lördag 30 mars 2013

Tack Sonja & Gösta ..!

Rakt fram Maria, Roger, Mats och halva Kerstin. Sonjas hand skymtar längst till vänster.

Och så bjuds vi på påskaftonsbuffé på Tylöhus och det är värdparet Sonja och Gösta, pv:s moster Elsa från Ljungby, Sonja och Göstas dotter Maria med brittiskfödde Roger, Marias bror Mats och hans fru Kerstin. Och så vi då.

För den vars släkt är enbarmligt utspridd och därtill tunnsådd, känns detta att vara en del i en gemenskap .., ja, det är som att ha vunnit på Lotto.
Den där värmen ..., och känslan att man får vara sig själv.
Å, så mycket den betyder!

Matsalen översvämmas av gäster.
Där är småttingar med spring i benen och där är stora sällskap med människor i alla de åldrar ..,  och vi sitter längst ner i lokalen och där utanför är himlen blå och havet också, för den delen.

Buffén är underbar och som vanligt äter jag bara silldelen (samt patéer, sallader, marinerade grönsaker .., stekt lax ..) och tar inte en enda bit av varmrätterna och man kan tro att det är ett sällskap anonyma alkoholister som samlats, för alla dricker vi påskmust och mera påskmust, vatten eller lättöl.


Till efterrätt valde jag en syrlig panacotta .., sååå ljuvligt god!

Nu, några timmar senare ..., har vi drabbats av nån slags koma och orkar knappt röra oss.

Men  t a c k   igen Gösta och Sonja för er generositet!!

I love You!

Här finns en livekamera från området.

Påskafton ...


Snabbhandling i affären, där det är full rulle!
Sommarhuskunderna handlar 3 hg bog för 30 kr ..., det köps nygjorda semlor .., och i kassa två står självaste Tuppen.

Kam har han också.


Lena - som har arbetat länge i affären, till att börja med tillsammans med chefens pappa - får nog räknas till butikens inventarier.

Idag är hon härligt prickig om näsan och en alldeles underbar påskkärring!


Själv premiärkör jag moppen till Haverdal och det är inte långt ifrån att jag fryser ihjäl, men härligt var det och ååå, nu börjar min bästa tid!

Om långfredagsfirandet ...

 
  
Anna-Lena sa...
 Vi firade ofta påsk hos mormor i Kristinehamn. När långfredagen blev alltför långtråkig framåt eftermiddagen kunde vi få spela kort - men bara om vi drog för gardinerna så inte grannarna såg. Fast då var å andra sidan mormor också med och spelade. Hon hade tråkigt hon med.  
 
mossfolk sa...
 
Vi hade också en tråkig långfredag och jag var absolut den enda i kompisskaran som hade det så. Inte fick man gå ut och leka och att titta på teve var det inte tal om. Däremot samlades vi i vardagsrummet och pappa läste bibeln. Ja, det var väl ett försök att upprätthålla gammal tradition kan jag tro. 
 
Hur som helst hölls det allt mindre hårt på detta och jag undrar om min lillebror ens hunnit upp till skolålder innan både det ena och det andra var tillåtet. 
 
Ja, inte är bilden nytagen i alla fall.
 
Elisabet säger ...
 
Nej, någon bibelläsning var jag aldrig med om .., mamma var ju pingstvän, men inte pappa, så det blev någon slags balans där. Däremot minns jag hur enbarmligt tråkigt det var, kanske mest att man inte fick leka eller se på tv. 
Och jag minns chocken när det blev dans på Malåborg ..., kan det ha varit på långfredagen? 
 
Hedgren ....
 
Ja, långfredag var oändligt lång och det hände ABSOLUT ingenting! Mina föräldrar var inte religiösa men det var tradition att man skulle ta det lugnt denna dag. Inte leka med kompisar eller så! Men det förändrades på 70-talet vill jag minnas. Då blev det mer som en vanlig helgdag och jag tror t o m att det ordnades dans på kvällen på vissa uteställen!
 
Ulrika sa...
 
Påsken betydde inget särskilt när jag växte upp. Det pyntades väl lite, med påskris och fjädrar och en och annan kyckling, men i övrigt var det mest en skön långhelg då de flesta var lediga.
 
På påskafton åt vi alltid mat hos mormor och morfar. Jag minns faktiskt inte riktigt vad det var för mat, men antagligen lite julbordsaktigt. Köttbullar minns jag i alla fall. Och påskmust, förstås.
 
Och till efterrätt mormors hemgjorda strutar, fyllda med vispad grädde och lingonsylt. Sååå gott! Påskmiddag hos mormor och morfar var en tradition som fanns från det att jag var väldigt liten till påsken 2009 (mormor dog i november det året).
 
I övrigt betyder påsk ingenting för min del. Jag pyntar inte ens. Bara njuter av att ljuset är tillbaka och att man har extra tid tillsammans med sin familj.  
 
Ingela sa...
 
Min barn- och ungdoms påskhelger handlade nästan alltid om uteliv. Oftast nånstans nära norska gränsen eller rentav på norsksidan. I år har jag också turen att befinna mej i fjällen. Men inte i tält som i barndomen utan rena lyxlivet i en stuga.
 


 
 

Nån slags Hemnet ...


Det är inte bara "grannarna" nere vid havet som har sitt hus till försäljning, nej, även här, längre upp på den mindre exklusiva delen av Ejdervägen, finns ett boende till salu, ja, uppe i körsbärsträdet, det som står ganska nära vedboden.

Här är inte alls lika elegant som vid till-salu-huset, men utsikt över den något mossbelupna gräsmattan är ju inte det sämsta ..., lägg därtill uteplatsen inom syn, - och hörhåll ...,  (där kan det nog tänkas bli många nedfallna brödsmulor, det är en mat, - och fikaglad familj som hyr ut lägenheten ...) och med morgonsol från dörren .., ja, men pjåkigt är det nog inte?

Havsutsikten är något begränsad, men för en pippi kan det knappast vara några problem att flyga tjugo meter bort och slå sig ner på skorstenen, då kan det nog bli liiite utsikt över havet.

Lägenheten - en 1:a - är alldeles nybyggd.
Inga tidigare hyresgäster, alltså.

Gratis är det också, ja, frånsett önskemål om lite kvitter nu och då under sommaren.


Redan vid åttatiden på morgonen uppenbarar sig fyra ivriga spekulanter, varav tre kan skymtas på bilden, i alla fall om man klickar upp den.

Ingen budgivning .., inga miljoner att håva upp .., nej, här är det först till kvarn som gäller.

Det ska nog bli bra det här,  hälsar mäklarfirman Göransson & Nilsson i Stensjö.

Dagens fönster ...En ny liten katt har kommit till Ulrika och Marcus i Västmanland.

En katthemskatt. Lite skygg och försiktig ännu, men vänta bara ...!

fredag 29 mars 2013

Några timmar innan jobb ...

Vid pilen upptäcker jag ett stort skatbo.

Och ute blåser iiiskalla vindar som går rakt genom märg och ben och allt hull dessutom!

Jag pyntar bokens grenar med påskfjädrar .., harry tror att matte har fått fnatt och försöker hoppa upp och fånga allt det gula, duniga .., och en förbipasserande kvinna - kund i affären -, ropar "hej, men är det här du bor !!" 


Inte långt från vedstapeln har den nyinköpta fågelholken kommit på plats.
Ett körsbärsträd fick bli stomme.
Nu är det bara att hoppas.
Mitt eget bästa ...


Ååå, det var nog glädjen över att jag kom till skott och kunde tinga den här - i mina ögon - underbara akvarellen, målad av Mians mamma Lisette.

Hon har utställning nu i påsktider och den här ska få sitta ovanför bokhyllan i vardagsrummet.

Glädje - glädje!
DBIV ....

Renhållningsmannen i London - värmde mitt hjärta med sin vänlighet -.

Förra veckans vinnare blev Annika i Kävlinge (minns hennes glädje över att ha slutat röka och att ha börjat träna .., ett nytt liv nästan!) och Annika kunde omöjligen bestämma sig för vilket pris hon skulle välja, vi fick överraska henne - och då blir det nånting helt annat -! Grattis Annika!

Tröstpriset gick till bokmalen i Mantorp - Anne -!
Kommer du ihåg vad som fanns att välja på, Anne?
Marmeladen kan du dock glömma .., den smakade rent ut sagt diskmedel och den slängde jag!

Men nu är det ny giv .., nya kort på handen!

Eva på Frösön i fjolhöstas eller somras.

Hittar ni någon glädje?

Nånting som värmde hjärtat ...?

En annan Eva - i Tyresö - hade hittat svamp ...

Ulrika var först på plan den här gången och nu har vi bild på familjens nytillskott, en lite skygg kattherre från Örebro katthem.
Grattis till den kissen som nu kommer att få det så bra, så bra!
Det är nog den kattens Bästa-i-Veckan.

Och allt är som vanligt ..., mejla bara till bisse151@gmail.com, så ... ja, ni kan ju det här! 
Det bästa för Ulrika i Västmanland ...


Här är han, vår nyaste lille familjemedlem!
Namn har vi inte bestämt än.

Han är lite skygg för tvåbeningar för han fick ingen bra start i livet (han räddades från misär tillsammans med 39 andra katter och var då inte van att bli klappad och hanterad alls), men det kommer att gå över. 

Han är ljuvlig! Så vacker!
Och vi är överlyckliga! :-)
 

Långfredag ...

Minns jag inte fel, är det Emil som har broderat den här fina lilla duken?

Och är man född på 50-talet minns man Långfredagen som årets längsta och i särklass tråkigaste dag. Det var sorgemusik på radion (fanns där då mer än en enda kanal ...?), alla affärer - även Folkes kiosk på Storgatan - var stängda .., och inte fick man leka med kamraterna heller. 

Nej, man skulle hålla sig i stillhet och bara tänka på det eländiga som hände Vår Frälsare.
 
Nu är det minsann annorlunda.
 
Jag ligger i sängen och lyssnar till Sverigeresan i P4 .., kliver upp .., slår mig ner vid dukat bord .., vi pratar om vad som ska göras under dagen (någon ska arbeta, en annan ta hand om den nedsågade björken ...) .., och från köksfönstret ser jag hur en liten talgoxe tar sig en titt på den nyinköpta fågelholken, den som ligger på altanen med ingångshålet upp mot himlen, men det hindrar inte herr eller fru Talgoxe att inspektera den där fina lägenheten.

"Oj, nu måste vi få upp den!" säger jag till pensionatsvärden.
 
Sverigeresan hackar och har sig .., och jag tänker att skulle jag bli uppringd, vet jag inte en enda människa som jag kunde ringa till .., ja, vem är vaken vid halvåttatiden en söndagmorgon och vem vill hamna i direktsändning i radio?
 
Det är vad jag funderar över den här långfredagen år 2013.

(Men det finns dom som tar det här på allvar. Ja, det här med Vår Frälsare och lite annat också.)


Här funderas det också över Långfredagen ...
 
 
Oj då .., kära nån!


Hos Jessica i Västerås - i butiken där hon arbetar -, där har man ett något annorlunda sortiment.

Ack, att jag hittat den listan, då hade jag väl gått i spinn av lycka!

Fyra långfredagsfönster ...


Från Järpen i Jämtland.

Och det var vännen Gunnar som stod där redo med håven.

Grattis Emma!


Grekland för fyra år sedan.
Emma var tolv år och det här var vår andra utlandsresa tillsammans.

Bara hon och jag.

Det var hysteriskt varma dagar och vi anmälde oss till den ena båtturen efter den tredje, bara för att  få någon svalka!

En av dagarna lade båten till i en bedårande lite vik.
Den som ville kunde för all del bada, sa kaptenen.

Å, att vi ville!

Från båtens topp kunde, den som så önskade, hoppa rakt ner i ett hav så turkosfärgat, ja, så där så man nästan trodde att det inte var sant och alldeles klart var det.

Höjden var kanske tre meter.

Länge och länge stod jag där och  t  v  e  k  a  d  e.

"Mormor, du törs, kolla här nu!" sa Emma om och om igen och hoppade - glatt och oförfärat -, rakt ner i böljan den blå.

En man i 25-årsåldern som var ungefär lika modig som Emmas mormor .., sa, när Emma hoppat: "va faaan .., kan hon hoppa, så kan väl jag ...!" och så fångade han modet och tog språnget.

Till slut vågade även jag och Emma looog och ropade "heja mormor!" ..., och jag kände mig som den lyckligaste (och modigaste) människan i världen, just då.

Idag .., fyller den här underbara tösen sexton år.


Å, som jag älskar henne!

torsdag 28 mars 2013

Åååå ...


... så jag tycker om programmet Babel!

Det är som att hitta en tidning i tandläkarens väntrum .., en sån där tidning som gör att man innerligt hoppas att det dröjer innan man blir inropad!

"Nu är jag här igen ..."


Hemma hade vi ibland renar runt husknuten, men aldrig rådjur.

Kanske är det därför jag blir så glad, ja, rent av lycklig, när jag varje eftermiddag får fint främmande.

Nedfallet fågelfrö är tydligen smaskens för den här krabaten?

Vid halv två ...


I ett avseende är jag verkligen min mors dotter; jag tillhör den där skaran av människor som helst skulle vilja vara på jobbet tre timmar innan man egentligen börjar, så där så att allt är klart när det är dags att öppna.

Nu åker jag dit en halvtimme innan, men det är knepigt ändå med tid.
Varannan torsdag ligger mejeribeställningarna på mitt ansvar och jag tycker att det är elände att skilja på alla olika förpackningar! Det vimlar av olika sorters grädde och det är Garant och Arla och nu i påsktider, när vår kundkrets nästan fördubblas, då står man där och velar och undrar hur mycket man ska våga sig på att beställa?

Med Wapnös order är det enklare; inte alls så mycket att välja på.
I stället för att faxa, ringer jag in beställningen.
"210 - 12" ..., 211 - 15", säger jag och det låter som forna tiderns börsnotering i radion.

När allt är klart säger jag ..."well, this was the result from the Hemköp Jury in Haverdal, thank You so much for the wonderful show och and You were sooo beautiful!" och kvinnan i andra änden av luren, hon fattar galoppen direkt.

Tänk, vad det är roligt med människor där det genast klickar.

Och så kommer Östras brödleverans!
Det är två staplar som säkert är 2 meter höga och chefen kommer och hjälper till och jag tappar förstås en förpackning med påskbakelser i golvet, så där så bakverken blir lite tillplattade.

"Ja, ja .., jag köper dem till pv .., han blir säkert glad!" säger jag.

Och vi får besök av en polis som kommer på besök - det gäller rånförsöket förstås - och det är mycket som sätter spår .., den vars bil "kapades" av rånarna, har nu köpt en ny .., det blev outhärdligt att sitta i samma bil som körts av dom hårdföra männen ..., och ren förlust blir det såklart för familjen, men så får det bli.

Det har varit gott om poliskontakter efter det eländiga som hände och de närmast berörda strör lovord över bemötandet från ordningsmakten!

Lite över ett tar jag bilen och kör hemåt.
Ena rutan är aningen nerhissad och jag hör fågelkvitter och tänker att det låter som vår.
Nästan sommar.

Harry blir överlycklig över att se matte och jag gömmer små korvbitar ute på tomten och han letar och blir så exalterad, så där så det kommer fradga runt munnen .., men sigge nilsson, han tar det lugnt .., han hoppar upp på arbetsbänken där kaffebryggaren sörrrrplar och så tar han mat från två asietter .., och själv ska jag sätta mig ute i det fria och bara njuta av ledig eftermiddag.

Och i frysboxen ute på altanen, vilar ännu pElle.


På frukostbrickan ...

Kaffet är starkt. Zoegas skånerost. Inget socker, ingen mjölk.

... finns idag två mackor av det hembakade brödet .., vanlig Herrgårdsost, pv:s marmelad som är sååå god .., ett glas med pressad grape/citron och kaffe i älsklingskoppen, den där själva örat har ramlat av.

Och snart vankas jobb.

Dagens fönster ...


"Fönster från en byggnad vid Wat Tham Sua, det pråliga templet som du inte gillar. 
Jag använder trapporna där som rehabiliteringsträning för mitt knä.
 
Hälsningar Guy."

onsdag 27 mars 2013

Och här är vinnarna!Som förra gången blir det .., förstapristagaren väljer först.

Sen blir det tvåans tur.

Grattis, grattis från oss i det gula huset!

(Ja, att pv sitter i morgonrocken, det är för att han har kommit hemcyklande och precis duschat, när jag hojtar .., "skynda dig nu att komma hit och agera NP, så jag hinner ladda upp det här innan mörkret faller!" Och det gjorde han.)

Bästa dagen ...

Syskon från Skåne. T.v. gossen och hans storasyster till höger. Båda är Oxar.

Hela dagen har solen flödat .., och jag - som knappt sovit en blund i natt - försöker hålla mig utomhus mest hela tiden.

Vid ettiden upptäcker jag Elsa (lite ettrig dalmatiner som ofta visar sitt garnityr ...) och Alice (rundmagad labrador som tycker sååå mycket om harry och kärleken är ömsesidig ...) och deras matte, ja, tillsammans med mattens åldriga mamma och så mattens två barnbarn ..., och hundarna förstås.
Dom går nere på vägen och jag hojtar och frågar om dom är sugna på lite kaffe ute på altanen?

Jo, det är dom.

Å, så roligt!

Och medan hundarna (harry får komma ut) rusar runt på gräsmattan, hämtar jag stolsdynor, gör i ordning kaffe och hittar några fullkornsskorpor som får bli fikabröd .., och det blir saft till småttingarna som säger att dom inte vill ha nåt, men det kan ju hända ju att man ångrar sig, så två glas med blandsaft hamnar ändå på brickan och det var nog tur det.


Så härligt det är med småttingbesök!
Pojken hittar genast högen med vedklabbar från den fällda björken och i säkert en timmes tid blir han där .., han drar kvistar från körsbärsträdet och lägger dessa bakom vedhögen och så förklarar han att detta är faktiskt en bil, riset är avgaserna och en tom pet-flaska som harry brukar leka med och som placeras nånstans i mitten av vedhögen .., ja, men det är såklart bensintanken.

Javisst, det borde man ju ha begripit!

"Här sitter man och kör ...", förklarar den lille pågen.

Och vi vuxna sitter och småpratar om allt möjligt .., mest om hundarna förstås, men även om det gula huset som en gång var rättarens bostad och hur litet det var på den tiden (och billigt ...) och det pratas huspriser (en av dom stora villorna nere vid havet är ute till försäljning - priset är nu nere på ynka 7.5 miljoner ....) och jag tänker - leende - på min före detta svåger - han som är från Norrbottens inland - och som inte alls tyckte att detta med havsutsikt och närhet till havet var nåt att stå efter.

"Fy f * n .., så djävla kallt det ska vara där om vintern!" sa han och det var så himla befriande ..; den förste som inte dreglade av avund efter just det läget.

Finns där någon som har alldeles för mycket pengar, så är ni mer än välkomna till landet Halland!
Här är huset.

Om allt detta pratar vi och lillpojken ropar att vi måste titta, för nu ska han köra iväg med bilen och solen flödar och tänk, idag hördes lärkan och å .., så ljuvligt det är med lediga dagar!

Just så."Tuuuuut - tuuuuut!"


Och så hör jag ett fasligt tuuuutande ute på uppfarten och jag förstår att det är postbilen som har nåt paket eller nåt sånt, så jag slänger på mig sandalerna och hastar ut.

Mycket riktigt, där sitter den alltid så vänlige brevbäraren och viftar med ett stort, grönt paket och jag tar fram kameran och fångar honom blixtsnabbt och berättar att jag minsann har visat upp honom tidigare.

"Jaså, får man göra så ...?" säger han lite leende.

"Nej, absolut inte!" svarar jag.

Den  här sympatiske mannen är i alla fall storebror (har en lillasyster), han är född i Vågens tecken och har höger tumme upp.

Och så är han världens bäste brevbärare!

Detta fanns alltid i mitt barndomshem och senare även i min egen familj.

Och titta, vad som fanns i det gröna paketet!!

Ljusugnsbröd från Släppträsk, utanför Malå!

Påsken är härmed räddad och I love You, Gerd i Norsjö!!
Det bästa för Anne i Mantorp ...

Vänster tumme upp för Anne i Mantorp ...

Hej!

Tack snälla för vinsten. Jag sparar att titta på den till påskhelgen.

Och här kom veckans bästa som verkligen var en höjdare.
Större glädje kan i alla fall inte jag få än när sonhustrun kom ut från mammografi och ultraljud och visade tummen upp.

Det hade minst sagt varit oroligt innan då hon kände en ny knöl i det friska bröstet.
Min undersökning gick också bra fast svar har jag inte fått än, men utgår från att det är tummen upp för mig med.

Glad Påsk och må så gott i vårsolen alla lotterister och alla i bloggflocken.

Önskar Anne i Mantorp

// Så här skrev Anne:

"Hej igen! Nu ser jag i din blogg att det är dragning idag, kanske är den redan gjord. Jaja, det är ju
tur att du inte är så himla noga med när saker och ting hänt, så jag får väl skvalpa omkring
i ensamhet en vecka till. Kram på dig och pv/Anne"


Nej, just det .., här är det inte så himla noga med när den där glädjen uppenbarar sig! Såklart att du får vara med.


Det bästa ...

Idag är det dags för ny dragning i lotteriet och i träskålen ligger följande och skvalpar:


Jo, det är Eva i Tyresö som berättade om den lilla musen som kunde beskådas från köksfönstret.
Glädje, glädje! 


Monet i Frankrike hade haft besök av makens käraste barndomskamrat och hans hustru och nu satt dom tillsammans på terassen ute i vårsolen och drack kall, god saft, allt medan lilla Dessi höll koll. 

I Skellefteå bor ellem och hennes glädje handlade om vårdagjämningen och hur hon hade suttit ute vid husväggen och avnjutit grillade parisare. 

Parisare är nånting som jag - elisabet -, minns tydligt från min barndom.
Och när jag första gången såg den unge mannen som skulle bli mina barns pappa, då stod han vid grillkiosken på Tempo i Lycksele och mumsade på just en parisare. 
Det finns fler som har minnen därifrån!Så här skrev mossfolk: 
"Det har varit en ovanligt… tråkig vecka, som började med försämrade värden för Cosmos och fortsatte i envis sjuka för mig. Men så kom söndagen och solen sken och det var plusgrader och vi åkte ut i skogen. Helt underbart var det! Bäcken porlade under isen, solen värmde, fåglarna sjöng och Cosmos sprang och sprang och lekte och sprang lite till. Ny energi tankad." 


Ulrika i Västmanland, hennes glädje handlar om lyckan över att ha träffat en sån som Marcus som är trygg och ärlig .., och ja, precis allt har den mannen som får henne att känna sig ..., "jordad". 


I Norsjö - hemma i Västerbotten -, hade Gerd och Kjell blivit farmor och farfar och vi fick veta att den lille gossen "var världens ljuvligaste lillegryn!"
Aldrig hade Gerd kunnat drömma om att det var så här ljuvligt att bli farmor!

Ja, all vår början blifver svår ....

Och i Portugal var en skånska i förskingringen, nämligen annannan,  glad och nöjd över att doktoranden som haft det kämpigt, äntligen kom loss med sina analyser!
"Jag vet ju att han kan, och det har varit plågsamt för oss alla att se honom inte kunna ..", skriver hon.


Den STORARTADE Ann i Göteborg, hon hade pratat med en herre på Pennspecialisten i Malmö och detta var vad som gladde henne. 
Det gladde även mig!


I Californien har (precis som i Norsjö) ett litet gossebarn - en hårfager krabat -, kommit till världen.
Han heter Joaquin och är kusinbarnbarn till Turtlan i Värmland.  
Vilken glädje .., och nog är det bra med Facebook såna här gånger, skriver fröken sköldpadda! 
Tänk, två små gullpluttar i samma inlägg! 

Aldrig mera en cigg i handen!

Rent av lycklig blev man av att läsa Annika i Kävlinges rader!

"Såhär är det: För ca 2 månader sedan blev jag diagnostiserad med Bipolär sjukdom typ 2.
Förutom att jag träffar en läkare som jag verkligen litar på och som tillsammans med mig pratar om och sätter in mediciner, så tog jag egna beslut den där dagen:
att jag skall göra allt jag bara kan för att förbättra min hälsa.
Så: bild 1: aldrig mera lär någon se mig med en cigarett i handen. Jag ska fortsätta dricka Prosecco då och då, skratta och gestikulera så att jag inte fastnar riktigt på bild. Men aldrig mera röka.  (Nu är jag rökfri sedan den 1:e mars)
Och så började jag träna. 3 till 4 gånger i veckan tränar jag och jag har hittat en grej jag verkligen älskar: jag är totalt kär i den där roddmaskinen på gymmet. Verkligen träning för hela kroppen och jag kan ta i riktigt ordentligt (det gillar jag!!)
Nu funderar jag allvarligt på att anmäla mig till en grundkurs i rodd. I båt på vatten alltså.  (roddklubben i Malmö ligger bra till)
Jag är väldigt, väldigt stolt över mig själv och det känns helt underbart bra."

Vårvinter i Jämtland ..

Och Eva på Frösön berättar om en underbar vårvinterdag och glädjen över att äldsta dottern, som Eva inte träffat sedan i höstas, nu ska komma hem och fira påsk i Jämtland!  
Sicken glädje!

Stoooort tack till er alla!
Och det är faktiskt så .., det tycker jag verkligen, att glädjen skvimpar över!
Man blir verkligen glad över andras glädje.
Hullerombullerlivet .....


I "tysta kupén" på Öresundståget hörs tydligt hur någon pratar - en färgad man - visar det sig.

En kvinna i samma kupé blir irriterad och ber honom, på engelska, att tala lågmält.

Då säger mannen att hon kan väl för fan prata svenska, han är inte utlänning bara för att han är färgad!

"Sorry, I´m från Canada and don´t understand swedish ...", svarar kvinnan. 

Oj då.

Här talar vi om förutfattade meningar från två håll.

Tänker jag och ler.

Hälsning från Striberg ...


Att som "hund och katt" har en något annorlunda betydelse, ja, i alla fall hemma hos Ulrika och Marcus .., det är alldeles uppenbart när man tittar på den här bilden.

Blir man inte varm i hjärtat av sånt här, då vet inte jag ...!Insamling till de kamerunska arbetarna ....

Vill ni vara med?

Här finns möjlighet.

Och här.
På frukostbrickan ....

Påhittige Stationsvakt som jag följt i många år - jag tycker att han i många stycken är helt suverän och tar fantastiska bilder (ofta på människor och helt klart en av mina favoriter på Instagram!) -,  ja, det var länge sedan jag länkade till hans sida.
Det gör jag nu.

Den här jeepen satt vi på .., vi var tio -tolv personer på flaket.

Argentina har jag besökt.
Då var jag tjugosex år och det var min första längre utlandsresa.
I Buenos Aires mötte mamma oss, vi åkte tåg till Salta och buss till Tartagal och därefter jeep rakt ut i djungeln i flera, flera timmar ..., vi stoppades av kamouflageklädda militärer och såg tefatsstora spindlar och jag trodde aldrig att jag skulle överleva det äventyret.
Det gjorde jag.
På hemvägen mellanlandade planet i Peru.
Närmare bestämt i Lima.
Men detta fick jag aldrig se.

Inte det här heller. 
Produced by Melissa Cordero står det.
Inga miljonklipp på Youtube.
Och ändå - i alla fall i mina ögon -, så oerhört intressant!

Och i det gula huset på kullen bakades det också bröd.

På Frösön har Eva bakat bröd.
Och här finns recept på liknande bröd.

Och apropå recept, har madamen i Västergötland testat ett sådant.

Lilla pElle. Ständig Ordförande i Ledighetskommittén.

Mera Västergötland!
Där finns en motvillig bloggerska som ofta berättar om en lärares vardag.
Sommartid händer det att vi möts i affären.
Och här får vi minsann veta hur det går till att vara ledig.

Pensionatsvärden brukar bjuda mig och andra på Gräsänkans heta räkgryta.
(I bakgrunden hörs pv:s mors röst ...).
Oj, så god den är!
Huruvida den här gräsänkan bjuder på räkgryta, det vet jag inte.
(För övrigt hade jag igårkväll en f.d. kollega till henne i kassan. Han berättade glatt och villigt om detta sitt tidigare yrke och lovade att jag skulle få en inköpslista av särskild sort, ja, bara han kommer ihåg det).
Ja, det var allt för den här morgonen!
Jag somnade halv tre natten mot idag och behöver nog en kopp kaffe för att vakna till liv.

Godmorgon, förresten!

Dagens fönster ...


Jag provar att skicka ett nytt fönster.
Det är ingen hembränningsapparat som skymtar i fönstret utan en kaffemaskin.
Fönstret tillhör ett caf'é som ligger en bit från Kanchanaburi.
Mycket trevligt och vackert men litet för dyrt för det de serverar.

Guy.

tisdag 26 mars 2013

En slags resumé ....

Sven-Åke har satt fast två späda björkar vid entrén. Det är dom jag pyntar.

Härlig dag  på jobbet.
Pyntar påskris utanför butiksentrén .., gula och gröna fjädrar.
Småtöser kommer och pratar ..., frågar vad jag gör .., en av dem har en lös tand, den andra har ramlat på asfalten och sträcker fram sin ena hand så där så att jag kan se - fast jag ser inget ovanligt -.

"Det är för att jag har ramlat och slagit mig ...", säger hon.
 Bästa kunderna är alltid barnen.

Vid femtiden kommer en våldsamt irriterad mamma in och handlar .., hela tiden gormar hon på sina småttingar .., skäller och på gränsen till hånar .. och jag funderar över varför man alls skaffar barn, om dom bara är till besvär?

Sen frågar B om jag vill hålla i utbildningen av sommarens nya kassörskor.
Fyra stycken blir det.
"Jättegärna!" säger jag.
Sånt är kul .., jo, jag tycker verkligen om det.
Den där glädjen i att berätta om ett yrke som man tycker om .., och vikten av att känna yrkesstolthet.
Att inte låta sig nedtryckas.
Att känna sig säker i det man sysslar med.
Den glädjen .., ååå, sicken styrka den ger!

Sex timmar på jobbet susar iväg!
Jag skriver en skylt med påskens öppettider .., förbereder postsäckarna som hämtas vid sextiden .., gratulerar en kund som hämtar ut sitt paket och jag ser - på hennes körkort -, att hon just idag fyller trettio år ..., kollar datum i juice/ost/sillavdelningen .., fyller in Arlas och Wapnös mejerivaror .., ordnar med brödvagnen så den är klar att ta ut från frysen i morgonbitti .., säljer cirkusbiljetter .., pratar med pv som kommer in och säger hej - han lånar moppen och kör till körövningen - och sen är kvällen tillända.

Då har jag våldsamt ont i höger knä.
Det som alla läkare säger att jag omöjligen kan ha ont i.
Och knäet är så svullet, så byxorna straaaamar.

Sist av allt tittar jag på amerikanska serien Girls.
Och tänk .., jag tycker att det är riktigt bra!

I morgon stundar  l e d i g   dag.


Det bästa för Eva på Frösön ...Hej!

Lördagen var nog veckans bästa så här långt.
En underbar vårvinterdag.

Och jag är ganska säker på att morgondagens kväll (läs: ikväll tisdag) blir
veckans bästa för då kommer vår äldsta hem några dagar.

Vi har inte setts sedan augusti.

Kram Eva