lördag 20 oktober 2012

Kväller ...

 På väg hem från jobbet tänker jag lite på mamma.

Underbar dag på jobbet! 

Mycket att göra .., massor av spel på hästar, Bomben, Lotto, Triss .., och glada kunder.

En kvinna i min ålder har varit på kurs i Umeå (en universitetskurs eller ett antal föreläsningar i företagsekonomi) och hon är alldeles lyrisk och frågar om jag är från Umeå (nej, tjugotvå mil norrut) och hon säger att hon och kollegorna var alldeles till sig, för alla var så vänliga och rara, från hotellpersonalen till taxichauffören och i affärerna!

- Och dom pratade precis som du! säger hon.

(Det gör dom inte .., i Umeå är dom lite mindre lantliga, vi som är uppvuxna i norra norrlands inland och fjälltrakter pratar inte så fint).

Och via min Iphone håller jag koll på Emmas lag BSK som idag möter Brommapojkarna som är flickor, ja, i Sanktans Cup och dom vinner och jag ser på sms-raderna hur glad Emmas mamma är.

Ingen blodtrycksmedicin har jag tagit på tre dagar och jag mår som en prinsessa!
Ibland tycker jag mig ha en slags blackout - ytterst, ytterst sällan, men det händer - och särskilt sen jag fick den nästan dubbelt så starka medicinen.
Nu känns det som vanligt .., och jag är så lycklig så det är inte sant!

Pv - mannen som alltid har maten klar när jag kommer hem -.

Vid kvart över åtta är vi klara på affären och jag tar moppen och kör hemåt. 
Struntar i att byta skor, kör i mina Birkenstock och tänk, det är så ljummet i luften så det är inga problem!

Emil för sex år sedan - då på Samos -.
På köksbordet står middagen färdig och pv frågar hur dagen har varit och själv har han skaffat en minaritskiva till väggen bakom kaminen och maten är sååå god och från tv:n hörs Paul Mc Cartney sjungat och jag tänker på sommaren som kommer och resan till Grekland tillsammans med pv och Emil, som då är fjorton år.

Allt känns bra. 

Mer ska röjas.

Ja, jag har läst era kommenterar om röjning och tänker så här .., jag har aldrig lyckats ha det som jag egentligen vill ha det, avskalat och rent. 

Mina båda döttrar har det JUST så och jag fattar inte vem dom brås på, för inte är deras pappa bättre i det avseendet. Vi var lika eländiga båda två.
Eller så är det just därför dom har det som dom har det.

I mitt barndomshem fanns nästan inga prydnassaker .., mamma var långt före sin tid med Feng Shui, fast hon inte visste vad det handlade om.
När jag ser bilder i pv:s album, förstår jag att det var precis tvärtom hos Gunvor och Viking. 
Tavlor och prylar överallt! 
Jag menar inte att det är fel, det visar bara hur totalt olika vi har vuxit upp när det gäller den biten.

Frånsett saker som hör samman med mina barn eller barnbarn, skålen som min morfar gjort, sockerskålen som fanns på bordet hemma när jag växte upp, så har jag inget som jag inte kan avvara. 
För pv är det tvärtom. 
Det är som om allt ska vara kvar; från servetthållare till minsta lilla pryl! 

Tänk .., en dag ska någon ta hand om allt detta och åååå, så den människan ska sucka och pusta. 
Mest troligt är det väl att det blir Hilda och jag har förvarnat henne ,-)Dålig stämning ....

Sett till det stora hela, tycker jag nog att förhållandet mellan pensionatsvärden (som levt som herre på täppan i det gula huset i nästan tjugo år) och den där envetna madamen från Ystad , ja, att det fungerar riktigt bra.

Lugnt och fridfullt.
Inga större djupdykningar.

Men det finns en sak som alltid sätter press på förhållandet och det är när det är dags för "röjning".

Den där "röjningen" är alltid min idé och så snart det kommer på tal, får pensionatsvärden något ångestfyllt i blicken och jag förstår precis: han är orolig att nånting onödigt ska slängas.

Idag tog han sig genast an övervåningen och det som en gång varit Hildas rum.
Där har vi samlat allehanda bråte, ja, vi har väl tänkt att ..,. vi tar det sen.
Nu var det dags.

Från skissblocket som pv hittat ...
Mellan varven går jag upp och hör hur det går (själv har jag tilldelats en banankartong bräddfylld med gamla cd-skivor - dom flesta är mina, eller alla är mina -) och efter några minuter säger pensionatsvärden att det är bättre om han får sköta det där själv .., för nu ska det sorteras, det som ska till återvinningen.

Det är inte lite som ska dit, kan jag lova.

Så jag går ner till köket och tar mig an banankartongen och där ligger en stor del av mina senaste nio år .,. det är Dinah Washington (varför har jag hennes underbara skivor där!!) och en andlig historia med Artur Eriksson, det är Eva Cassidy (första sommaren som ensamseglare) och det är jazz och samba, det är Etta James och en massa tomma fodral!

Pv kommer ner med en grön parfymflaska (å, den fick jag som present av en man från Kroatien som påstod sig ha indigofärgade ögon .., jag tänkte att det var väl till att vara väl exakt och just detta, "indigofärgade", hade säkerligen någon flickvän sagt till honom), parfymen heter Eden och var i många år min favoritparfym och jag kunde direkt säga om en kund bar just den parfymen, den var lätt att känna igen!
Nu är det något fel på själva tryckgrejen och fastän flaskan är mer än halvfull, får jag inte ut en droppe!

En bordsfläkt dyker också upp och får svalka våra röjningskänslor.

Och pv hittar ett litet häfte med de allra vackraste skisser eller teckningar som fyller lövtunna blad!

Så här kan det se ut.

Och nu fortsätter röjningen, men först kaffe och sen åker jag till jobbet för åtta timmars tjänstgöring.

Dagens fönster ...

Om man tar bilen och kör rakt norrut och sedan svänger österut - den totala sträckan blir kanske en mil -, då kommer man till lilla Slöinge och där finns Solhaga Bageri och dit har jag tagit er flera gånger, via bloggen.

Nu är vi i mitten av oktober, ja, längre än så har vi kommit och det är varmt ute och fönstret in till själva butiksdelen (som är pytteliten) står på glänt.

Innan jag öppnar dörren ser jag att där är en liten kö vid disken.
Fem personer kanske, som är före mig.

Och där inne är det varmt och gott .., där finns en gammaldags soffa och två stolar .., och jag tänker att åååå, att man finge arbeta i en sån miljö - frånsett värmen från bakugnen -!

fredag 19 oktober 2012

Och så ett kvällsfönster ...

För cirka en vecka sen skulle vi på en utflykt till en botanisk trädgård vid Medelhavskanten tillsammans med ett antal andra personer. Det visade sig att man inte fick ha hund med sig där (extremt ovanligt härnere). Så vi och ett annat par, också med liten hund letade oss istället fram till en restaurang i närheten, helt på stranden med vågorna och sandstranden direkt inpå oss.
 
Här åt vi lunch till fantastisk utsikt. Man hade fällt ner plasten framför fönstret eftersom det drog in vindar från havet men känslan var densamma iallafall. Såna här dagar är vi båda så himla l y c k l i g a för att vi fattade beslutet att flytta ner hit och bo här på detta underbara ställe på jorden. Särskilt trevligt är det när det är eftersäsong och alla turister är borta men allt är igång iallafall.
 
Lite att glädjas åt i det svenska höstmörkret kanske?
Kram

Och så ett mitt-på-dagen-fönster ...

... från Monica i Lysekil.

Igår var hon i Göteborg och passade då på att ta fram fönsterhåven.

Det tackar man ödmjukast för.

Här och nu ...


Ja, man kan ju variera sig lite.
Jag är ju så enjängd.
Samma motiv, men lite annat i kanterna.

Det finns i svartvitt också.
Eller mer som i grått.

Hon får en egen liten länk ...

Ni minns väl Olga i Tensta som i sin lägenhet på 5:e våningen skapar de allra mest fantastiska bilder!

Här är en liten video som visar hur fint det blir.

Helt ljuvligt!
Och så en liten sammanfattning ....

Foto: Barbro - den energiska -.
Vinnare i veckans dragning, det blev min kusin Barbro - "Mellansystern" -, hon som är utrustad med lika mycket energi som åtminstone en reaktor i ett något av våra kärnkraftverk.

Vad hade hon berättat om?

Jo, hon hade äntligen tagit sig i kragen och målat tak och väggar i lillstugan vid Skulesjön och sen blev det kräftor till middag på moster Gunvors vackra, gamla bord.

Anne i Mantorp berättade om glädjen när äldsta barnbarnet promenerade alldeles själv från skolan och kom på besök till Anne ..., och Kerstin Hedgren i Skåne hade gjort sällskap med sina två yngsta döttrar och tillbringade en heldag på Gekås i Ullared (det som Ulrika kallar för sjunde graden i helvetet .. , men nu var det sällskapet som utgjorde glädjen för Kerstin!).

Tröstprisvinnare (de härliga vykorten som Olga Magnusson i Tensta förärat oss!) blev mossfolk.
Hon hade varit på café tillsammans med en god vän - det var nästan ett halvår sedan sist - och ååå, så hon njöt!
Jo, klicka på länken till Olga, så ska ni få se något vackert och vilken musik!

Eva på Frösön hade äntligen lärt sig att säga "nej" och på kvällen var det valpkurs med Otis - som var totalt slut på efteråt -.

Foto: Helena/Cruella
Cruella hade tillbringat några dagar i Paris hos sin syster och tankat energi och glädje!

Foto: Monet ...
Mera Frankrike!
Monet deltog i Nordiska Konstrundan och ställde ut sina egna tavlor - bilden har jag norpat från Monets sida - och hon berättade om hur bra det hade varit .., maken som satt och spelade piano och intresserade besökare som vandrade runt i salongen.

Från Frankrike till Småland .., ty i Kalmar hade sportigajenny varit på besök och hälsat på en kompis och inte nog med det; en annan kompis hade nedkommit med en liten Julia - stor glädje -! 

Kerstin i Dalarna har en son som inte har lagt särskilt mycket krut på att skaffa körkort, men se nu .., nu var det fixat ..., och kan man tänka sig vilken förändring som då inträffar .., plötsligt börjar sonen hänga tvätt och handla .., hmmm, kan det möjligen vara så att han vill låna föräldrarnas bil? undrar Kerstin.

Cecilia N i Härnösand hade övernattat på kompisens bäddsoffa ..., Turtlan hade, tillsammans med en sjuksköterskekollega, åkt till en patient som inte bor alldeles i närheten och på tillbakavägen blev det grovarbetarlunch och därtill efterrätt och Turtlan skrev - leende -, att det var inte enbart bilen som rullade på hemvägen! 

Foto: Ulrika
I Västmanland hade Ulrika och Marcus fått smått .., jominsann, det tar sig .., till familjen kom nu en liten kattfröken som av Ulrikas nygifta stickvän Lisa, fick namnet Virka. 

Dessutom var Ulrika överlycklig för att båda sönerna nu skulle tillbringa mera tid i Striberg! 

Den STORARTADE Ann i Göteborg hade förärats en "rap" av sina båda söner - flera verser !! - allt publicerat på Facebook och detta rörde Ann till tårar! 

Och när jag frågade PV, så sa han att detta att vi fick kaminen i huset, det var nog förra veckans bästa.

Själv hade jag oerhört svårt att komma på nåt .., det var nog en eller annan promenad längs havet, förmodar jag.

Så var det under förra veckan!

Tack till er alla! 
Vinsterna postas i helgen!
Morgonglädje ...

Zoegas Skånerost - ett alldeles nyöppnat paket -!

Just så mycket mer behövs inte.

Och medan jag fixar macka och pressar frukt till juice, känner jag kaffedoften.

På köksbordet väntar DN.

Dagens fönster ...

En solig förmiddag i början av veckan .., jag hade varit nere vid havet med harry och på hemvägen genade jag lite ner mot Eckes gula hus .., det som mest används som "boda".

Av någon för mig helt obegriplig anledning, faller jag pladask för det där rummet.

Det är ljuset, förstås, såklart att det är ljuset.

Men inte enbart.

Det är en slags barndomskänsla över bilden.

En slags trygghet som kommer över mig.
Fransk film ...

SVT kanal 2, kl.22.45
Fransk långfilm från 2008.

Antoine är runt 40 år och har allt som man kan önska sig: en vacker hustru, två fina barn, riktigt goda vänner, ett vackert hus och pengar. Men en dag beslutar han sig för att förstöra allting - varför?

Regi: Jean Becker.
I rollerna: Marie-Josée Croze, Albert Dupontel, Pierre Vaneck, m.fl. (Deux jour à tuer)

Med fantastiska skådespelare.

Nu är filmen slut.

Jag med.

torsdag 18 oktober 2012


Liten intervju med en dam i landet Halland ....

Fråga: Och vad tycker madame om interiören i SVT:s Aktuellt, där nyhetsuppläsarna finns i dubbel upplaga, i alla fall den nedre delen som speglar sig i bordsskivan?

Damen i Halland: Å, jag blir på gränsen till illamående, ja, till slut tänker jag nästan bara på den där speglingen!

Fråga: Igår hörde jag hur ni grubblade och sedan talade högt för er själv, ni pratade om ett underligt uttal av bokstaven ö, hur kom det sig?

Damen i Halland: Ja, just det, ja! Det var en nyhetsuppläsare i Rapport eller Aktuellt som uttalade ö:et i Öland på ett helt otroligt sätt .., ööööö, som i öra, eller som i "en enda röööra". Öööööland.
Var finns den dialekten? Det undrar jag.

Fråga: Är det allt ni funderar över?

Damen i Halland: Ja, för tillfället. I morgon ska jag förresten få tillbaka min gamla blodtrycksmedicin Cozaar, även om jag får betala hela rubbet .., jag har en förfärlig hosta och heshet, precis som när jag hade Ramipril och det var trist - är trist - dom där små, rosa pillren tyckte jag så bra om till en början, men efter en vecka kom det här som ett brev på posten. Lägg därtill nätter fyllda med de allra mest fantastiska drömmar - ja, ekivoka allesammans -, men inte ens det får mig att fortsätta med Valsartan.
Det där mellan 11.00 - 14.00 ...

sportigajenny säger så här ...

Hej Elisabet!

Är som vanligt typ sist på bollen, men här kommer mitt bidrag till här och nu. Jag var inte hemma förrän runt 20-snåret igår och då skulle jag laga mat och äta. Och sedan orkade jag faktiskt inte ens slå på datorn.
 

På jobbet så har jag dels mitt skrivbord, som faktiskt var städat och fint, för att vara mitt skrivbord, och så har vi receptionsdisken. Så jag fotade båda dessa, eftersom det är mellan dessa jag alternerar mitt jobb under dagen.

//sportigajenny

Vid sidan av kustvägen ...

Klockan är kring två, kanske.

Känner ni doften  ...?
Och här är vinnarna ....


Grattis, grattis och att filmen blir så mörk, beror förstås först och främst på att det är becksvart ute och vi bor på landet där det knappt finns någon belysning alls .., här, där jag sitter nu, ser jag inte en endaste lampa där ute.

Men det beror också på att Iphone-kameran ju inte klarar av så lite ljus och den andra, min Canon, tar evigheter att få uppladdad på Youtube.

Nåja, ni får väl uthärda.

Detta är trots allt i-landsproblem.
Tittade i efterhand ... 

... på förra veckans Skavlan.

Gäster var Anne Holt, Camilla Henemark, Alexander Rybak .., samt Ulf Lundell.

Jag måste säga att de båda damerna fick mig på osedvanligt gott torsdagshumör.

Anne Holt - som jag alltid har gillat skarpt - tog upp detta med "hen"-debatten i Sverige.

"Det är så förbannat typiskt svenskt!", sa hon.

I morfars skål ...Hullerombullerlivet ....

Läser en kommentar hos Annika Bryn.

Ser vem som har kommenterat och tänker .,. oj, har han börjat blogga igen?

Klickar mig in.

Läser.

Får ont i magen.

Å, du gulle-Rexxie!
DBFV för Cruella ...

Jag var hos syrran i Paris i flera dagar och hade det underbart på alla sätt.

Mat dryck, umgänge, långa promenader, badhus, uteserveringar - riktigt energigivande!// Helena/Cruella.
DBFV för Monet ....

Det bästa i min vecka var förstås den nordiska konstrundan här i Provence där jag deltog med ganska många tavlor. 
 
Och vi hade det så trevligt med många besökare som var väldigt uppskattande. 
 
Maken spelade piano i bakgrunden, vi bjöd på vin och vatten och det var både fransmän och svenskar som blandad publik.
 
En kvinna rördes till tårar av ett av mina porträtt och sånt blir man bara helt "inutivarm" och lycklig av!
 

Dagens fönster ...

... fångades av vännen Kent från Småland - hans bilder finns även i inlägget här under -.
(Ja, undrens tid är ännu inte förbi ...).

Och den här vackra utsikten, den kan man hitta i Karlskrona, en av de vackraste städer jag har besökt i vårt avlånga land och ändå var jag där en blåsig och kall vinterdag.

Har ni tid med en snabbvisit till den staden?

Klicka här då.

Karlskrona, 11.14 ..., men igår.

Foto: Kent Nilsson
Igår var en stor dag i min blogghistoria.

För första gången någonsin kom en bild från världens bästa Agnetha i Skellefteå, och detta, att hon fått iväg en bild, får nästan betecknas som något av mirakel, ja, jag får nog ringa henne ikväll och höra hur det är fatt. Det är inte själva bilden som är ovanlig, utan mer att hon skuttade med!

Men det var inte slut med det.
Även Rexxie slog till och skickade en bild och det är inte varje dag minsann!

När jag nu på morgonen sätter mig vid datorn, kommer nästa chock, och då är det inte långt ifrån att jag faller av stolen!

Ty i ett mail upptäcker jag icke allenast en bild, utan flera .., nu från reskompisen från Växjö - från Kent -!

Ååå, så glad jag blir!

Och så här skriver han (insikt har han också):

"Hello darling!

Nu är det bäst du sätter dig ner,så du inte svimmar. Din darling i Växjö kommer nämligen med bild från dagen. Ja,faktiskt några bilder.Välj den du tycker är bäst

Jag var på vägverket i Karlskrona och gjorde förebyggande underhåll på deras fotoautomat.
Har du tagit bild för körkort,så vet du hur den ser ut.
Första bilden visar utsikten från rummet där fotostationen står.

Foto: samme herr Nilsson ...

När jag sedan skulle tala om att allt var klart,så passerade jag deras fikabord.
Lutade mig fram och tog ytterligare en bild.
Kustbevakningens båt syns och längre bort vid segelbåten ligger Karlkronas marinmuseum.

Kram Kent ."

onsdag 17 oktober 2012


Bara så ni vet ...

Det här inlägget här nedanför, det har tagit nästan hela dagen att sammanställa, men i morgon lägger jag in ytterligare några DBFV (eller DBIV) och så har vi dragning i morgonkväll.

Hoppas att ni har överseende, ni som fått vänta med era förra-veckans-bästa-bidrag.

Ajöken, sa fröken.
Här och Nu  .....

Oj, det kommer fler bilder än jag har kunnat drömma om och tänk, så roligt om fler vill vara med?
Nu lägger jag in den här "svängen" och går ut på långpromenad med harry och så fortsätter jag med fler bilder, om det tjoppar till i inkorgen.

Vilken rolig idé det här var Gunnar! 
Lite som Ring-så-spelar-vi .., några ögonblicksbilder från vårt avlånga land!  
Och är det inte fantastiskt ..., i Jämtland sitter Gunnar och tv-tittar på partiledardebatten och i riksdagshuset befinner sig Helena/Cruella och "skriver partiledardebatt"! 

Och tänk, så olika våra liv är! 
Någon har tre lediga dagar framför sig och känner sig lycklig, en annan har suttit i soffan med barnbarnet intill sig och upptäckt ett rådjur ute vid altanen .., Turtlan har besökt sin pappa som ligger på sjukhus .., Gunnar ska fika hos Märit i Nälden  (har han berättat på Facebook) .., ja, så där håller det på. 

Det kanske kommer fler bidrag, men redan nu vill jag säga: ååå, I love You ..! 
Ni är bara så underbara som ställer upp på sånt här.

Anna i Portugal .....

Om rätt ska vara rätt så var klockan närmre 17 när bilden togs.
Men så har utsikten sett ut hela dagen.
Har suttit vid datorn och inte gjort färdigt det bokkapitel som är på skärmen på bilden, men däremot ägnat mig åt diverse doktorandhandledning på distans.

I två omgångar har jag pratat på Skype inför ett viktigt möte mellan doktoranden och hela handledargruppen i morgon.
Den i sammanhanget ombloggade tippex-flaskan (http://annannan.wordpress.com/2012/10/17/medan-tippexen-torkar/) kom också med.

Hälsn
annannan

Agnetha i Skellefteå ...

Eftersom jag inte kunde fota från min arbetsplats, skickar jag en bild på mitt bord där jag sitter och kopplar av med ett korsord nu efter en tung arbetsdag.
Kram Agnetha


Anne i Mantorp suckar och säger så här ...

Ja, du Elisabet, bilden är tagen och texten är skriven och inte sjutton kan jag få iväg mejlet till dig.
Jag har tramsat med det en låååååååång stund och den här gången blev resultatet tvärstopp i min
dator. Nu ger jag upp.

Det är ju något av det värsta jag vet att läsa manualer och bruksanvisningar och om jag har tur
finns någon mig närstående till hands som kan trassla ut mina tillkortakommande. Men någon som
är riktigt haj på datorer finns inte. Vad är det som säger att datalivet ska vara lätt?

Så mitt misslyckande får bli mitt Här och nu för den här gången.

Kram från Anne i Mantorp

Annika Engström i Skåne om sitt här och nu ...

Hej Elisabet!

Hela arbetsdagen har jag burit omkring på den här tingesten, en trimmer.
Blicken mot marken mest hela tiden.
En fin dag har det varit men nu är jag trött i fötterna.

Kramar från mig i Kävlinge.

 Rexxie - Anders ...

"Bild från mitt kontor", skriver han och jag faller nästan baklänges, det är inte ofta herr Rexxie kommer med ett bidrag! Tack snälla!

Ann i Göteborg ...

Jag är på mässan Elmia Garden i Jönköping med min kompis Jane på Just Jane Design.
Här blev vi bjudna på äppelmust från Kiviks musteri.
Kram Ann 


Hos Mian, kl.15.12

Bättre sent än aldrig...

Här sitter jag, i kontorslandskap på en statlig myndighet. Blickar ut på grannhuset (polishuset).
Är seg och trött, ska hämta en kopp te nu.

/Mian

Kattis säger så här ...

Hej Elisabet!

Efter det att jag hade fått lite nytt och bättre blod på påse, och ätit lunch tillsammans med min P ute på stan, så var utsikten min den här. Från soffan i vårt vardagsrum, där jag kurade ihop mig under en yllefilt.

Det regnade på Kilsbergskanten.

(Elisabet säger: vänligen notera fågelholken på stegen .., jag log för mig själv och tänkte att den nog är ämnad för särskilt lågtflygande fåglar ,-)

Monica i Frankrike .., kl.12.42

Visst var det idag man skulle ta en bild på vad man gjorde eller hur det såg där man var mellan 11-1400?

Här är min bild. Jag sitter vid datorn och fångar upp ett antal mail och annat som jag inte hunnit med eftersom vi haft mycket med konstutställningen. Det är onsdag den 17 oktober i den lilla sydfranska byn. 

Klockan är 12.42. Maken är och handlar, Dessi och jag är ensamma hemma och hon väntar mest hela tiden på att han ska komma hem.

Vi har haft fint väder en längre tid men just idag är det regn i luften men väldigt ljumma sydliga vindar. Hög luftfuktighet alltså. Inget jag gillar.

Jag har berättat detta tidigare: franska fönster går inåt så det finns aldrig några fönsterbänkar. Alltså kan man inte som i Sverige ha ett antal krukväxter i fönstren. 

Den här lilla växten har jag bredvid min dator och min vackra Provencelampa och den sträcker sig längre och längre mot fönstret och skickar till och med ut luftrötter. Och nya söta röda blommor.

Alla våra andra växter står i stora krukor så nära terrassfönster och andra ljuskällor som möjligt.

Barbro säger ...

Hej, här kommer en bild från mitt köksfönster där paprikor och chiliplantor får trängas med pelargoniorna, och utanför så ligger snön kvar.

Kram från kusinen.


Annica - Turtlan i Karlstad säger ...

Läste precis på din blogg om en Just Nu bild. Här kommer min.

Lunchrast. Åt min matlåda och sen gick jag upp till pappa på besök. Sitter här en stund.
Kan inte göra mycket annat än det. 
En stunds ro men en massa tankar virvlar i huvudet ändå.

Nu dags gå tillbaka till jobbet.
Nästa gång hoppas jag att jag kan skicka en mer upplyftande bild än från ett sjukhusrum.

Men det var ju Just nu som gällde...

Kram från Turtlan

Marianne Rindå (gift med Gunnars storebror) ....


Hej Elisabet!
Här kommer utsikten från mitt köksfönster idag på förmiddagen. 
Vädersträcket är norr och platsen är Tumba denna gång. 
Solen sken och man blev nästan bländad av färgerna på träden.
Hälsning från Marianne Rindå

Monica i Lysekil ...

Hej!
Detta är bilden "här och nu" från min arbetsplats vid datorn i Lysekil.
Som synes är det ganska mulet, och det regnar emellanåt.
Blåser kraftigt gör det också! ...men varmt och gott inomhus!

Hälsningar från Monica.

Striberg kl 12:56

Jag sitter vid skrivbordet (som finns i vardagsrummet) och jobbar. När Marcus är hemma sitter han mitt emot.

I fönstret några krukväxter som de senaste dagarna fått sig en och annan närkontakt med en vild kattunge... Kattungen i fråga, lilla fröken Virka, syns uppe till höger i bild. Hon ska just hoppa ner från klätterställningen när jag knäpper bilden. I hörnet under har jag lagt en kudde för Virka höll på att dratta ner där bakom igår och kranen till elementet sitter där och den är nog inte skön att landa på.
Han syns inte i bild men Max ligger under skrivbordet, på mina fötter.

Utanför fönstret sträcker sig vår tomt ner till den stora björken som man kan ana (skymd bakom stegen). Där bakom går en stig parallellt med tomterna, det är som en avlång allmänning mellan vår gata och den nedanför. Den trafikeras nästan dagligen av både rådjur och älgar. Och områdets alla katter, förstås. (Tänk, så gott som alla i området har katt och alla katterna är polare!)

Vädret är urtrist: regnet öser ner och det har det gjort flera dagar i sträck nu.

Helena / Cruella berättar ...

Jag sitter alltså på jobbet och skriver partiledardebatt!
Ganska grått ute, skönt att vara hemma från Parisbesök även om det var urhärligt!
Dbiv därifrån kommer!

/Cruella

Bert i Luleå säger ...

Utsikten från mitt kontorsfönster är väl inte direkt inspirerande, men visar verkligheten.

Det enda spännande är väl att jag tagit utmaningen att orkidéerna att blomma. Vi får se hur det går med det.

//Bert


SoF i Borås ....

Hej Elisabet!

Här kommer en bild från min lilla kontorshörna i sovrummet. 

Jag går och småstädar lite för jag skall få besök imorgon, och då försöka lära ut lite bloggkunskaper till en person som tänker starta en blogg.
Vet inte hur det skall gå för jag ser inte på mig själv som särdeles pedagogisk. Men vi får se...

Sovrummet är ganska så lantligt-shabby chic-romantiskt inrett, för det var den inredningsstilen vi hade tidigare - men som numera bara finns kvar (en hel del av) i mitt sovrum.

Natten till idag går inte till historien som en av de med mest och bäst sömn, för regnet har slagit mot fönsterrutan under flera timmar - men just nu ser det ut som om det klarnar upp lite.

Varma hälsningar: SoF - blindstyre.se

Eva, halvlångt upp i norr ...

Roligare än så är det inte mitt i Sverige idag.

Eva/lyckliga grodan

Kerstin i Dalarna ...

En riktigt grå och mörk onsdagsförmiddag, piggas upp med ett varmt bad och massor av gröna växter i fönstret.
Förhoppningsvis kommer det någon strimma sol på eftermiddagen.

Kram Kerstin i Dalarna

Åsa i Skåne .....

Vid min datorskärm...
På jobbet -
Bakom träd och buskar gömmer sig moskén i Malmö.

Hälsningar Åsa

Gunnar i Jämtland ...

Hej!
I dag är det en riktig ruskdag ute.
Snöblaskigt och grått och strykjärnet har lagt av.
Partiledardebatt på TV, n = underhållning i toppklass, jag gillar dessa politiska debatter.
Hälsningar Gunnar. 

Eva på Frösön ...

Hej!
Utsikt från vardagsrummet, kl.11.03
Idag ligger världen här i Jämtland inbäddad regnmoln. 
Nyss var jag och Otis ute på promenad nere vid sjön. Det var två blöta individer som återvände hem igen.

Kram Eva

Titta noga nere till höger på bilden ...
Eva från Tyresö:

Idag sitter jag på morgonen bredvid mitt barnbarn
som äter frukost. 
Det gör jag ofta.
Han bor så nära oss.
Jag brukar ge honom nypressad apelsinjos för vitaminernas skull. (Han äter ju oregelbundet)
Han ser TV före skolan och jag sitter bredvid och vi kramas.
Då kom rådjuret alldeles utanför.
En liten hane som först åt löv och sedan vilade vid altanen.
Orädd.
En fin lugn morgon av bästa sort för en naturälskande mormor.
Eva i Tyresö

Wivi-An från Skellefteå berättar ...

Det lät jättekul (med Gunnars idé)
Men nu är det kväller
och min bild får bli en kvällsbild på de första snöflingorna denna dagen den 16:e oktober
Skellefteå

Elisabet säger: ja, det får gå det med, som ni alla vet är blogginnehaverskan inte så där omåttligt sträng med reglerna.
Det roliga är ju att ni är med!
Och Wivi_An är för övrigt gift med min f.d. klasskamrat Torbjörns storebror.

Catarina Bernhardtz skriver så här:

Det får bli en bild idag tisdag, eftersom solen precis tittar fram i Helsingborg.
I trädet finns en duvmamma som har fullt sjå att mata sin unge.
Ur led är tiden för de ska väl inte ha ungar nu?
Jag kommer att vara brydd hela vintern hälsar Catarina i Trelleborg, dvs Agadirmadamen

(Elisabet säger: ja, här är så starka och envetna bloggvänner, så det är bara att foga sig och lägga in bilder, trots att dom kommer från igår ,-)

Guy i Thailand berättar ...

Vi ligger sex timmar före er så mitt bidrag kommer tidigt.
Bilden från köket är från huset i Wang Khanai. 
Tomten utanför fönstret är bara en dryg meter bred, sedan finns en låg mur som skymtar. 
I västra kanten bidar murarna en fyrvägskorsning. 
Huset som syns ligger alltså diagonalt mot vårat. Bananplantan skymtar också.

Vattenkranen har bara kallvatten, men det är ändå tillräckligt varma för att man skall kunna duscha i det.

Och för dig Elisabet ser du att det finns en diskbänk. 
Allt behöver inte skötas på golvet ;-)
Hälsningar Guy.

Cecilia N i Härnösand ....

Hej!

När klockan slog elva tog jag en liten paus.
Bilden visar min morfars länsstol som min pappa trivdes så att sitta i. Där sitter jag och läser anteckningarna av senaste kursboken jag läst ut så att jag kan skriva något bra i PM:et jag ska redovisa.

Tavlan ovanför fanns också hemma hos min mormor och morfar.

Cecilia N/

Elisabet i Halland, kl.11:03

Jag räknar till sex olika sorters blomkrukor och inser att det kanske är dags för lite Feng Shui.
På skärbrädan ligger resterna av 1 st blodgrape, 1 st apelsin och 1 citron, vilket resulterat i ett glas underbart god morgonjucie.
Sen kommer jag ihåg att grapefrukt lär förändra vissa mediciners verkan, däribland såna som är avsedda för högt blodtryck.
Jaha, det var ju typiskt.
På bänken finns även en vitlök, en vitlöksrivare tillverkad av en keramiker i Kåseberga, i den blåvitrandiga muggen står några blad dill, samt salladsblad från landet.
Längst till vänster pv:s gröna tekopp.
Och ute?
Jo, växlande molnighet, som Lage, tv:s meteorolog, skulle säga.