lördag 29 augusti 2009

Tillbakablick ...

Om man växer upp och är rätt strängt hållen (men ändå gör saker i smyyyyyyg, så där som att åka på skoldans till Kriberg eller Adak ...), då kan det bli så att när man i 15-årsåldern flyttar till Lycksele för att börja ny skola (på den tiden bodde dom flesta i hyresrum eller på elevhemmet) .., då släpper alla spärrar.

Då blir det väldigt lajbans.

Så var det för mig.

Under en enda termin levde jag loppan.

Och igårkväll fick jag ett mail från han som då var min allra bästa kompis, nämligen från P-O från Björksele.

Så här skriver han .. när han nu har hittat till min blogg.

"Ja,, herregud vilka minnen som dyker upp i min skalle när man ser dig på kort - Lycksele,Gunnar H, Ulf A, Erik, José Feliciano (som jag spelade dygnet runt ...,. bloggmadamens anm.) Hantverkargatan 13 ...(där jag hyrde rum).

Minns du vår första spritfest när jag bar dig hem på axeln och polisen stoppade oss på Storgatan och frågade om jag kunde ta hand om dig.

På morgonen efter när du vaknade slog du ut all sprit (Silverrom ..., jaså, var där något kvar ...? och jag tog ett lakan och täckte över coca-flaskorna och glasen .., vi var tre eller fyra unga damer som hade haft förfest ...) genom fönstret och frågade var du hade varit kvällen innan.

Godnatt önskar P_O."

Ack ja.

4 kommentarer:

Vonkis sa...

aotch

qi sa...

Ljuva ungdomstid... :-)

Känner igen min egen tonårstid och den gången jag lärde mig att det fanns en gräns för hur mycket man kunde dricka för att det bara skulle vara roligt!

Tankevågor sa...

Har du bott på Kungsholmen? :-)

Eller är det någon annan stad med Hantverkargatan?

Bloggblad sa...

José F... honom hade jag glömt bort. Han snurrade hos mig med. Tack för påminnelsen. Fast jag törs inte alls, i egenskap av skötsam kyrktant, skriva om mina ungdomseskapader... ;)