lördag 21 juli 2018

Lördag ...


Tre unga damer delar rum på övervåningen - i det som var Hildas rum - och nere, i Gunnars rum, där huserar Emil.
Hans finskjortaigger prydligt ihopviken på sängbordet.

Och själv räfsar jag löv, ställer ut skålar med vatten till allehanda djur som känner sig törstiga .., en stor bytta ämnad till det lilla kidet och dennes mamma - om dom nu hittar hit - mindre fat med stenar i till fjärilar och fåglar.

Tar in buketter med mynta .., konstaterar att vi inte får några hallon, däremot svarta vinbär (fyller handen .., vilka barndomsminnen!), med jordgubbar blev det sämre än någonsin .., vindruvorna i växthuset hänger i klasar .., men med övrigt är det skralt.

I rabatten mot söder har precis allt vissnat.
Kanske borde man bara ha lavendel där .., det är det som tycks ha klarat sig bäst?

Och om tre timmar är det dags att ge sig av till affären.

Dagens fönster ...


Hej!

Inte vilket fönster som helst utan ett hörnfönster.

Både fönstret och hörnet finns på en ö utanför Säffle, i segelklubbens klubbstuga för att vara exakt.

Turtlan på båttur

//Tack snälla! säger jag. Och gott om ved var det också.

fredag 20 juli 2018

Kväller ...

Och pv och jag själv har varit på stranden i Särdal och badat förstås.
Druckit kaffe från termos och ätit Marias goda bullar.
"Bara bullpapperet innehåller väl 100 kalorier ...", säger pv.

Vi är inte många på stranden; det är vi, två familjer med ett antal söner till höger om oss och lite längre till vänster .., en pappa med son och dotter.

Det är kanske andra gången någonsin som jag har glömt min baddräkt - jag upptäcker det genast - men struntar i att vända hemåt, utan badar i min ljusblå skjorta, den som är ganska lång.
Jo, det går det med.


Och nu hemma igen.
Ännu inget regn.
För mig är det ångestfyllt ., denna ständiga värme med allt vad det innebär.
Såg ett rådjurskid med sin mamma när jag körde till jobbet i tisdags .., tänkte att det kan inte vara enkelt för dem att hitta vatten .., bäcken här nedanför, den som mynnar i havet, är mer som lera. 
Men jag har ställt ut skålar med vatten .., såväl till fåglarna som till andra djur som kanske vill ha?

Så har jag dammsugit, torkat en del golv, städat badrummet och kört duschdraperiet i tvättmaskinen .., hängt upp fler plastpåsar fyllda med vatten (men också sprejat med Radar), för här är det spyflugor så man blir galen!

Fortfarande hes, men mår mycket bättre.
Alvedon ska få träda i tjänst ., och så har jag telefonsurrat med min systerdotter som idag fått knäprotes i sitt vänstra ben. Oj, så ont hon har nu när ryggmärgsbedövningen släppt! Nåja, jag försökte peppa henne och säga att det ordnar sig .., och små blå piller gör susen! I alla fall för mig.
Och så en fredag ....
(fast det förra var en onsdag ...)Ja, alldeles enkelt är det inte att hålla reda på veckodagarna och jag fick titta efter i almanackan .., hade jag verkligen bloggat igår? Nej, det hade jag inte. Det var i förrgår.

Och här har varit fullt hus i flera dagar.
Igår anslöt Emil B och hans flickvän Julia, sen ytterligare två kompisar (unga män)  och dom fick fördela sig själva så gott det gick - rumsmässigt - och Maria låg på soffan Ektorp och hennes Peter i husvagnen.

Nu är det annorlunda.
Alla ungdomarna har åkt till Tylösand på After Beach; Emil - "lintotten" - kom med tåg från Göteborg och har nu installerat sig i Gunnars Rum (men även han är i Tylösand) och kvar i huset blir från och med i natt tre töser och Emil .., dottern med make har åkt hemöver, då det vankades jobb.

Det blev fetaostfyllda lammfärsbiffar även idag till lunch och jubel bland töserna, som påstår att detta är det bästa som finns. Det tror jag nu inte, men roligt att dom tycker om det.


Och igår jobb från halv tre till kvart över nio.
Ja, var det tänkt.
Halva personalstyrkan i affären har varit våldsamt förkylda och nu blev det min tur .., så jag fick sluta tre timmar tidigare och åkte hem och mer eller mindre stöp i säng. Idag är jag ledig och jag börjar inte förrän halv tre i morgon, så det blir nog bra.
Det är mer sjukskrivningar i affären, så förmodligen blir det extrajobb en bra tid framöver och blir det inte så långa pass, så har jag erbjudit mig att ställa upp.

Härom dagen fick jag också tackbrev från barnhemmet/skolan i Ghana, det där barnhemmet som först Maria och hennes kompis besökte och sedan även Anders och jag själv. För avtackningspengarna som generösa arbetskamrater bidragit med, blev det myggnät till barnens sängar .., blöjor till dom minsta och nya lakan .., och så räckte det även till cykelreparationer och arbetskläder till dom lite äldre barnen. Helt fantastiskt! Sån glädje!

För övrigt?
Pv målar vindskivor .., jag har frågat honom om vi inte ska åka till Särdal och bada och sola lite .., hans segelbåt är ute på vift med brorsonen Anton (eller tvärtom) ..., och alldeles förfärligt är det med skogsbränderna norröver - vilken katastrof -och jag såg Erik Petré intervjuas, VD för Häradsskog tror jag .., och denne Erik, han tillbringade några år i Malå .., hans pappa var jägmästare och alltså min pappas chef. Båda barnen i familjen; såväl Erik som hans syster Anna, gick i sin fars fotspår.
Och det är deras mamma som skriver så helt underbara brev!

Lyssnade till USA-podden igårkväll .., och förfärades än en gång - för vilken gång i ordningen har jag glömt - av den amerikanske presidenten.


Detta - från Facebook - kom till familjechatten från sonen .., som sett det.
Tänkvärt, i allra högsta grad.

onsdag 18 juli 2018

En torsdag ....

Tio personer runt bordet. Det har jag drömt om många gånger.

Det Nya Livet, eller Annorlundalivet börjar liksom i racerfart.
Först seglingen och sen hemåt och sms från affären och undringar om huruvida man kan hoppa in extra, ja, det är alla möjliga sjukdomar och jag tackar ja och vet sedan tidigare att vecka 29 - som är nu - då har jag redan tidigare i våras lovat att arbeta fem dagar.
Men först räkfrossa på Göstas tillsammans med äldsta dottern med man och dotter och dotterns kompis och så pv:s moster .- Sonja - ja, det var igårkväll det.
Sen ett förmiddagspass i affären till klockan tre och jag var tämligen mör efteråt. Dom här sommarpassen är länge än mina vanliga och lägg därtill tredubbel kundkrets och paket så man nästan svimmar .., så kan ni ju tänka er.
När vi kom hem från räkfrossan satte sig de övriga och spelade Plump och var uppe länge; själv hade jag ont i halsen och huvudet och gick i säng tidigast av alla.

Och så ikväll., då kom äldsta dotterns goda vänner från Upplands Väsby och sedan tidigare då Emma och Fanny och vi var inalles tio personer runt trädgårdsbordet och jag hade stekt lammfärsbiffar med mängder med färska kryddor och Maria stod för ljuvlig dessert och sen satt vi ute och spelade ett slags frågespel där ingen vinner eller förlorar, man bara låter frågorna gå runt.
Om detta ska jag berätta i morgon.
Intressant ändå att höra om andras drömmar och lite annat.


Och medan jag arbetade, ägnade sig pv och mågen (samt Emma och Fanny, som dock tröttnade efter ett tag) åt att försöka fånga krabbor.

Livet känns bra.
Rikt.

Och pv spelar golf och ännu mera golf .., precis varenda dag och kväll.
Dagens fönster ...


Från Visby kommer det här fönstret och det är Cecilia N som skickat bilden.
Helt underbar är den!
Tack!