lördag 31 oktober 2015

Här och nu ....


Ett rörigt skrivbord med viktigheter.
Där är vinsterna i lotteriet färdiga att postas.
Boken från annannan i Portugal - går till Kattis i Asklunda - .., killekortleken från Anne i Mantorp, ja, den hamnar hos Anna-Lena How i Tumba och armbandet från Accra i Ghana, det hamnar hos den numera våldsamt hurtiga rallymadamen Ulrika i Göksvalla.
Och portot till allt detta .., ja, det står Turtlan för.
Tack till er alla!

Till höger om vinsterna finns godispåsen (snart tom, endast gräddkola kvar och det vågar jag inte äta ..., lätt att fyllningar tackar för sig då) och där är några - i mina ögon - läckra kylskåpsmagneter som ska ingå i nästa lotteri och där är även en bok ..,där är hålslagaren och Nellys halsband .., mitt läppstift och min kalender .., cd-skrivan som pv köpte efter jazzkonserten .., där är tejp, pennor, en sax och ett papper med adresser.


För någon timme sedan .... ännu ett dopp i havet tillsammans med friherrinnan.
Idag valde jag att kliva i före henne; då känns det mindre hemskt av någon anledning.
På Instagram skriver hon att det var "svalt" i vattnet.
Jo, jo.
Jag hörde nog hur droooog efter andan när hon klev i .., men det var ändå inte så hemskt som man kan tro och absolut inte kallt efteråt.
Härligt!
Det lär ska bli soligt och fint i morgon, då blir det ännu ett dopp och då ska även huvudet blötas.
Känslan - för mig - är inte alls densamma när man bara doppar sig.


Väl hemma igen efter badet, parkerade vi lite hitom den vanliga infarten.
Grannarna har besök av dotter och måg och en ilsken spaniel, så det blev lite fight här utanför när harry, nelly och deras hund råkade mötas vid vår bil. Ja, egentligen kom deras hund rusande in på vår gräsmatta och det är klart att då är måttet rågat .., tycker nog Harry.

Alla hundarna var lösa, så det blev lite käftgläfsande (Nelly var enbart glad och viftade på svansen, tyckte kanske att han var stilig den där vitbruna spanieln ...) innan det ordnade sig.

Nåväl .., slänten upp till tomten ser ut så här nu.
Det blir mycket jobb att räfsa detta,  men det är jui nästan på gränsen till vackert ändå.


Dagens fönster ...


... speglar sig i ett vackert golv i en port till ett hyreshus i Ystad.

Den som tog bilden råkade passera just där och då ..., och tog en bild i all hast.

Jag tror att hon - med kameran - heter Elisabet.
En lördagmorgon ....


Jaha, så är fyra ljuvliga lediga dagar tillända .., nu vankas arbete fram till och med nästa fredag.
Men vilka dagar det har varit!

Soligt och fint och nästan vindstilla och där har varit gråmulna dagar men ändå vackra .., och Maria och Emma på besök och jazzkväll på Grand Hotell i Halmstad tillsammans med Sonja och friherrinnan och stunder på soffan med Dagens Nyheter .., och igårkväll - av en händelse -, en oerhört intressant dokumentär som sannerligen grep tag i hjärtat. Den handlade om en kvinnlig hjälparbetare i Kenya som brutalt våldtogs och som sedan anmälde det hela och vad det ledde till. Och vägen dit.
Intresserad? Här finns en länk till filmen.

Hörde på nyheterna att i helgen ska "kåkstaden" i Malmö rivas.
Jag har med egna ögon sett den och höll på att ramla baklänges .., det var - på alla möjliga plan - fruktansvärt.
Detta - avhysningen - är alltså ett beslut från högre ort och det är polisen som ska verkställa det hela.
En sak kan jag säga .., jag är överlycklig att en mig närstående, tämligen ung man, inte är i tjänst då.

(Vad jag tycker? Jag tycker inte att kåkstäder är nånting att sträva efter och hur kommunen än gör/beslutar i det här fallet, blir det förstås fel. )


fredag 30 oktober 2015

Dagens fönster ....


Letade efter nånting helt annat och snavade över en hel drös med fönster.

Det här var ett av dem.

Jag tror att det är fångat av mig själv, men kan för mitt liv inte komma ihåg var.
Och här är vinnarna ....Då det var ovanligt många som delat med sig av glädjen, blev filmen lite längre än vanligt.
Orkar man inte titta, så kan jag meddela att utav dom tretton deltagarna så var det tre kvinnor som vann.

En bor i trakten av Örebro och brukar ta bilder av en vacker ek .., en är nästan granne till förstaprisvinnaren och har börjat gymma .., och en tredje är dödligt förälskad i sin "långe och snygge man".

Nu anar ni nog ...

Vinsterna skickas med posten i helgen!

Grattis till alla raringar!

Strax dragning ....


Och här syns några av glädjebidragen.

Visst är det fantastiskt ändå, att den här glädjen .., den rör sig sällan om enorma pengavinster eller andra märkvärdiga saker ., nej, det är oftast det vardagliga som ligger en allra närmast hjärtat.

Men också en stark längtan till Afrika (Gunnar i Vaplan) .., eller glädjen när en ung kille på semester i Turkiet övervinner sin blyghet och vågar närma sig en kompis  (Kattis) ..., eller glädjen till ett litet barnbarn med klar blick eller till en äkta make (född i England) som tittar med nån slags sinnlighet på sin fru (Anna-Lena i Tumba) .., och där är hon som ordnar det här med änglaklänningar till småttingar som inte hann tulta omkring här på jorden (Ann i Göteborg, ni vet, den STORARTADE), och där är madamen som i vanliga fall mest skriver om stickning, alternativt rally, men som nu Skådat Ljuset och börjat på gym (Ulrika .., dit-det-bär-dit-bär-det, jag känner igen mig ...).

Och i Stockholms utkant ser någon ett rådjur ute på altanen och även frostnupet gräs och blir lycklig över detta (Eva i Tyresö) ..., någon annan hoppas att IFK Göteborg ska vinna allsvenskan i fotboll och blir väl alldeles till sig om så blir fallet (Sportiga Jenny) ...,  och i Mantorp går Anne omkring och gläds åt kaktusen som - trots bristfällig omvårdnad - nu börjar knoppas och snart (kanske) ska blomma i gult!

I Uppsala känner Barbro sån oerhörd glädje och tacksamhet över att hennes äldste bror tillfrisknat efter en hjärnhinneinflammation .., och friherrinnan i Steninge, ja, hon gläds över stunderna på stranden och i havet (men ofta i omvänd ordning) och en smarrig räkgryta tar hon med också, ja, på plussidan.

ellem i Skellefteå, hon berättar så här om sin glädje:
"Nu skriver jag äntligen om det som glatt mig hela hösten, nämligen det fina vädret vi haft och fortfarande har. Sol och ovanligt varmt. Inte många dagar med regn på hela hösten och inte särskilt blåsigt heller. Tror faktiskt att vi i Väster-och Norrbottens kustland har haft det bästa vädret. Fantastiskt! Nåt annat som gläder mig är att vi fått in kaminen i stugan och att den är inspekterad och klar.  Eftersom det luktar så mycket och man inte bör vara inne när man ska elda för första gången, känns det lite fel tid att göra det nu. Vi ser fram emot våren! Satt ute på altanen en stund  i eftermiddag men solen går så lågt nu att den inte kommer över träden i sydväst. Vi konstaterade att om bara fem månader kan vi sitta ute i snödrivan och njuta av vårsolen! Tiden går faktiskt ganska fort!"
 
annannan i Portugal, hon kommer ihåg sin mamma som inte längre finns i livet.
" .... framför allt gav hon bort, och gav tips om böcker. Det är flera som har sagt till mig sedan mamma gick bort att "tack vare din mamma har jag läst så många intressanta böcker". Det var i mammas anda som jag skickade En piga bland pigor till dig, och Och Skånes somrar ila, förstås. Hon hade köpt pigboken, och Ingrid Sjöstrand var hennes favoritförfattare. Både att du lottar ut den här boken i glädjelotteriet, och att du köpt den andra att ge till din syster, det är också precis i mammas anda, och det gör mig så varm om hjärtat precis nu."

Och sist av allt ..., så känner jag själv sån glädje över dom här fyra lediga dagarna som innehållit besök av barn och barnbarn .., jazzkväll på Grand Hotell i Halmstad ..., iskalla dopp i havet i Steninge .., ja, bara känslan av att vara  f r i. 
 
Nu ska pv få ikläda sig NP-rollen!


torsdag 29 oktober 2015

Och om solnedgångar tycker jag ju inte ...


 Men man kan ju ...


..... ändra uppfattning.

Man är väl flexibel.
Min plätt på jorden ...


Pensionatsvärden skrev på den där sidan att han bodde i Stensjö.
Jag tänkte att det lät som världens tråkigaste plats.
Dag 3 av 4 lediga på raken ...


(Ni vet väl att jag skrivit att dragningen blir i morgon, då pv skulle arbeta in tisdagen som var ledig).

Först en sväng till kloklipperskan och Harry som känner igen sig, börjar darrrra likt ett asplöv i höstvinden ..., och Nelly vägrar att hoppa ut ur bilen.

Nu är det bara den senare som ska få manikyr och på väg in till lilla Friggeboden där det hela ska ske, hittar Nelly en annan väg ., jominsann, hon snirklar sig in bakom en taggig buske som jag knappt kommer förbi .., men det blir som matte vill förstås och efteråt är Nelly glad och sprallig och lite mallig när hon hoppar in i baksätet hos Harry som försöker låtsas att han inte finns.

På väg till Haverdal upptäcker jag ett får som spatserar lite hit och dit på vägen.
En rymling.
Ringer direkt till nolltvånoll nionittionio fyrafyrtiofyra, det numret kan väl hela Sverige vid det här laget .., men samtalet bryts, då ringer jag friherrinnan och ber henne höra med bonden Stig om han möjligen har koll på vem som är ägare till fåret och det vet han och det hela hade ändå löst sig redan; ägaren visar sig vara på väg för att fånga in den här ulliga krabaten.

Nästan framme i Skipås ser jag hela flocken samlad.
Parkerar bilen och tar mig ner mot ljungheden där dom står samlade intill en stenmur.
Har jag sagt att jag  ä l s k a r   får?Pv ringer från skolan .., pratar en stund med honom medan jag försiktigt, försiktigt närmar mig fåren ..., tar några bilder och sedan vänder om mot bilen.

Upptäcker en nyfiken krabat som kommit efter mig och jag leeeer, tänker att det kanske är rymlingen det ...? Det är det fåret som skymtar mellan enar och granar.

Och nu, kära vänner, nu vankas dopp i havet, tillsammans med friherrinnan.

Hejåhå!


Dagens fönster ...

Katten heter Zappa ...

Ja, det får bli det här fönstret som finns hos grannarna Pelle och Maria.

Där finns även Galleri Stensjö som drivs av det här driftiga paret och har ni vägarna förbi, då tycker jag att ni ska titta in där .., dels finns där helt underbara tavlor och såväl Pelle som Maria utstrålar hur mycket värme som helst!

Sen kan ni titta in i det gula huset på kullen och få en kopp kaffe!


Det bästa för Ulrika ....


Mitt bästa är utan tvekan det att jag skaffat gymkort och börjat träna. 
Det är främst för min ryggs skull, för att bygga upp den inför operation så att rehab efteråt blir så bra som möjligt. 
 
Men det är också jättekul att träna och jag får sån energi av det, detta är det bästa jag gjort på länge, länge!!


//Heja dig, Ulrika! säger jag.
Till alla i lotteriet .....

Till Kattis, Sportiga Jenny, Friherrinnan, Anne i Mantorp, Eva på Frösön, Anna-Lena i Tumba, Babsan i Uppsala, Gunnar i Vaplan, Ann i Göteborg, Anna i Portugal, Eva i Tyresö, Ulrika och Ellem i Skellefteå: det var ju planerat att ha dragning idag - det bestämdes förra veckan - men vad jag inte visste då, det var att pv skulle ta ledigt igår onsdag för att umgås med Maria och Emma och i stället skulle arbeta igen den dagen idag, torsdag.

Då är han inte hemma förrän mörkret fallit.

Ja, ja.

Då får det bli dragning i morgon, fredag, i stället.
Vi säger vid tolvtiden.

Ni har i alla fall många trevliga kompisar att surra med i glasbyttan!

Och tack för alla härliga bidrag!


Det bästa för Kattis på holiday ...


Det bästa i veckan, det är att den här killen, som kämpar på med det att vara väldigt blyg, har hittat sig en liten kamrat på vår semester, via Minecraft-appen, och nu också hänger med honom irl.

// Kattis från en poolkant i Turkiet.
Det bästa för friherrinnan i Steninge ...

"Nu ska jag ta ett bildbevis!" säger friherrinnan och pillrar på sin mobil.


Ja, det bästa är nog att man har kunnat ta sig ett dopp i havet fortfarade.

Efter att suttit i två olika telefonköer i nästan två timmar, var det härligt att gå bort på middag. En underbar Räkgryta med en lika god äppelkaka med glass till dessert.

Ja överlever nog denna veckan också


Friherrinnan
Det bästa för Sportiga Jenny ....


 ... är utan tvekan det att mina kollegor ordnade så att jag kunde vara ledig måndag-tisdag, så att jag kunde åka upp till Stockholm för att se AIK-Blåvitt i måndags! Att Blåvitt vann matchen med 2-1 inför lite drygt 43 000 åskådare på Friends Arena var bara grädden på moset! 
 
Segern innebar att Blåvitt i allra högsta grad är med i guldstriden, och allt avgörs på lördag. 
 
Biljetter till denna match är ordnade sedan länge!

Det bästa för Anne i Mantorp ...

Hej alla människor och djur i det Gula Huset!

Stapplar omkring här hemma och funderar över det bästa den här veckan och det är inte lätt att hitta något när man nästan aldrig tar sig utanför dörren. Men en sak är jag väldigt glad för och det är min gula kaktus som nu sätter massor av knoppar så snällt trots att den verkligen inte fått den vård den behöver.

Förstår att ni njuter av umgänget med "ungdomarna" och av det fina vädret. Såg på facebook att badstegen är kvar så ni kan doppa er ett tag till. Tränas det möjligen för julbadet i ? (kommer inte på var det är).

Må så gott hela bunten och kram/Anne i Mantorp
Det bästa för Eva på Frösön ...


Hej!
Det bästa i veckan var:

1. Vår yngstas födelsekalas i söndags. Så roligt när gammal som ung träffas och har det trevligt. Att födelsedagsbarnet hade bakat massor med godsaker gjorde ju inte det hela sämre :). 2. Lördagens stund ute i skogsbrynet. Vi grillade korv med trevliga vänner. En tjädertupp hade förirrat sig in på "vår" väg.

Kram Eva

onsdag 28 oktober 2015

Mitt eget bästa ...


Ja, bäst idag i alla fall, det var utan tvekan vi-svänger-förbi-besöket hos f.d. malågrannarna (vi bodde i alla fall på samma gata - Ringvägen -) Eva-Britt och Egon Ebbeståhl.

Båda två arbetade som lärare; Maria hade Egon som magister i fjärde klass och oj, så omtyckta dom var, både frun och herrn! Så småningom blev Egon rektor för Malå Centralskola och jag vet åtminstone en som säger att det är den bäste arbetsledaren hon någonsin haft.

Ingen konst att se var dom bor heller; på husväggen sitter Nilagubben, samma figur som Anders har tauterat in på sin arm.

Ååå, det blev någon timmes prat i deras vardagsrum .., och två av barnbarnen var på besök från Lund .., plus en lurvlockig hund som var så fin.

Och så pratade vi om precis allt möjligt.
Mycket om Malå förstås .., om grannar som inte längre finns i livet och arbetsplatser där allt är förändrat och där många av de forna arbetskamraterna inte längre är på plats .., vi pratade om födelsedagar - jämna och ojämna -, om resor .., och om känslan av att  - när man flyttar - jo, att man inte längre är en självklar pusselbit i det stora livspusslet, utan att man hamnar där nere i hörnet och att man inte längre har en naturlig anknytning till andra människor .., att man inte vet vilka som är släkt med vilka och allt sånt.

Egon och Eva-Britt fullkomligt strålar av energi och livsglädje!
Efteråt, när vi åkte hemåt, pratade vi om just detta .., och om hur glada vi var efter besöket.
Det bästa för Anna-Lena i Tumba ...


Jag blir varm i hjärtat varje dag när jag vaknar bredvid min snygge och otroligt snälle man.
 

Och lite bebisgos med nr 10 i barnbarnsskaran är ju heller inte fel.

Kramar från Tumba.
Det bästa för Barbro i Uppsala ...


Det bästa i veckan var att min äldsta bror trots allt blev bättre efter akut hjärhinneinflammation.
Svårt att se en kär bror bli helt borta.....

Nu är han på plats på sitt hemsjukhus i Umeå och tillfrisknandet fortsätter.

Kram Babsan
I morgon är det dragning ....


Ännu finns plats i lilla glasbyttan!

Följande ligger där just nu och småpratar med varandra.

Det är ...

Gunnar i Vaplan

Anna i Portugal

Ann i Göteborg

Eva i Tyresö

och

Ellem i Skellefteå

Vill du vara med?

Mejla då det som gjorde dig lite extra varm i hjärtat .., mejla det till bisse151@gmail.com, så lägger jag in ditt bidrag så snart jag bara kan. Stopptid vid två i morgon.
Dagens fönster ...


... finns i ett gult hus på en kulle.

I det gula huset är vi just nu fler än vanligt .., här är alltså äldsta dottern och så Emma.
Och pv, som har höstlov.

Idag - strålande sol och blå himmel - blir det liten utflykt söderut och kanske picknickkorg eller nåt sånt. Vi får se.
Det bästa för Gunnar i Vaplan ...


Som vanligt är det väldigt svårt att välja ut det bästa.
Det känns just nu som det bästa händer mest hela tiden.
Hur jag trivs med livet just nu är nog 9,5 på en 10-gradig skala.
En härlig krispig höstbild bjuder jag på och nedräkningen till sydafrikaäventyret har börjat.

Kramar från ett höstvackert Vaplan/Jämtland

//Så underbart Gunnar! Tänk, vilket härligt pensionärsliv du har!

tisdag 27 oktober 2015

Denna dagen ett liv ...


Först en sväng till stranden i Ugglarp, tillsammans med Emma.
Emma som nu är nitton år och har körkort.
Emma som den tionde juni nästa år tar studenten.


En gång, i som ett annat liv, satt vi tillsammans på Skansen och väntade på Allsången.
Jag satt där några timmar i förväg, sen kom hon, den där lilla kompisen.


En annan gång reste vi tillsammans till Chania på Kreta.


Och till den grekiska ön Kefalonia, där jag tog henne med på en nästan tiomila-moppetur.


Nu är det andra tider.
Hon arbetar extra i en godisbutik och vi pratar om växelmynt och lite annat.
Om vad man en gång kanske vill arbeta med och lite sånt.


På väg hem mot Stensjö upptäcker jag hur många gäss som helst som rastar ute på en åker.
Stannar till .., rutan åker ner och så försöker jag få en bild, men har man bara mobilen blir skärpan därefter. Men så här såg det ut.


Väl hemma får vi besök från Varberg.
Det är äldsta dotterns före detta arbetskamrat Ing-Mari som lämnat stockholmstrakten och nu bor ute vid havet .., som har lärt sig köra båt och lägga ut hummertinor och fiska makrill och som - den första i sin familj - på liiite äldre dar läst på universitet och om det pratar vi .., om detta som kallas för klassresa och inte är min egen erfarenhet, men väl hennes.

Det är Ing-Maris hand som är uppe till höger på bilden.
Den med klockan är äldsta dotterns (inte det minsta lik sin mammas!) och nere till vänster syns
Emmas hand.

Det är ljuset som gör ovanhanden mörkare ...

Ing-Mari som nyss fyllt 50 är således Våg.
Dessutom är hon storasyster (två yngre syskon) och arbetar som socialpedagog.
Vad hon är intresserad av?
Ja, att vara i naturen .., på båten (en sån med en liten hytt mitt på, där man står skyddad från eventuellt skyfall) och tänk, att detta med båten och fiskerit är så roligt, fast hon aldrig någonsin sysslat med det tidigare!

När jag frågar Maria vad hon tycker kännetecknar Ing-Mari, så säger hon ...."det är väldigt raka rör med henne, inget knussel liksom och hon är nog den jag har lärt mig mest av rent yrkesmässigt, då, när jag arbetade som elevassistent. Och hon är duktig på det här med kommunikation, hon är orädd och inte det minsta konflikträdd".'

Lite senare kommer hon ihåg en sak till.
"Typiskt för Ing-Mari är att säga ..., vad-är-det-värsta-som-kan-hända?", säger Maria.

När jag sedan vänder på steken och frågar Ing-Mari vad hon tycker är det mest utmärkande för Maria, säger hon - efter en stunds tvekan -: "Hon har väldigt nära till skratt och tokeri, ja, vi har haft mycket roligt tillsammans".

På den där skalan mellan 1 - 10 hur bra man trivs med själva livet och tillvaron, svarar den nyblivna 50-åringen ...., "det blir nog en tia".

Hoppsan!
Det är minsann inte många som kan säga så.Sist av allt ett dopp i havet, tillsammans med friherrinnan som återvänt till landet Halland.
Nio grader påstod någon att det var i havet.
Jag kan säga att det var ingen längre simtur vi gjorde .., nej, bara ett tvärdopp och så upp.
Endorfinerna rusade runt i hela kroppen och landade sedan fint i själen .., och inte var det kallt att stå i bara badhandduken på piren heller.

Nu är det kväller.
Vitlöksspäckad lammstek i ugnen .., potatisgratäng .. ugnsrostade grönsaker.
Jo, men det blir nog bra.

Dagens fönster ...

.... en hel svärm för den delen, fångades av ingen mindre än flitigaste fönsterfångerskan Ulrika. 

Tack snälla!

Och här finns dom, alla fönstren.

måndag 26 oktober 2015

Zappa ....


Idag blev det ett ganska hastigt besök hos Pelle och Maria i Lilla Stensjö.
Kanske kommer ni ihåg att jag brukar spana efter Lyckliga Par .., jo, men Pelle och Maria, dom tillhör verkligen den sorten.

Nu bor dom i nånting som liknar en skånelänga, fast i Halland .., och åååå, så fint där var!


Maria arbetar med reklam och Pelle har egen musikstudio och så är han konstnär.
Hela hemmet andas kreativitet!

Vad gjorde jag då där?
Jo, jag hämtade en akvarell som Marias mamma, Kristina Halling, har gjort och som jag köpt.
Den kommer också på bild, men inte idag, för dom bilderna blev inte alls bra.

Men katten Zappa, honom kan ni få träffa.
Han hoppade elegant upp på motorhuven och inte förrän lilla Nelly - som just då upptäckte honom -, började mooooooorrrrrra högljutt, fann Zappa det för gott att hoppa ner på marken.

En såååå fin kattherre, var det.

//Här kan man läsa lite om galleriet och om Pelle och Maria.
Mitt eget bästa ..... 
(Dragning nu på torsdag ...).

Em hjälper Guy med disken ..., eller maten.


Jo, men det vet jag vad det är; den glädjen och tacksamheten handlar om den unge mannen som vi i början kallade för Em, men som heter Winai.

Det var han som hjälpte Guy (då i Thailand) när han kasat omkull med sin motorcykel och skadat sitt knä och Guy berättade om den här då unge pojkens tillvaro och så tog allt sin början.

Så här såg det ut hemma hos Em.

Jag frågade om någon kunde tänka sig att vara med och stötta honom, så där så han kunde få en riktig utbildning? Jodå, det blev ett gäng som hakade på och det har verkligen varit så innerligt roligt att få vara med om detta!

Utanför verkstadsskolan .., nu är han snart bilmekaniker.

För någon vecka sedan skickade jag den näst sista överföringen med pengar till Winai.
I januari går den allra sista omgången iväg.

Tänk, att vi har klarat det!!
Tänk, att ni vågade hoppa på tåget!!
 Det handlar min glädje om.


Dagens fönster ...


Ja, jag fortsätter med fönster från Kuba.
Tack snälla Lena/Motvillig Blogg som hade med dig fönsterhåven!

S o m   jag har letat små filmer från Kuba, men det är inte det enklaste .., många visar sexiga bakdelar och det är väl inte så pjåkigt, men inte riktigt det jag tänkt mig.

Här finns en film i alla fall.
Så där så man kanske anar känslan.
Den är på tyska.

söndag 25 oktober 2015

Idag ...


Det är den allra, allra vackraste av höstdagar!
Jag cyklar till Steninge och pysslar om friherrinnans fina katt ..., ger honom mat .., håller i honom och småpratar lite och sen hemåt igen.

Vid vandrarhemmet ser jag innehavaren sitta ute på den stora altanen och luta sig mot väggen.
Jag vinkar, men får ingen vink tillbaka .., när jag kommer närmare ser jag att hon nog har somnat.
Det ser skönt ut och väggen är säkert solstrålevarm.

Cyklar vidare.
Stannar till vid Glassvik och tar en bild.
Den här ovanför.


Och så hemma.
Det här är grannens tomt; dom som ska flytta hem till Småland.
I bara sex år har jag bott här i Stensjö, men likafullt känner jag en slags sorg över att förlora Gun och Göran, dom här så oändligt vänliga grannarna.

Gösta ...

Det är lite som med Gösta ..., det är knappt man hinner lära känna dem, så är det färdigt.
Som att befinna sig på ett tåg - som är livet - och det stannar lite här och där och släpper på och av passagerare, man reser tillsammans till nästa station eller där nästa och sen fortsätter tåget och nya kliver på och av.
Just så känns det.

Lyssnade förresten - apropå ingenting - till Tankar för dagen i morse.
Intressant. Tankeväckande.
Pö om pö ...


... tömmer grannarna sitt bohag.

Snickerimaskiner och virke hamnar hos dotter och svärson i Västergötland.
Bil och släpvagn packas till bristningsgränsen.

Det finns inte ord för hur mycket jag kommer att sakna Gun och Göran!


Nästan en drömvecka ...

Efter tre dagars ledighet brukar jag längta tillbaka till jobbet.
Nåja, det gäller inte när det är  s e m e s t e r  .., men i alla fall när höstmörkret kommit och det där att sitta nere vid stranden eller kasta sig i havet inte längre är vardag.

Veckan som kommer, då har jag tagit ledigt tisdagkväll, vilket innebär fyra lediga dagar på raken!
Lycka!


 I fredags upptäckte jag till min förvåning att Erik - som annars alltid fyller in varor - stod i kassa 2, det vill säga, den kassa som inte har med post och spel att göra.

"Men Erik! Har du börjat i kassan!?" utbrast jag och han loooog och sa att ja, egentligen var det väl bara tänkt att han skulle hoppa in lite, mer som när han råkade gå förbi och det var kö, men nu stod han där i alla fall och han gjorde det med den äran.

Jag frågade om han ville stå kvar och jo, det ville han gärna, det här var ju så jätteroligt!
Ja, tänk .., att det är det verkligen!
Och ung som han är - nybliven student -, fastnar fyr, - och femsiffriga plu-nummer lätt som en plätt i hans hjärna och lägger sig fint i någon minneslåda och det är inte tio nummer vi har, nej, kanske ett hundratal att lära in!

Av bara farten lät jag honom ta sig an några postärenden och visade vad som är extra-viktigt och lite annat och det gick jättebra!

När det var dags för min kafferast - då var han klar för dagen och slog sig ner i personalrummet -, kom vi att prata om det här med att arbeta i butik och hur himla roligt det kan vara och vikten av att känna respekt för det man arbetar med,  ä v e n  om det bara är under en kort tid i ens liv och även om det, av många människor, betraktas som ett skitjobb, nånting man kan syssla med om man nu inte får nåt annat här i livet eller inte har begåvning nog för att läsa vidare.

Det har sannerligen Erik, men det ska bli roligt att ha honom som arbetskamrat under tiden han hoppar in hos oss. I alla andra butiker där jag har arbetat, har där även funnits pojkar/män i kassan, men inte hos oss, här är det bara Joakim (som hoppar in akut) eller chefen (samma sak där).
Det är synd, det är trivsamt med både-och och världens snabbaste kassörska, det var i alla fall Filip på Ica Supermarket i Ystad.


Igår, under ett besök i stan och i en annan butik än vår, kom plötsligt Louice fram och småpratade.
Louice och jag själv arbetade ofta kväll tillsammans tidigare och det var en en fröjd att ha henne som arbetskamrat!.
I väntan på att veta vad hon vill studera till, arbetar hon på Ica Maxi och det var så roligt att se henne!
Lite småprat så där .., en kram och så hejdå.

Efteråt var jag varm i hjärtat.Dagens fönster ...


Från den motvilliga bloggerskan Lena i Västergötland kommer här ett alldeles perfekt söndagsfönster .., fångat i .., Kuba!

Tack snälla! säger jag.