onsdag 24 juli 2013

Ledig dag i landet Halland ....


Fast först var det tisdagkväll och räkfrossa i Steninge.

Vi har bokat bord till den andra sittningen, den som börjar kvart över åtta ..., men först ska alla från första omgången lämna restaurangen, så vi övriga får stå i kö och vänta utanför.

En "Fin Dam" med solglasögon står bakom oss och beklagar sig högljutt (uppländsk dialekt) över att man tvingas stå i kö för att komma och äta.

"Ja, men personalen måste ju få duka av först .., det är väl inte så konstigt ...?" säger jag.

Men det tycker damen.
I hennes sällskap finns en man - hennes make -, en kvinna som påminner om damen som beklagat sig och så en lång man i 40-årsåldern och jag tänker att han nog är gift med familjens dotter.
Den mannen står en bit ifrån de övriga; bara någon meter, men ändå.

I kanske två timmar blir vi sittande vid vårt bord och hela tiden ser jag den där mannen som jag tror är damens svärson .., han har ljusblå skjorta och stryker ibland med handen över håret .., och inte en enda gång ler han och inte en enda gång tycks han delta i något samtal.

"Å, han är nog olyckligt gift och ångrar att han hamnade i den familjen!" säger jag.

Sen bär det av hemåt.

Jag har - vid det laget - börjat känna mig krasslig .., fryser och hackar tänder .., och jag kör moped, medan pv och Gunnar cyklar.
Nu, när Gunnar kommit på hur racerväxlarna fungerar, går det betydligt bättre än på ditvägen.





Och så blir det onsdagmorgon.
Ledig dag.
Vi sitter ute på altanen - parasollet uppfällt - och äter frukost .., pv planerar dagens resa till Ystad (med tåget) och seglatsen till Bornholm tillsammans med mina barns pappa; bara dom två .., och igårkväll hörde jag hur det pratades om segelrutt, vindar och annat och jag hörde exets glädje och förväntan och den var inte mindre hos pensionatsvärden.

Och nu, under frukosten, kollar pv datorn och letar tågtider .., jaha, han är framme i Svarte vid halv åtta ikväll .., sen blir det fotboll och så nattsegling med svaga vindar.

Gunnar, han hör flygplan passera .., tar en titt i sin härligt, stora Samsung-telefon (vilken underbart stor display och vilka bilder den tar!) och sen får vi veta precis ...., ja, det hörs på filmen.

Tanken var att vi skulle köra till Skåne i eftermiddag och därefter vara med på Allsången i Hörby, där pv:s lillebror är trummis i allsångsorkestern, men bilen krånglar och vi blir hemmavid.

Det går nog bra det med.

9 kommentarer:

Mian sa...

Hoppas att du har kryat på dig.
Ha en riktigt skön dag alla tre!

Elisabet. sa...

Mian: jepp, mina sjukdomstillstånd brukar vara i några timmar bara. Så ock den här gången ,-)

Mian sa...

Pefekt! Samma för mig. Jag blir sällan rejält sjuk. Bara feber några timmar. Det kanske snarare är någon reaktion efter att man har varit igång en hel dag och ansträngt sig mycket?

Elisabet. sa...

Mian: absolut att jag tror att det är så .., jag känner hur jag har slappnat av efter det här mejerieländet ,-) Det var nog det.

Mian sa...

Vad heter appen som Gunnar använder?

Elisabet. sa...

Flightradar24 heter appen. kostar 8:- tror jag.
Den är jätterolig att kolla på..
/gunnar/

Ruta Ett sa...

Haha, gud vad han håller på med mycket n'Gunnar! Flygappar och höns och bin och ...och...och fin telefon har han också. Jag köpte min Samsung just för att displayen är så stor och tydlig.
Ha det så gott i värmen !!
Soliga kramar från Gbg

PS. Tänk att du "slapp" allsången, Bettan!

Anonym sa...

Skönt att du snabbt blev frisk igen. Den där mannen, ja han har nog hamnat i fel familj. Spännande det där, att fundera över andra människor som man ser och stöter på!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, nu sitter jag här och spanar på flygplan mest hela tiden ,-)

Fru Hansson: det var nog mentalt .., jag börjar slappna av efter all stress i sommar (på jobbet).
Och ja, jag tänkte mycket på den mannen. Undrar hur han har det.