lördag 1 juni 2013

På agendan ...


Stensättning av växthusets ena del.

Ååå, denna glädje!
Och här är vinnarna ...Grattis, grattis!
Snart blir det dragning i lotteriet ...


ellem hade varit ute på promenad i skogen och tankat energi ..


Turtlan hade besökt bästa kompisen B och bjudits på kladdkaka, bakad av B:s tolvårige son ...

I Göteborg hade Ann besökt butiken Stiernglans och köpt en läcker cykelhjälm!


Eva på Frösön hade firat sin mamma ...


I Haverdal befinner sig  Eva från Tyresö.
Av vännerna Anders och Britta hade hon och Långe Maken förärats ett magnoliaträd.Ingela i Ystad, hon hade fixat till en underbart god melonsallad! 
Mer behövs inte för att göra hjärtat glatt.


Ulrika hade varit på stickläger i Docksta i Ångermanland och var tacksam över underbara stickvänner som tar emot när tillvaron ibland känns mer än lovligt krånglig.


Mian tog tåget från Falköping och åkte söderut, till landet Halland.
Från Kävlinge kom Annika - också till Halland -.
Det är vänskap som tog sin början vid bloggträffen i Steninge 2009.
Den varar ännu.
Glädje!

 

Tillsammans med Cosmos hade mossfolk träffat på mamma älg med två kalvar!
Vilket möte!


Och Kattis, hon kände sån glädje över lillkillen som nu lärt sig cykla alldeles själv, utan att mamma behövde hålla i där bak. Storkillen - han som inte är precis som alla andra och som spelar trummor i ett band - hade bjudit på konsert och det gladde också mammahjärtat! 


Barbro i Uppsala .., hon hade varit i Oslo och sjungit sånger på svenska för det något förvånade lilla barnbarnet. Sällan har jag hört Barbro så lycklig, som sen barnbarnet kom till världen.
Och hon är så rolig, denna före detta piteåmadame.


 På facebook har hon lagt ut den här bilden.
Texten lyder: "Enda nackdelen med mitt nya jobb". 
Då förstår man. 
Karaktären sviktar.

Tack ni underbara vänner som delar med er av glädjen!! 
Nu ska jag gå ut och hämta in pv så vi får fixa dragningen.

Det bästa jag vet ....... i livet.

Är att bada i havet.

Eller simma i en insjö.

Igår blev det flera dopp.

Jag hinner nog med ett idag också, innan det är dags för jobb.

Dag 1 av 4 ... med förlängda öppettider.

Men nästa helg är jag ledig.
Dagens fönster ...

... är fångat från sticklägret norröver, där Ulrika hade håven redo.

fredag 31 maj 2013

Gissa varifrån ....


Bert i Luleå är ute på vift igen och nu vill han att vi ska försöka klura ut var han befinner sig.

"Hej,

Ett fönster inifrån går tak också bra. Taget i landets andra stad idag. Men vilket land?"
 
På hans blogg - eller om det var på Facebook - läste jag att han hade förlängt dygnet med två timmar, det innebär att han måste ha åkt västerut. 
 
På en annan bild sitter en man (kanske Benke?) vid ett bord och har en täckjacka intill sig. 
 
Jag gissar på Island.
 
 

Fattig som en kyrkråtta är han ...


I två timmars tid kanske .., blir jag på stranden.

Det är jag, en äldre herre som är kund i affären och som bor en bit bort - han badar naken just när jag kommer, ja, han är på baksidan av lilla halvön och vinkar glatt där han då står och virar en handduk om sig - och jag har inte en aning om vem han är, inte då ..., ty så långt ser jag inte, men vinkar gör jag .., och så är där en man med långt hår som sitter vid sanddynen, just när man kommer till stranden.

Jag har precis badat, när den äldre herrn kommer och surrar en stund.
Jaha .., nu ser jag ju vem det är!
Och han säger att det är så skönt att bada naken och själv har jag fullt sjå att hålla baddräkten på plats, ja, ni vet ..,. den där med lös grenresår.
 I Malå badade ingen naken - inte vad jag såg - och klädde om gjorde man i omklädningshytten, där  testosteronstinna pojkar hade borrat små hål i väggarna för att få skymten av lite kvinnlig fägring.

I Ystad klädde människor om tämligen ogenerat på stranden .., inget hymlande med att gömma sig bakom stora handdukar och "hålla-för" ..., och det är väl på samma sätt här, i alla fall när det gäller infödda hallänningar.


Och så säger mannen hej och ha det så bra och det bli någon timmes solande och jag ligger där och tittar mot himlen och på molnen som kommer farande från öster .., och efter en stund kommer mannen med långt hår gåendes mot vattenbrynet och jag säger "det är sexton grader varmt ..., jätteskönt!" och då ler mannen och säger ..."jag känner ju igen dig så väl .., men var ...?"

Jaha. Just det.
På affären, ja.

Det visar sig att mannen har flyttat in i lilla Stensjö; i det där röda stenhuset, ja, han hyr det vita också, där har han sin musikstudio .., och han berättar om särbon i Göteborg .., om glädjen i att bo här vid havet .., om kärleken till det här karga landskapet .., och han frågar om det alltid är så tomt på stranden och jag säger att nääää, en gång i somras räknade jag till fyrtioåtta bilar, alla rymdes inte på parkeringen och många kommer från Stockholm.

Vad pratar vi mera om?

Jo, om äktenskap och spruckna förhållanden .., om känslan att vara rik, men inte på pengar .., om att mannen är lika stel i kroppen - eller ovig - som jag själv .., om ålderstecken (det visar sig att han är femtiosex år) och utkylda hus som värms med ved ... ("i januari hade jag vinterkräksjuka och orkade inte elda .., var morgon hade jag fyra grader varmt i huset!" säger han, men nu ska det installeras en annan sorts värme) ..., och jag tänker att vi ska bjuda honom på middag någon dag.

Innan vi skiljs åt får jag veta att han är storebror och född i Skyttens tecken och i helgen - eller om det är nästa helg - ska han och särbon, hon som bor i Göteborg och heter Maria, ta med sig champagne och lite gott och så ska dom gå ner till klipphällarna och förlova sig.
 
Ni skulle ha sett hans leende när han berättade just det.

"Ja, jag är fattig som en kyrkråtta och är glad att jag har råd med bröd och marmelad, men jag känner mig som den rikaste människan i världen ...!" säger mannen och ler så varmt.

Han har ett guldkors i en kedja runt halsen.

Och så säger vi hej och tack för pratstunden och så går jag hemåt.


Och så ett eftermiddagsfönster ...

... från ett badrum i landet Halland.

Det där underbara landet.
Här och nu ...


Det är varmt, för att inte säga - hett - ute.
Över tjugofem grader.
Ingen lastbil med jord har uppenbarat sig ännu, så jag får hålla mig hemma.
Jag sitter ute på altanen och dricker vatten och bläddrar i en bok.
Efter en stund gör jag harry sällskap .., han har som vanligt lagt sig i skuggan under körsbärsträdet.
Det gör jag med.
En blå frottéhandduk blir huvudkudde
Så där ligger vi tillsammans.
"Du och jag Alfred ...".


Från min annorlunda utsiktsplats ser jag herr eller fru Kaja som bevakar ingången till skorstenen.
Där inne ligger två ungar - jodå - pv såg dem igår när han tog bort nätet som han tidigare i vår hade placerat över skorstenen, just för att slippa fågelungar däri.

"Men tänk .., nu kommer mamman sig ner, men hur ska ungarna ta sig ut genom det lilla hålet, näää, du måste ta bort nätet!" har jag sagt till pv som muttrat.

Igårkväll blev det av.
Såja.

Kanske kommer skatorna och norpar åt sig av kajans ungar, men hellre det än att dom blir instängda.Vänder jag huvudet åt andra hållet, ser jag jordgubbspyramiden och all romansallat som vi nu plockar friskt av.


I fjol fick vi massor med jordgubbar - fåglarna försåg sig också - och säkert blir det bra i år med.
Pythagoras sats var det, ja .., och jag tänker på dig, SoF.Så vacker, så vacker är den lilla blomman!Så lägger jag mig igen.
Harry intill mig.
Jag pillar med hans mjuka, mjuka öron .., pussar på nosen och säger att han är världens finaste hund.
Nere på vägen hör jag postbilen.
Mot blå himmel flygskriker tornseglarna!

Och jag tänker på andra dagar och andra hundar. 

Jag befinner mig på Solviksbadet i Malå och jag är sex år och sitter och gullar med grannens släthåriga tax .., pappa och mamma är med och taxens ägare Sture är där också förstås ..., och vi sitter på slänten ner mot vattnet, nära glasskiosken .., och jag lyfter liksom upp taxens framben för att krama lite och då händer det: han hugger rakt mot mitt ansikte och blir hängande kvar och det rinner blod på mina kläder och pappa blir förskräckt .., nån får loss hunden och mamma säger att det här måste sys och jag får sitta i framsätet i vår PV och håller en handduk för ansiktet och handduken färgas röd av blod.

En ungersk tämligen oerfaren läkare som just då tjänstgör i Malå, han ska sy ihop det som nu är öppet sår .., mamma säger att hon ska söva med eter och jag behöver inte vara rädd .., det är mycket som ska sys, mer än femton stygn och det längsta såret är just under mitt vänstra öga, alldeles, alldeles intill själva benet under ögat!

Efteråt ska jag i tio dagars tid ha svarta sprettrådar i ansiktet .., under ögat och till vänster om mungipan .., trådarna ser ut som små spindelben och människor som vi möter ska fråga vad i all världens dagar som har hänt?

Och taxen ska många år senare bita sin ägare i näsan, så där så husse får ligga på Umeå lasarett där han lappas ihop och inte förrän den biter ännu en människa, får den sluta sina dagar.Men nu är det andra tider.
Nu ligger vi - harry och jag själv - under ett körsbärsträd i landet Halland.
Alldeles raka ben har harry när han är trött, på gränsen till utmattad.

Tidigare idag körde jag honom till Haverdal där Anita - denna underbart vänliga och lugna kvinna - tog emot och klippte hans klor.
Jag begriper inte detta!

I hela mitt vuxna liv med hundar har jag fixat att klippa deras klor, men inte med Harry.

När vi svänger in på gården och han ser Anita, kryyyyper han ihop och vill vända .., men hon lockar försiktigt på honom (bjuder på hundgodis som han inte bryr sig om ..., nä, det där går han inte på) .., och efter en stund tar hon sig an hans klor - klipp-klipp-klipp - och han sitter alldeles stilla och blundar och vips, så är det överstökat.

Tjugo kronor kostar det och jag skäms när jag betalar.


Det är en vidunderlig sommardag det här.
Så snart lastbilen varit här, ska jag gå ner och bada ..., och snart har pv helgledigt och mitt jobb börjar .., nya öppettiderna inleds i morgon - aj, aj -, då blir det jobb från tolv till nio och vi är bara två stycken från klockan tre.


Och nu har han kommit och lämnat av sin last.
Yrkesskicklighet i alla former får min ohöljda beundran.
Och på den där skalan .., så säger chauffören att "ja, en tia .. jag älskar mitt jobb!"
Och idag ....

... fyller mossfolk år!

Grattis, grattis till dig från oss i Halland.
Dagens fönster ...


... finns i växthuset Odla, beläget ett stenkast från ett gult hus på en kulle, allt uti landet Halland.
Spaningspatrullen ...


... på språng.

Och idag kommer jord och stenmjöl .., i helgen  k a n s k e  är allt är på plats.

Måhända kan vi på söndagkväll slå oss ner på var sin liten stol och dricka en kopp kaffe och ta en kaka och säga att åååå, så härligt detta ska bli!

torsdag 30 maj 2013

Kvällssol i landet Halland ...

Jag stod vid köksfönstret och tittade ut. Klockan var kring 21.00.

Och jag har idag badat för första gången i år - i havet -.
Det var övermåttan ljuvligt och står sig vädret i morgon, tänker jag tillbringa ett par timmar på stranden.

Nästa vecka börjar sommarschemat.
Då är det två till nio, eller tre till nio som gäller ..., rast i en kvart (om man har tur ...) och jag minns hur trött man var när arbetsdagen var tillända och man kom hem så där vid halv tio.

Så länge bara njuter jag.

Handlade på Trädgårdscompaniet - inte långt från affären - på förmiddagen.
En liten söt blå Akleja som inte blir mer än nån decimeter .., två Ormöga .., en Trollius - bara för att den fanns i rabatten hemma i Malå när jag växte upp -, mamma hade nån slags känslomässig bindning till dem, säkert från sin uppväxt i fjällvärlden -?

Tre buskar fick också följa med hem och ska planteras i morgon.


Vid stuprännan växer klematisen så man nästan ser det!
I fjol var den magnifik .., den blir nog fin även i år.
Daggkåpan nedanför tar sig också och pv:s rosor skjuter tjuvskott mot väggen - dom ska tas bort i morgon -.
En av rosorna har under vintern gått hädan, den andra är på gång att blomma.


Mot altanväggen växer tre vildkaprifol vilka påminner om somrar på Tjörn .., om maneter ., Ted Gärdestad .., om bad i salta hav och en liten ljuslockig dotter på fyra år som då lärde sig att dyka från den rangliga bryggan.
Vildkaprifol påminner även om en liten nyfödd lillasyster .., om mjölkstinna bröst ., en gul labrador .., kortspel om kvällarna ..., och barnens farmor som ännu var i livet.

Tänk, att man liksom kan ha flera liv i själva livet.
Vilken gåva!

Med stigande ålder, blir allt så mycket enklare.
Ta trädgården, till exempel.
Jag bryr mig inte längre om att det ska vara så precist .., den lilla Aklejan får hamna bland lavendel, stäppsalvia och romansallat - som också trivs bra i rabatten mot söder -!
Och lilla fröken Trollius samsas bland nävor och axveronika!

Om jag någon gång tänker tanken att man borde ha det mera strikt, eller i alla fall planlagt .., så behöver jag bara tänka på Syrien eller att livet är förgängligt - har jag tur har jag kanske tio år kvar att leva, har jag  r i k t i g t  tur - kanske tjugo år, men tiden går fort .., nej, det spelar ingen större roll var blommorna hamnar i rabatten, men jag lovar att ta väl hand om dom små liven så länge det varar.

Det blir bra ändå.

Och i helgen stundar nog invigning av växthuset.
På  r i k t i g t.
Jord och stenmjöl kommer i morgon .., nu är det bara dörrarna som ska på plats.

Härligt!

Och så ett eftermiddagsfönster ...


"Hej här kommer en bild på fönstret i lillbåten som vi körde upp till ön på ett gropigt hav under gårdagskvällen.

Kram från kusinen."
 
// Bilden har förändrats lite i ett redigeringsprogrammet, bara så ni vet. Och med den älskade kusinen vågar jag göra just det ,-)
Det bästa för Ingela i Ystad ...


Hej Bettan!

Mitt bästa i veckan måste ju vara när jag fixade och trixade i köket!

Min melonsallad serverades på ett nytt sätt i det Larssonska köket!

Jag kommer definitivt att servera melonsallad på detta viset i sommar när jag skall grilla!

Så fräscht!

Kram
Ingela i Ystad


// Ingela .., skulle vi kunna få lite mera frukt på benen, kanske ..? Vad har du i salladen? 

Och svaret kom snabbt: 

Hej Bettan, jag har oliver, melonkulor, fetaost, serranoskinka, inlagda kronärtskockor, olivolja, salt och lite svartpeppar. Man kan variera detta i oändlighet men jag föredrar att inte lägga i gurka och tomat utan hålla det lite medelhavsaktigt!
Allt serveras i en urgröpt melonhalva....kram och lycka till! Ingela 
Men pv fick lax ...


Vardagslycka .., det kan vara att bli bjuden på nykokta musslor, vitlöksbröd och ett gott, vitt vin!
Det kan också vara att sitta tillsammans på en uteplats, medan småfåglar flyger fram och tillbaka och får kalasa på små brödbitar.

Där är pilfinkar, men även gråsparvar och deras småttingar .., små fågelungar som sitter där på marken och daaarrrrrrar och vill bli matade!

Hela tiden hörs kvittret .. ni vet, sånt där kvitter som man när hör när man befinner sig i en park och där det finns gott om buskar .., eller på en uteservering.
(Jag minns särskilt en, i Lund, det var i slutet av 80-talet och tillsammans med min syster drack vi kaffe och åt våfflor och hela tiden hördes som en konsert av gråsparvskvitter!)

Och när såg jag en Gråsparv senast?
Hos oss finns den inte .. vi har bara pilfinkar och det är ju i och för sig inte så "bara", men ändå. 
Jag tycker om Gråsparvar.


Pensionatsvärden - som i övrigt är en vidsynt herre - är aningen knepig när det gäller vissa maträtter.

Musslor äter han inte .. inte sill och absolut inte Janssons Frestelse.
Allt detta tillhör mina solklara favoriter.

Så igår, på litet eftermiddagsbesök hos Eva från Tyresö och Långe Maken, bjöds pv (han kom cyklande från jobbet .., själv körde jag bil), på vidunderligt god lax med en sås till som visade sig vara av det mer himmelska slaget! Det receptet ska jag be att få av Eva!

Vi andra kalasade på musslorna (ja, frånsett smakbiten av laxen, tillsammans med färskpotatis!).
M mmmm!

Summa summarum en ljuvlig stund i goda vänners sällskap.

Här kommer receptet på den goda laxsåsen: 

Lax i sås

Såsen består av
1dl vatten
3 msk hummerfond
1 tsk fransk senap
en burk cremefraiche liten
2 dl vispgr.
salt
hackad dill
lite cayennepeppar
(Eva skriver att "vid särskilda tillfällen kan man ha röd rom i såsen".
Det hade hon igår. Det var ur-gott!)

Smaka och koka ihop några minuter.
Lägg i laxen en liten stund tills den är klar 4 bitar räcker det säkert till...

Tack Eva för receptet!
Det var raskt jobbat ,.)Dagens fönster ...

 
Idag har vi varit i byn La Cadière d'Azur där dotterns franska familj har ett sommarhus.
Vi har firat yngsta barnbarnets ettårsdag med provencalskt lunch och tårta med ljus. 
 
Det regnade ute men genom vardagsrumsfönstret skymtar det vackra sydfranska landskapet.
 

onsdag 29 maj 2013

Och plötsligt mörknar det ...Den lediga dagen består av lika delar sol som kyla.

Nåja.

Det är väl som det ska, förmodar jag.

För en tid sedan klagade jag på tjugosju graders värme.

Det här passar mig bra.

Tror jag.
Dags att kryssa för ....
... årets sommarpratare.

Oj, vilket medialt spektakel ..., tittade lite på direktsändning (!!!) i mobilen och det var en total röra!

Nåväl, alla rödmärkta ska jag verkligen försöka lyssna till.
I fjol hade jag stora planer på att inte missa ett enda program, men ofta somnade jag, eftersom jag - med mina arbetstider - nästan alltid får inrikta mig på reprisen.

22 Jonas Gardell (författare, artist, dramatiker)
23 Maja Ivarsson (artist)
24 Liv Strömquist (serietecknare)
25 Lasse Kronér (programledare, musiker)
26 Katarina Gospic (hjärnforskare, författare, företagare)
27 Peter Wolodarski (ny chefredaktör på Dagens Nyheter)
28 Sarah Dawn Finer (artist)
29 Carolina Gynning (konstnär, tv-profil, författare m.m.)
30 Kristian Gidlund (musiker, journalist, bloggare)

JULI
1 Virpi Pahkinen (dansare, koreograf)
2 Pelle Holmberg (biolog, svampexpert)
3 Helena af Sandeberg (skådespelare)
4 Peter Schéle (f.d. programdirektör Stockholms & Göteborgs konserthus)
5 Annika Hagström (journalist, programledare)
6 Filip Hammar (programledare, journalist)
7 Mikael Niemi (författare)
8 Leo Razzak (social entreprenör, föreläsare)
9 Sarita Skagnes (föreläsare, författare m.m.)
10 Henrik Lundqvist (hockeymålvakt)
11 Theodor Kallifatides (författare)
12 Louise Linder (präst)
13 Jenny Strömstedt (journalist, tv-programledare)
14 Jean-Pierre Lacroix (Frankrikes ambassadör i Sverige)

15 Ingemar Eliasson (f.d riksmarsalk, politiker i FP)
16 Annika Andersson (komiker, skådespelare)
17 Martha Ehlin (lyssnarnas sommarvärd, bakom föreningen Mer Organdonation)
18 Tareq Taylor (kock, tv-profil
19 Carolina Neurath (ekonomijournalist)
20 Anna Blomberg (komiker, skådespelare)
21 Ingvar Kjellson (skådespelare)
22 Maria Sveland (journalist, författare)
23 Niklas Zennström (IT-entreprenör, riskkapitalist)
24 Özz Nûjen (ståuppkomiker, skådespelare)
25 Anton Abele (riksdagsledamot för M)
26 Ann-Louise Hanson (artist)
27 Lisbet Rausing (universitetslärare i vetenskapshistoria)
28 Lars Lagerbäck (fotbollstränare)
29 Li Pamp (antikexpert, programledare, entreprenör)
30 Malik Bendjelloul (nyligen oscarsbelönad dokumentärfilmare)
31 Elin Kling (modeentreprenör)

AUGUSTI
1 Nadir ”RedOne” Khayat (musikproducent)
2 Johanna Frändén (sportjournalist, krönikör)
3 Inga Landgré (skådespelare)
4 Jan Eliasson
(diplomat, f.d. S-politiker)
5 Malinda Damgaard (modist)
6 Cecilia Edefalk (konstnär)
7 Daniel Sachs (affärsman)
8 Sara Danius (författare, ny akademieledamot, litteraturhistoriker)
9 Erik Haag (programledare, manusförfattare)
10 Martin Schibbye/Johan Persson (journalist/fotograf)
11 Lisa Nilsson (artist)

12 Kerstin Meyer (operasångerska)
13 Sami Said (författare)
14 Karin Adelsköld (ståuppkomiker, teknikexpert)
15 Ellen Jelinek (skådespelare)
16 Katrine Kielos (journalist, författare)
17 Joey Tempest (musiker)
18 Björn Dixgård/Gustaf Norén (musiker)
Dagens fönster ...


Fångade ett litet fönster vid dagens lunchstopp. Gissa var?

Jo du var här på väg till Sälen i vintras. Härligt ställe!

Dagens kassler med potatisgratäng var underbart god! Smakrik och härlig!
På utsidan strilar regnet ner och nyss dundrade ett tåg förbi. Tågen sätter sina spår för en av tallrikarna som hänger på väggen har ramlat ner. Det skakar till ordentligt här ibland förmodar jag.

Nu ska jag passa på och kolla lite i butiken här på Grön Ko.

Lunchhälsningar

Turtlan

// Elisabet säger: oj, jag höll rent på att glömma bort dagens fönster .., sicken tur att andra har bättre kom-ihåg ,-)  Grön Ko var verkligen ett härligt ställe att stanna till vid! Rekommenderas å det allra varmaste!
Det bästa för Eva på Frösön ...

Hej Elisabet!

Jag har haft några jobbiga dagar med en fruktansvärd magvärk. Tror det beror på D-vitaminet jag började äta förra veckan, men jag vet inte. Ändå har det funnits några guldkorn.


1. Mors dag med sommarkalas vid skogsbrynet.


2. Att vakna med denna utsikt varje morgon.

Sommaren har kommit till skogsbrynet och det är guldstund om något.

Kram Eva
Ledig dag ....


Idag är sista dagen som Elvis är hos oss.
Åååå, vad det kommer att bli tomt utan honom!
Mest hela tiden ligger han och harry intill varandra ., och när dom vaknar, så blir det som hälsningsceremonier där det slickas och nosas och viftas på svansarna!
När vi går på promenad - som idag när vi inte väljer kustvägen - utan går in bakom stora lagårn och ner mot ängarna .., så får dom springa lösa.
Elvis snurrar runt i gräset .., dom hittar var sin pinne och det lyfts på bakben.


Moln kommer och går.
Det är skönt ute, men inte varmt.
Jag har anoraken på mig.


Hundkäxen har börjat blomma. 
I Ystad brukade jag plocka stooora fång och sätta i en slags kopparhink ute på trappan, den mot gatan.
Ibland satte jag mig på översta trappsteget och bara njöt av doften.
Och hemma i Malå var stigen - den som kallades för Kärleksstigen - och löpte längs sjön, den var kantad av hundkäx! 
 

Ödehuset, som väl snart dråsar i backen helt och hållet ., är vackert i all sin enkelhet.
Jo, men så är det.
Avskavt är vackert.
Som ringar på vattnet ...

Igår på jobbet upptäckte jag i kassan mittemot en kund med den allra vackraste "kappa" eller långkofta eller .. ja, vad man nu vill kalla det.


Så jag frågade om hon hade stickat den själv och jo, det hade hon.
Och så berättade jag om Ulrikas sida som hon mycket väl kände till!"Får jag fånga dig på bild och visa ...?" frågade jag och jo, det gick bra.

Så jag hämtade mobilen och titta .., så vacker den är! 
Vilka ljuvliga färger! 

Och kunden berättade att hon - jag tror att det var nu i helgen - skulle hålla ett stickcafé i Steninge! 

 
Det bästa för Ann i Göteborg ...

Det bästa var nog rundan i stan i lördags. Vi tog spårvagnen till Järntorget och gick sedan genom Haga, Tusen miljoner turister var där – nästan som det kan vara i Gamla stan i Stockholm på sommaren.

Tänk, vad ett leende betyder! hälsar lotteriföreståndaren ...

I en fin hattaffär , som heter Stiernglans, köpte jag mig en ny cykelhjälm. En fiffig sort, som man kan ha överdrag till så det ser ut som man har hatt. Det var den sista som fanns och jag fick den för halva priset, så jag slog till. Dansk design, förstås, och heter Yakkay. Här kan ni se fler modeller.
 
 
Inte är jag nån kepstyp och rutigt är jag inte så förtjust i heller, men halva priset...!!! 
Då får man rucka lite på sina principer, och utan överdrag är den vackert lackröd. 
Jag får göra ett eget överdrag i tyg eller varför inte sticka ett. 
Det finns andra modeller, som ser mer ut som en liten hatt med brätte och det är nog mer jag...eller?
 
Hur som helst så tycker jag att man ser lite fånig ut, men hellre det än att jag ska slå mig fördärvad om jag trillar i Göteborgstrafiken, gud förbjude. 
 
Färgen är fin tycker jag, även om den inte riktigt går ihop med håret. Nåja...
Plingeling från mig...
 
// Och att Ann är skånska .., det förstår man när ser det här inlägget på hennes blogg.
Och så sticker vi emellan ...


... med ett jättestort grattis till hedgrenskan nere på Söderslätt .. hon som idag har födelsedag!

Här på en alldeles bedårande bild, tillsammans med barnbarnet Iris.

Stor grattiskram till dig Kerstin!