fredag 26 juli 2013

Kväller ...


Arbetar från tre till nio och moppar hem med väldig fart .., vet ju att harry och elvis nog längtar ut för att pinka och jag kör på gränsen till vårdslöst .., upptäcker att jag håller högre fart än vad nog är hälsosamt .., saktar ner lite .,. vid Särdal doftar det Dikanäs och mormor .., jag blir varm i hjärtat .., fortsätter hemåt .., tänker på rådjur och älgar, men kommer hem välbehållen.

Där inne ligger hundarna och sover.

Det blir bus ute på gräsmattan och sedan kvällsrundan.
Elvis, som draaaar nåt hemskt när han är ute med mig, får gå lös som han vill och han lullar på på labbevis .., och jag tror inte att jag överdriver om jag säger att dom båda lyfte på sina ben säkert tjugo gånger!

Och på bilden, just där, flyger tornseglarna fram och tillbaka och ladusvalorna sitter mellan varven på det som en gång var en telefontråd .., men flyger iväg när vi närmar oss.

En underbar kväll är det.
Rosafärgat ljus.

Passerar lilla bäcken som nu mest liknar en enda sörja .., och där ser jag Ecke och Göran som har varit ute och fiskat .., jag hör skratt från grannen på andra sidan .., en hund som skäller .., och innan jag går upp för kullen, möter jag en kvinna som kommer nerifrån havet till .. - hon bär på två tomma pizzakartonger och en baddräkt - och vi pratar lite om den fina kvällen.

Ungefär på det viset.


2 kommentarer:

Ulf sa...

Ungefär på det viset är livet ganska skönt.

Elisabet. sa...

Ulf: helt rätt ,-)