onsdag 16 oktober 2024

 Jo, men se där ..! 


Å, så glad jag blev när det plingade till och jag såg bilderna och läste meddelandet! 

Så här stod det: "Jag antar utmaningen om bokomslag! De två böckerna på portugisiska ingår i en serie reportageböcker där man också får ett vykort med en bild ur boken."

Det var annannan som nappade! 

Vackra omslag bägge två, tycker jag. Vilsamma. 

(Chansar med översättning från nätet och då blir den undre titeln "Hjärtlösa män". Men nog borde väl "Män utan hjärtan" vara mer logiskt? Eller ..?. Testade den övre titeln också. "Älskar stupet" ....? Nej, det får jag inte ihop.)

Och så här skriver hon om de här omslagen: "Engelska förlaget Faber&Faber ger ut PD James deckare i nyutgåva med Angela Hardings illustration på omslaget. Älskar de omslagen och hon är min favoritförfattare av deckare så jag köper dem när jag åker till England." 

Tack annannan som gjorde mig så glad med ditt bidrag! Jag tänkte på träsnitt eller någon etsning av något slag och A svarade  "Linoleum tror jag."

Vilka annorlunda omslag för deckare! Helt annorlunda färger också, även i typsnittet, särskilt det till vänster. Snyggt!

Och illustratören Angela Harding har en alldeles underbar hemsida med olika alster till försäljning. Här kan man se fler av hennes verk. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, översättningarna är rätt. Jag köpte böckerna i slutet av sommaren och har inte hunnit läsa dem. Men den med löven handlar om ett naturreservat som ligger i en kraftigt lutande backe, så det kan vara det som hänvisas till. Männen utan hjärtan handlar om bacalhau-fisket vid New Foundland och Grönland. Dit gick stora båtar från Portugal ända in på 1970-talet, som låg ute i flera månader. Från de stora båtarna gick ensamma män ut dagligen med de här små som man ser på omslaget, för att fiska även i hårt väder. De riskerade livet många dagar, och en hel del av dem förlorade också livet. / annannan

Elisabet. sa...

annannan: Tack som förklarade! ❤️

WalkaboutSweden sa...

De där P.D. James-omslagen är fantastiskt fina och annorlunda.

Elisabet. sa...

Visst är dom! /E