilja bygga ett hönshus ute på ön så att de kunde vara på skärgårdskollo på sommaren. (Nu är de i Småland med en personal på sommarlovet och det är ju ok det med)

Rexxie sa...

"Lögre lön"???

Är det något mellanting där man både har lägre och högre lön samtidigt?

:-)

Rexxie sa...

1,5 miljarder är lite i mesta laget; risken är att man antingen flippar ut och tror att man kan göra vad som helst, eller att man blir så dj...la snål så att man inte gör något alls!

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, det är det (lögre lön ..-) .., det är ett mellanting och jag skulle inte flippa ut .., men jag skulle försöka få ut nånting vettigt av pengarna ., man kunde göra så oändligt mycket gott .., tänk, rent vatten där det inte finns .., jag skulle se till väntrummen i sjukhusen blev bra mycket trevligare .., ja, hjälp, men jag skulle bara ha vettiga människor i fondledningen .., såna som inte skulle sko sig själva .-)

Linda sa...

Måste ni ha fjäderfän???

:(

bettankax sa...

Du ska kanske bli hynnsakadorra?

Anonym sa...

Va spännande! Håller tummarna att ni hittar något fint hus!
AkiH

Monet sa...

Det är bara att fortsätta drömma och se det här framför sig. Visualisera och gör det ofta. Se huset och hur ni är och bor där.

Förr eller senare blir det så. För oss blev det Provence, inte precis exakt som vi tänkt varken när det gäller hus eller i tid. Ibland tar det längre tid på sig. Men om man verkligen vill så...

Elisabet. sa...

Londongirl, Bettankax, Lindalotta, Anna-Karin i Halmstad och Monet: nåja, pv är impulsiv av sig och måste nog få tid att Bestämma Sig ..-)

Men jag drömmer vidare jag ..-)