lördag 1 september 2018

Det här med tillit ....


Igår berättade jag ju om min annons som låg ute och männen som ringde och alla ville pruta och det förstår jag ju, det skulle jag också försöka med. En av dem var väldigt energisk och hörde av sig med ett sms senare på kvällen (inte Ali) där han skrev att budet låg kvar och det var bara att messa honom så skulle pengarna finnas på kontot på studs.
Jodå, jag hade ju pratat med honom innan och han lät trovärdig, det var inte det, men jag hade ju föresatt mig att för en gångs skull inte vika ner mig.

Tidigare igår hade jag även ett mejl från en kvinna som heter Pernilla och som undrade om det som skulle säljas fanns kvar. Jag svarade att jodå, det gjorde det.

Idag när vi var inne på affären och handlade, då ringde min mobil.
Det var den här kvinnan och hon sa att jodå, hon ville köpa det utannonserade, jag skulle bara ta en bild på koden på baksidan av presentkortet (ja, det var ett sådant) och så skulle pengarna komma till mitt konto.

När vi åkte hem sa jag till pv .., men hur ska vi kunna lita på varandra?
Tänk, om jag skickar bilden på koden och tänk, om hon inte sätter in pengarna?
Och ja, jag tänkte INTE skicka koden utan säkerhet, men för henne gällde ju samma osäkerhet.


Kom hem .., googlade hennes mobilnummer .., såg att hon bodde på landet utanför Göteborg och var i 35-40-årsåldern. Och innan jag ens hade tagit bilden av koden, fick jag ett sms: "Nu har jag skickat pengarna, har dom kommit fram?"

Jag måste säga att jag blev så innerligt rörd .., nästan så att jag började gråta.
Inte just för pengarna, men för att en för mig totalt okänd människa litade på mig.

Så jag ringde upp henne och berättade vad det betydde och att jag själv googlat hennes namn och ja, ni vet.

"Det gjorde jag med, googlade dig .., men det var kanske dialekten som gjorde det mesta, jag har släkt i norr och det kändes tryggt", sa hon.

Och nu är annonsen bortplockad och jag kan slappna av.
Allt gick bra.

"Det lär vara så att endast 0,8 procent av befolkningen är oärliga", sa pv när vi drack kaffe efteråt.

Så är det kanske, men med en före detta man som är polis och en son som gått i sin fars fotspår och detta att läsa tidningar om allt elände som händer .., det påverkar i alla fall mig.

Såååå glad, ja, rent av lycklig, blev jag av att det här löste sig så bra!
Tack Pernilla i Västra Götaland!
Du gjorde min dag!
Igår pensionär .., idag födelsedag! 


Ja, idag blir han sextiotre år den gode pv, han som har ett hjärta av guld och är så tålmodig med sin västerbottensmadame. Att han är djurvän betyder mycket för mig; nästan allt, faktiskt.
Under ett besök i Upplands Väsby upptäckte jag - som låg i egen säng - att på golvet trängdes tre svarta hundar .., Charlie, Meja och Harry, vid pv:s sida. Eller på honom.

Grattis på födelsedagen Thomas!
Denna natten ingen sömn ...


Å andra sidan är klockan bara två och en stor del av natten återstår, så det spelar ju ingen roll.
Nåväl, då kan man lika gärna lägga in dagens fönster.

Det var för övrigt Ulrika som plockade upp håven och titta här, vilken fin fångst!

Alla som någon gång åkt rälsbuss vet att det låter på ett alldeles särskilt sätt. Med rälsbuss åkte mamma och jag när vi skulle till mormor, men jag begriper inte hur och varför? Var hoppade vi av? I Dikanäs fanns ju ingen järnvägsstation!Läser lite på nätet .. jaha, nu förstår jag, det kan ha varit så att vi åkte till Vilhelmina, till moster Lisbet!
Jag har nämligen ett minne av att vi passerade eller klev på i Blattnicksele?
Här kan man läsa och framför allt se underbara bilder tagna av Sune Jonsson, ja, det handlar om järnvägar i Västerbotten.

fredag 31 augusti 2018

Denna dagen ett liv ....


Igår hade vi besök av Eva och hennes långe make (är han så lång, egentligen .. jag får nog kolla lite närmare) och vi satt i uterummet i flera timmar, nästan fyra .., och regnet smattrade mot taket och jag hade tänt ljus och i stekpannan var en enda lammfärsbiff kvar när vi var klara.
Den fick Harry.

Och så där som på bilden har Harry varit idag.
I vanliga fall går han - alldeles självmant - och lägger sig vid halv nio på kvällarna. Ja, han tittar liksom på oss, precis som min pappa gjorde när han tittat klart på Sportspegeln och gick i säng .., ja, så gör Harry också och så hör vi honom tassa iväg uppför trappan och då är det godnatt.
Men så här har han även legat idag!
Utsträääckt i soffan och ibland med benen i vädret och mer eller mindre halvt bortom allt medvetande.
Bäva månde han, ty i morgon är det dags för ännu fler gäster, då vi ska fira pv:s födelsedag och att han nu inträtt i friherrelivet.


Och så har jag bestämt mig för boendet i Stockholm, då om tre veckor.
Om ni visste hur jag tittade in i det ena hotellet vackrare än det tredje och med fitness-rum (såklart ,-) och med hälsosam frukost.
"Finns det numera inga helt vanliga frallor till frukost?" hade en Joakim skrivit i en av alla recensionerna.

Jag funderade på hur jag vill ha det och till sist bestämde jag mig för båten Gustaf av Klint där jag - såklart - har bott tidigare. Ett vandrarhem, alltså. Det kändes, åtminstone då, gemytligt, nära till vattnet och personalen var vänlig. Inte så flott, eller inte alls flott, men jag tyckte om det då.

Det var när Emil var liten och där utanför såg vi nåt som liknade ett sjörövarskepp komma seglande och jag ropade "Emil! Titta, jag tror att det kommer sjörövare!" och det var knappt att han vågade titta ut genom det lilla runda fönstret.
Tre övernattningar tog jag nu och å, så roligt det ska bli!
Ingen av er vänner hade med det här boendet som förslag, men tack ändå för att ni tog er tid!


Det regnade igårkväll och det har regnat idag.
Gräset är alldeles vått och uppe vid hallonhäcken - på gräsmattan - syns spår av nån grävling som letat efter mask. En mossrivare hade inte rumsterat om bättre.
Grannen Birgitta (hon med får-muggen) tittade in tidigare idag och berättade att på deras altan hade en natt två grävlingsungar roat sig, medan mamman eller pappan tittade på.
Det tyckte jag i och för sig lät ganska trevligt, men man vill ju inte ha dem under altanen, så där som i fjol.


Och här är det bara Piff och Puff som saknas.
Inte en ekorre har jag sett på länge; inte sedan den där lille krabaten satt och mumsade på färska plommon från trädet.


Nästan hemma från promenaden med Harry, stannade jag till vid grannens stora spaljé, den nere vid vägen. Gun och Göran skötte tomten exemplariskt och allt klipptes ner .., nyponroshäcken, klematisen och allt annat togs om hand var höst och häckens taggiga grenar åkte i en slags stor kvarn och kvar blev bara spån.
Nu, med ägare som bor långt härifrån och endast kommer någon enstaka gång per år (men då blir här i veckor), får det mesta sköta sig själv. Och tänk, det tycks fungera alldeles utmärkt.
Hela spaljén har varit helt överväxt och det har blommat friskt i sommar!


För övrigt sköter naturen sig själv så bra.
Nu, sedan det regnat generöst, har det mesta återhämtat sig.
Gräsmattan är inte längre brun, utan grön.
Fjolårets lökar av pärlhyacinter som aldrig kom upp .., dom är på väg att visa sig nu!
Och såna här som jag kallar ormbunkar men väl är nån slags bräken, tycks äntligen trivas!
Nu, är dom i sitt rätta element!

Så har jag idag lagt ut nånting till försäljning på Blocket.
Jag minns ännu min debut som försäljare på den sidan .., det var min moped och alla som ringde var män som genast skulle pruta och hette dom nånting i stil med Ali var dom mästerliga på den konsten - prutkonsten - vana som dom väl är från andra kulturer där det här med att göra affärer är nästan som en sport. Min pappa - som inte hette Ali, utan Ivar - var också en sån en.
Till sist var det inte långt ifrån att jag fick betala för att bli av med moppen och pv sa att en sämre försäljerska hade han nog inte träffat.Men nu ...., tänkte jag inte ge mig.
Jag har tänkt "hålla ut", precis som Bo Kaspers.
Så snart annonsen var på plats sms:ade en "Marcus" och tyckte att jag lagt mig för högt och jag sa att det fick han gärna tycka, men sorry ....

Ytterligare en man hörde av sig och jag sa att nix, jag tänker inte pruta.
Och så ringde "Marcus", ja, det visade sig vara en trevlig göteborgare som lät som en försäljare (nej, han jobbar på Volvo) och jag sa att jag kommer inte att ge mig, då får det hellre vara och det blev en trevlig pratstund, mest om vad han planerade att göra i december.

Så har det varit den här dagen.
So far.Dagens fönster ...


Så här skriver ellem i Skellefteå:

Kan inte låta bli att skicka bilder av Sankt Olovs kyrka i Skellefteå, helt byggd i Lego!


Robert Lundmark heter alltså byggmästaren.


Fantastiskt med alla detaljer.


Och kyrktuppen har sällskap av en mås.


//Tack ellem! säger hon som är djupt imponerad av bygget.


Ann i Göteborg om sina favoriter ...


Jaha, så går det när man inte är inne och läser bloggar på ett tag. Då missar man helt alla fina favoritkoppar som kommit till bloggmadamens brevlåda.
Jag vill ju också vara med!
Den stora blå muggen är inköpt på Ikea en gång i tiden. Den rymmer 5 dl och ur den dricker jag mitt smör kaffe varje morgon. Sen står jag mig ett tag.


Den låga vida koppen är mitt senaste inköp. Den är handdrejad och den köpte jag direkt av keramiker Pia Schmaltz, som finns i Luleå.
Den kan nog bli en favorit när man inte vill ha så mycket kaffe på en gång.

Kram Ann

torsdag 30 augusti 2018

Tänkte mig en dessert ....

.... kom hem med en förrätt.

Så typiskt mig.

Men hann få och ge en kram av Cornelia H och en liten pratstund med Joakim som arbetar sista dagen i morgon och sen flyttar till Norrköping. Efter en stunds funderade kom vi på att Joakim och hans tre syskon - Mattias, Johanna och Patrik - alla har arbetat på Ankaret och bara sedan jag kom dit, för drygt sju år sedan, har jag hunnit kampera med dem alla!
Och alla fyra såååå energiska och bra som arbetskamrater!
(Det var deras pappa som dog helt plötsligt, lite över femtio bara och det var en av anledningarna till att jag tvärt beslöt mig för att gå i pension lite tidigare).

Johanna var också i affären, tillsammans med sina två töser .., och där var som alltid rara kunder och utanför butiken, liiiite i skydd av regnet, satt Valentin och hoppades på pengabidrag.


Nu väntar middag tillsammans med Eva från Tyresö och hennes man. 
Och på lördag är det "nu-har-pv-gått-i-pension-och-fyller-år-middag" tillsammans med friherrinnan, Hilda, Patrik, Edvin, Hildas mamma Mymmel, Eva och hennes man igen och så vi då. Kanske, om hon är pigg, att Sonja ansluter.  

På söndag har jag eftermidagspass, men då - halleluja - stänger vi klockan 20,00! 

Ps. Tavlan här ovanför är målad av Eva von Hanno. Det var hon som hade ensamteater i sitt kök i Skipås. Å, så jag tycker om den! (tavlan, alltså). Ds.

Tips på hotell tas gärna emot ...


Jo, jag återkommer till rubriken, men först .. titta, vilken ljuvlig bukett friherrinnan plockat och förärade mig nu på morgonen! Inte bara med bukett, utan även med fin-frukost och detta på en helt vanlig torsdag.
Jag, som i vanliga fall stiger upp tidigt och äter frukost nästan direkt, fick nu hålla mig till klockan nio, men det gick ju bra det med.


Så här ser hennes mathörna ut.
När vi hade ätit klart, slog vi oss ned i var sin fåtölj.
Det var då friherrinnan upptäckte att den stora tavlan hamnat - inte i mitten av matbordet - utan liksom mer till höger .., och ljuskronan lite åt andra hållet.

Själv hade jag inte en tanke på hur det såg ut, bara att det var trivsamt där vid bordet.

Och så till rubriken.
Det är så att i slutet av september var det planerat att pv och jag själv skulle åka upp till Sthlm och - tillsammans med åtminstone två av mina tre barn med respektive, plus min före detta man och hans fru - så skulle vi gå på fotbollsderby mellan AIK och Hammarby.

Nu ville det sig inte bättre än att pv har blivit inbjuden på två släktträffar och den ena, på hans fars sida, där dom inte setts på länge, länge, går av stapeln just den helgen. Så han blir hemma och avstår fotbollen. Men det gör inte jag.
Och då tänkte jag .., att nu, om inte förr, ska jag ta in på hotell centralt i Stockholm, i alla fall i två nätter och göra sånt som vi aldrig annars gör när vi åker upp och hälsar på, t.ex. i Väsby.

Det är då det här hotellförslaget kommer in i bilden.
Viktigt är att det är lite mysigt och det allra viktigaste är att det serveras en fin frukost.
Det är ett presentkort som ska utnyttjas, så det är inte alldeles säkert att jag kan välja och vraka hotell, men resebyrådamen sa att jag skulle komma med förslag, så skulle hon se vad hon kan hjälpa mig med.
Vad säger ni?
Har ni några tips?
Kom gärna med dem!
Dagens fönster ...


... fångades när Ulrika besökte - eller i alla fall tittade på - Lovö kyrka.

Ååå, vilken vacker vägg!! säger jag.

onsdag 29 augusti 2018

Nån blir femtiofyra ..., en annan sjuttiosju.


Det här är dagen - eller kvällen - när pv ska äta finare middag tillsammans med sina arbetskamrater; dom som snart blir "före-detta-arbetskamrater" och alltså kommer han inte hem som vanligt vid sextiden, utan kanske sent ikväll. Men Harry, han förstår inte den matematiken, alltså ligger han nu vid uppfarten till huset och spanar neråt vägen till.

"Husse är på jobbet Harry ....!" säger jag gång på gång, men han väntar troget ändå.

Tidigare idag lång promenad med här i omgivningarna.
Harry och jag.
Den nya cykelbanan som går från oss (nere i backen som skymtar ...) och till Steninge (inalles 4 km) har verkligen blivit en succé. I somras vimlade det av cyklister från båda hållen, idag möter jag bara ett sällskap på fyra personer - i min ålder kanske - med till synes tung packning på varje cykel och det pratas tyska och sägs "hej" och "hallå!"


Och där det endast var torr jord i somras, vid ömse sidorna om cykelbanan, där har nåt slags vackert ogräs nu vuxit upp till långt mer än en meters höjd och på sina ställen upptäcker jag dom här gula blommorna som är så fina.


Så går vi tvärs över vägen mot havet till och passerar några av sommarhusen och vid det som är blått, där växer dom här underbara rosorna!


Är dom inte vackra?
När jag ser dem tänker jag på nåt gammalt stenhus i England ..En gång var det så här när pv kom hem från jobbet.
Det var tider det.

Nu har jag i alla fall handlat, sagt grattis till chefen som idag blir femtiofyra .., skickat ett födelsedagspaket till min syster i Skåne som på lördag - samma dag som pv fyller år - blir sjuttiosju, samt så har jag tagit mig ett underbart SVALT dopp i Steninge (och en simtur) och därefter ätit fish and chips på Göstas Café. Samt stekt upp den billiga karrén som vilat i kylskåpet och börjat förbereda lite inför morgondagens middag.

Nåt sånt.
Fyra timmar knappt ...

Anna-Lisa med sin läckra t-shirt ....

Det där att hoppa in extra på jobbet, det skapar en lite annorlunda känsla. Man är med, men ändå inte. Man liksom går där vid sidan om. Ingen större press, men man vill göra ett bra jobb. Hjälpa till.
Så jag är mesta delen av tiden i mejerikylen och fyller på med det som går in och sen blir det juiceavdelningen och göra fint och fylla på bland det laktosfria och så lite i frukten och jag frågar om dom vill slippa göra brödvagnen (stå i frysrummet och fylla en vagn med det som ska gräddas nu på morgonen) och det vill dom - slippa alltså - så då gör jag det med.

Posten har kommit med mängder med paket .., jag tömmer burarna och lägger paketen på vagnar som Emma sedan tar till kassan och så ska paketen registreras och hamna på respektive hylla. Bra samarbete blir det. Och så blir det lite kassa 2 och prat med kunder.
Sist av allt tar jag pantmaskinen och rengör den.
Och jag kommer att tänka på åren på Ica Nilahallen i Malå när jag stod ute på lagret och prickade av och därefter laddade vagnarna med nyinkomna varor och Jonny - denne reptilsnabbe arbetskamrat - hämtade vagn efter vagn och fyllde in i hyllorna! 
Aldrig har jag väl arbetat med någon som varit så vanvettigt effektiv!! 

Just när jag ska till att gå hem upptäcker jag chefens mamma Anna-Lisa ute på lagret.
Anna-Lisa har fyllt åttiofyra år och det var hennes man som började med butiken, men då på en annan plats (och där var också friherrinnan med)  och Anna-Lisa själv har arbetat med post, den gamla vanliga posten.


(Det här är en gammal bild av Anna-Lisa, men hon ser likadan ut nu. Hon och friherrinnan har bilat tillsammans ner till Luxemburg, tror jag).

Nu står hon ute på lagret och har just delat ett blomkålshuvud till en kund och jag blir så glad av att se henne .., hon har alltid - från första början - varit så vänlig och omtänksam! Och det är så roligt med Anna-Lisa, för när det gäller det här med bonus, så från början, då kunde kunderna rabbla upp sitt personnummer om dom glömt sitt bonuskort .., numera får man inte fråga om sånt, men hennes personnummer och sonens - alltså min chefs - lärde jag mig utantill tämligen snabbt och Anna-Lisa tittar alltid lite filurigt på mig när det är dags för registrering ..,  s k a  jag komma ihåg dom fyra sista siffrorna ..?


Pernilla är ansvarig för chark och delikatess och igår fyllde hennes lille Frode år. Fyra, tror jag.
Till kalaset bjöds det på helt fantastiska spindelmannentårtor och nu hade det blivit över och det fick följa med till affären.

"Ta hem du till pv!" ropar Pernilla och ger mig en charkbytta som jag får fylla med tårtrester.
Och jag säger att nu vet jag en som kommer att bli salig.
Pv  ä l s k a r  tårta. Ja, han älskar alla sötsaker.

En ny tös - Ebba - har börjat i charken och är i full fart med att lära upp sig.
Ebba har en tjock rågblond fläta som vilar på ryggen, sååå fin är den och hon själv verkar lugn och trygg.


På väg hem upptäcker jag dom här urgulliga lammen i en hage nära Särdal.
Jag vänder bilen och parkerar vid hagen och efter en stunds nyfiket tittande på mig, kommer lilla skocken bräääkande.
Ååååå, så fina dom är!

Storartat visste precis vad det för ras: Walliska svartnosfår.

Den här krabaten var modigast av alla och lät sig bli kliad under nosen och på huvudet och jag hade lätt kunnat bli kvar där minst i en timmes tid och helst hade jag velat slå mig ned i hagen och bara titta på dem!
Jag är glad att jag inte har beställt nåt lamm till frysboxen i höst.

Och nu onsdag och ledig dag.
Ikväll har pv nån slags tack-och-hej-middag med kollegor på restaurang i Halmstad och det blir säkert vemodigt för honom, även om han så ser fram emot det nya livet. Sen återstår två arbetsdagar, i morgon och på fredag.

Så är det.
Punkt.
Dagens fönster ...


Idag är det ingen mindre än självaste friherrinnan som bidrar med dagens fönsterbidrag.
Utsikten är från köksfönstret och det är kanske inte svårt att förstå att den här damen tycker om det som är blått.

Få se .., vem var det nu som broderat den härliga gardinen?
Din moster Ingrid, eller ...?

tisdag 28 augusti 2018

Vardag ....


Och det regnar och regnar.
Gräsmattan är hal och slibbig.
På Facebook läser jag ett inlägg från en av kunderna i affären - hon som syr sina egna, helt underbara klänningar - där hon berättar om sånt som tyder på att inbrottstjuvar är i farten ., att det gäller att hålla lite koll. Jag gör det på en gång; går ut och tittar till sommargrannens hus, men allt ser ut som vanligt. Kikar in genom fönstren.
Där är inte en enda pryl i onödan och jag tänker att detta att tömma deras vackra hus skulle inte ta lång tid, vid en flytt, alltså, ja, förutom det som finns i köksskåpen.

Mot havssidan till finns tre  e n o r m a  lavendelplantor som liksom   v ä l l e r  ut från väggen och från den ena av plantorna kommer en liten fågel flygande i raketfart när jag närmar mig.

Och så hemåt igen.
Tänker att jag måste ordna det här med humleplantorna; två nya spaljéer ska sättas upp.
När humlen växte vid ytterdörren blev bladen liksom uppätna i slutet på sommaren, men här, vid västerväggen, prunkar humlen som aldrig tidigare och den är så fin!

Ljungen ska ner i träbyttan och pärlhyacintlökarna tas om hand.


Letar en bild och hittar en annan.
Grannen Göran som var en sån underbar granne.
Men Göran drabbades av Parkinsons sjukdom och han och hustrun Gun tyckte att allt detta med en stor tomt och huset och dom två friggebodarna .., ja, allt vad det innebar av arbete, blev för mycket.
Mer idoga människor tror jag mig aldrig ha mött!
På bilden står Göran och småpratar med Harry .., jag förmodar att Göran har varit ute och fiskat tillsammans med Ecke och nu kommer han hem med fångsten.


En annan bild.
Nån hade skrivit sin signatur på stranden.
Veronica Pettersson.

Ja, ja.
Tisdag idag och jag ska arbeta extra från halv tre till kvart över sex.
U n d e r b a r t!
"Då blev du väl glad ..?!" skrev friherrinnan i ett sms igår.
Ja, precis så. 
Och det är väl som Bert i Luleå skriver i  en kommentar, en omställningsprocess.
Dagens fönster ...


Idag kommer dagens fönster - men även bukett - från Eva i Tyresö, nu på halländsk visit.
Så vackert!
Så vackert!

måndag 27 augusti 2018

Varm korv till middag ...

Alla dagar är inte ljuvliga dagar.
Huvudvärken som jag haft nu i snart två veckors tid, ger sig inte.
Morgon och kväll, sååå prydligt kommer den på besök.
Nåja, det går över med en Treo och jag tror mest att det är mentalt.

S o m   jag ibland saknar kontakten med kunder och arbetskamrater!
Nu har det regnat och varit och gråmulet och jag har tittat på filmer och skrivit långa brev och läst DN från första till sista sidan och lyssnat till poddar och fortsatt med Peter-Robinson-boken, men det känns ändå tomt.

Ja, det är ju så livet är.
Och det har varit så mycket fram tills nu, så man (jag) har kanske inte hunnit känna efter.

På fredag är det pv:s tur.
Ikväll har han körövning och om en timme kör han in till stan, men hämtar först upp en Håkan L i Steninge, han är med i samma kör.

Och så har jag inhandlat fyra spjutbräken som jag kallar för ormbunkar, lagom små eller stora.
Alla mina krukväxter växer sig så omåttligt stora i sina lerkrukor, så jag hittar inga ytterkrukor i lämplig storlek! Nu får dom här nytillskotten se till att trivas bara lagom bra; inte breda ut sig alltför mycket.
En fönsterlampa ska jag också hitta.
Eller kanske en spotlight.

Dagens fönster ....


.... fångades av Ulrika när hon strosade omkring på Söder i Stockholm.

Tack Ulrika!

söndag 26 augusti 2018

Söndagmorgon ....

Vid frukosten låter han sig hållas om en stund. Men bara en liten stund.

Och om inget annat inträffar, är jag fri tills nästa söndag.
Igår blev det en helt ljuvlig dag på jobbet och gång på gång slog det mig hur roligt det är att hoppa in så här extra! Småpratet med kunderna .., småttingarna som ropade så glatt "men Bettan, är du här!?" och kramarna som jag fick ge dem, även till Sebastian som inte är sååå liten, kanske åtta, nio år.
Han och systern Emilia berättade om semesterresan till Italien ., om besöket i Leonardo da Vinci-museét och båda syskonen visste minsann hur mycket denne italienare hade åstadkommit och att han  målat en "jätteberömd tavla"!

I en av hyllgångarna mötte jag min namne Elisabeth. Jag tror att hon närmar sig nittio år och jag tycker så mycket om henne.

Jo, det blev en bra eftermiddag/kväll.
Först och främst hade gänget som arbetade fredagkväll och nästa gäng som hade förmiddagspasset igår, ja, dom hade varit så energiska och i fruktkylen rådde en ordning som inte var av denna världen - lätt att hitta och ta sig fram -, det var välfyllt i mejeriet, kassorna var fixade och man hann med sååå mycket!


Och nu söndag och om inget annat inträffar, så är jag fri fram till nästa söndag.
Pv börjar sin sista vecka som fast anställd ..., och såväl han som min rödvitrandiga storasyster fyller år nästa lördag (eller den lördag som kommer) ..., jag ska låta växter byta plats i rabatterna .., annat ska komma till .., det ska planeras för ett slags insynsskydd ute på tomten .., ja, lite så.

Konstaterar att John mc Cain har dött, den amerikanske republikanen som jag alltid har tyckt sett så vänlig ut. Och ja, jag vet att han deltog i Vietnamkriget som stridspilot.

Och snart val.
Endast två valfilmer har jag sett, dels Stefan Löven som köper korv (jag tycker om den, jo!) och så herr Åkesson i ljusblå skjorta som pratar direkt till väljarna. Det värsta är ju att han ser rätt sympatisk ut och säger att det är inte säkert att han kan fixa allting, men att han vill göra ett försök. Nåt sånt. Och jag tänker att om Kent Ekerot eller någon annan i partiet sagt samma sak, hade det säkert uppfattats annorlunda - eller bilden blivit en annan - och jag blir inte det minsta förvånad om partiet gör sitt bästa väl någonsin. Det är smart marknadsföring, helt enkelt.

I det här huset röstar vi helt olika, men det går det med.
Jag brukar hamna i mitten och pv mer till vänster.
I grund och botten har vi liknande värderingar - i nästan allt faktiskt - och jag fattar inte hur vi ändå kan rösta så olika.


Men nu ska ni få höra!
För kanske två år sedan fick jag av Sonja en liten blomstergrupp och i den växte en liten, liten fredskalla. Efter några månader planterade jag om alltsammans och fredskallan fick en egen kruka och för ytterligare ett år sedan, en ännu större kruka! Nu är den här blomman säkerligen halvmetern hög och det finns ingen ytterkruka som är stor nog att härbärgera den och den täcker halva fönstret!
Jag har aldrig varit med om maken till växtkraft!

Nu elvakaffe! hojtar pv.
Tack till er alla! 


Inte i min vildaste fantasi hade jag hoppats på sån många favoriter!
Ni har verkligen spridit glädje över mitt "annorlundaliv", oj, så roligt jag har haft med dom här bilderna!

Tack igen!


Här ett litet urval.


Så blev det.