lördag 9 november 2013

Mitt eget bästa ....


En sån ofattbar glädje är det .., detta att hitta en författare vars bokstäver nästan bums skuttar rakt in i ens hjärta och sen vet man att det finns massor med böcker som väntar!

Det är som att ha ramlat över en skattkista.


Det bästa för ellem i Skellefteå ....

Ellem tog bilden från Österbotten ....
 
Hej!
 
Nåt helt oväntat som gladde mig mycket kom via Face Book i veckan. Min mamma är från en liten sjöby i Österbotten. Härom veckan blev jag FB-vän med en kvinna som är från den byn. Vi träffades där när vi var små men sen flyttade hon till Åland och vi har egentligen inte setts sen dess. I onsdags hade hon skickat en länk till Yle, Finlands radio, och ett skolradioprogram från 1955. I det programmet intervjuades min mormor! Hon dog några år senare och jag har inte några minnen av henne. Nu kändes det så fantastiskt att få höra mormor berätta om påskhäxor och bus som barnen gjorde när hon var ung. Jag lyssnade om och om igen. Rösten var lite lik en av mina mostrar. 
 
Nu när man är så pass gammal att de flesta i föräldragenerationen är borta, känns det på nåt sätt ännu viktigare att “hålla levande”  kontakter och minnen ifrån platser där man har sina rötter. Så känns det för mig. I synnerhet när man blir så varmt välkomnad som vi blir när vi kommer till byn på sommaren! 
 
En annan trevlig sak denna vecka var ju marknaden vi hade i församlingshemmet i går kväll. Mycket jobb är det innan och många frivilliga hjälper till på olika sätt för att det ska bli en trevlig tillställning. Vi fick in över 31.000 kr som ska till Syriens barn, ett projekt inom Svenska kyrkans internationella arbete. ellem
Har man inget annat för sig ...... så kan man titta på en arton minuter lång - eller kort - dokumentär.

Lite varm i hjärtat blir man.
Och det är många smörgåstårtor, wienerbröd och ostmackor.
Ja, nån med leverpastej också.

Liiite vingligt är det också. Så där mellan varven. Men det löser sig.

Bilden visar när vi bar ut mamma till den allra sista bilfärden.
Det var i april 2008.
Vi som bar var mina barns pappa, Anders, Maria, hennes man Peter, Gösta från Malå och jag själv.
Åååå, vad det kändes bra att följa henne hela vägen!

En liten lintott till Emil bar korgen med blommor.
Här och nu ....

Amaryllisen kom arbetskamraten Lena med.

Klockan tre natten mot idag är jag fortfarande hur pigg som helst och det är fullkomligt obegripligt.
Jag lyssnar till nattradion och underbare Richard Herrey som är mästerlig på att sköta den sysslan .., det är önskenatt och människor ringer in och hoppas få sina favoriter spelade och det känns som en slags samhörighet .., alla vi som - av en eller annan anledning -  är vakna.

Vid tvåtiden går jag en trappa ner och tar mig an dagstidningarna som jag inte hunnit läsa.
Skummar igenom det mesta ..,  skriver ett brev till min syster i Australien .., tittar in till sigge som ligger i en banankartong i pannrummet - trots att han har fin och mjuk filtbädd alldeles intill -, nej, i en kartong med diverse rat, där ligger han ihopkurad och sover! 

Klappar honom lite .., småpratar .., tittar ut genom fönstret. 
Alldeles mörkt är det. 
Kolsvart.


Pv han sover så gott .., den mannen måste ha världshistoriens bästa sömn! 
Tar med mig pocketboken "Kärlek, vänskap, hat" av Alice Munro .., tänder lampan och vinklar den åt bara mitt håll och läser ut en av novellerna, den som har titeln "Nässlorna".

Å, hon skriver så bra .., det påminner lite om sånt jag läst hos Joyce Carol Oates .., det är det där fenomenala sättet att beskriva känslor, tycker jag. Och en slags icke-sentimentalitet.

Och så blir det morgon.

Sturegymnasiet har idag Öppet Hus och pv tar cykeln och ger sig av i ösregnet.
Kvar i sängen blir harry och jag själv .., och vid den tiden är jag halvdöd av trötthet och så går det några timmar och nu har vi varit ute i det eländiga vädret ..., jag har kånkat in ved och tänt i pannan (varmvattnet var slut!) ..., kaffet är uppdrucket .. Melodikrysset hörs från P4 och det regnar fortfarande och världen är helgrå.

Men det är ledig helg och jag tänker njuta.
Ändå.


Dagens fönster ...


... finns i Ystad.

Ni vet allsången "Stockholm i mitt hjäääärta ...!"

För mig är det "Ystad i mitt hjääääärta!"

Men det visste ni förstås redan.

fredag 8 november 2013

Tittar på .....


..... Skavlan och äter ljummen baguette med kräftstjärtar och till detta ett ljuvligt vitt vin!
Vilken underbar fredagkväll!

Och inte har jag särskilt ont i mitt knä heller .., utan sitter i loppisfåtöljen och känner mig glad .., lyssnar till Svennis och tänker att jag förstår varför kvinnor kan falla för honom  - men jag kan omöjligen säga vad det är -, allt medan pv klipper harrys klor och berättar lite om vad som hänt under dagen, ja, i skolan.

Nu stundar ledig helg.
Inte den minsta lilla plan har jag .., nej, jag ska bara njuta av friheten .., jag ska läsa GP (provprenumeration) och DN och kanske köra till Solhaga Bageri och handla färskt bröd, men bara kanske.

Och din helg ...?
Hur ser den ut?

sportigajenny sa...Jag ska försöka göra så lite som möjligt. Det brukar gå så där... Hoppas på mycket bokläsning, så det får mer än gärna vara så där höstruskigt!=) //sportigajenny 
 
Turtlan sa...Inget särskilt som man ibland uttrycker sig. Jo i em ska vi spana på utsidan på ett radhus. Jag missade visningen igår så M gick på den alena. Sen handla och fixa lite hemma. Lägga ut en annons på Blocket på lasthållarna som passade min förra bil. Imorgon blir det 9 års kalas.
Ja ungefär så.
Jag är ledig i helgen och nu när jag har städat klart ska jag göra så lite som möjligt.T ex koka te snart tror jag. ellem 

Eva i Tyresö sa...Det var i skogen när jag såg en svamp som allt hände plötsligt halkade jag och benet vreds och .......så nu ligger jag i sängen med enorm värk och ett stort stort knä blått! med skadad menisk och ledband. Puh så fort det gick!
Turtlan sa...
Inget särskilt som man ibland uttrycker sig.

Jo i em ska vi spana på utsidan på ett radhus. Jag missade visningen igår så M gick på den alena. Sen handla och fixa lite hemma. Lägga ut en annons på Blocket på lasthållarna som passade min förra bil.
Imorgon blir det 9 års kalas.

Ja ungefär så.

Ulrika sa...Jag ska jobba 10-16:30 idag. Imorgon är jag ledig. Då ska jag hälsa på Henke och sen fara till Kopparberg och hämta Chrille som lanar hos en kompis i helgen. En titt-in hos syrran blir det också då.

mellansystern sa...Min helg ska bestå av svampplockning, knyta frans på mina glesripsmattor och äta räkor och dricka ett gott vitt vin till ikväll.

-B-sa..Ikke helt enig med deg om at det er lett å "falle" for Svennis,men kred. for at han har beholdt sin dialekt fra Norra Värmland skal han få .Stille og rolig helg her ,helsa tilsier ingen utskeielser ,det er best slik .Men en biff blir det i morgen kveld .GOD HELG!

Kattis sa ...och det blir simskola och kalas, storhandling, tvätt och städning, middag för pappor, och en hel massa med skoljobb som måste göras uppepå det. Jag har också för avsikt att lyssna på poddad radio, baka mig en mjuk kaka, sticka några varv, bläddra i ett glossigt magasin, se på tv.
Till Eva i Tyresö ..., eller kanske .., veckans sämsta för Eva.


Så här skriver hon:

"Hej! Äventyr i skogen igår. Jag ramlade. Och skadade menisk och ligament i höger knä.
Nu hemma med kryckor och otrolig smärta. Piller har jag. Ambulans och fyrhjuling 2.5 km i omvänd ordning. Tänker på ditt knä ...".

Här får du en tröstebild Eva och hälsningar från oss i det gula huset och säkert också från bloggvännerna som brukar trängas med dig i glasbyttan!


Dags igen för det bästa ....


Hur har ni det, govänner?
Ni har nu fram till nästa onsdag (Gösta: jag hoppas att du ställer upp som NP!) på er att fundera på det där som gjorde hjärtat extra-varmt .., det där lilla som gladde eller förgyllde en annars kanske tråkig dag?
Det där leendet som någon bjöd på?
Mailet som kom och överraskade.

Det här är veckans vinster.
Det är två halsband som kommer från Maggan i Huddinge! 
(Jag skrev först från Anne i Mantorp .. ja, Alzheimer kan debutera tidigare än man tror !)
Nu brukar jag aldrig bära smycken, frånsett mina vita pärlörhängen, men åååå, så jag tyckte om dom här halsbanden och jag kan säga att den här gången finns även min lott med i byttan!
Tack Margareta!


Här är ytterligare en vinst: en bedårande kalender tillägnad varenda man.
Idéspruta till denna (kalendern) var vännen Kerstin Hedgren i Skåne. Hon finns minsann också med i kalendern, i november.
Det ni!


Hela behållningen av kalenderförsäljningen går oavkortat till Cancerfonden, framför allt när det gäller forskningen kring prostatacancer.

Vore inte detta nånting för dig, Gunnar?
Tänk dig själv .., tolv vackra damer att vila ögonen på!

Så här ser t.ex. juli månad ut ...

Den kalendern är sponsrad av en anoraksklädd madame i landet Halland och den som inte vinner, kan nog ta kontakt med Kerstin för inköp av kalendern. Den kostar 100 kronor och hela summan går alltså till ett oerhört viktigt ändamål.

Blir någon som inte bor i Skåne intresserad och vill köpa en kalender, så tillkommer porto på 24 kronor.  Kerstin bad mig hälsa att i september månad har veckonumren blivit felaktiga, men det fixar man ju lätt själv.

Såja.
Varmt välkomna nu med era bidrag!
(Mejla bara till bisse151@gmail.com ..., ja, ni vet.)
Dagens fönster ...


Från fönstermappen kommer dagens bidrag och den som höll i håven var hon som numera spritter av glädje var morgon hon får åka till jobbet - just det - Ulrika!

torsdag 7 november 2013

Men dååå .., då ska hon!

  
Vid tiofikat (det enda fikat) sitter Elin framför mig - det är bara vi två - och jag har dukat fram gurka och tomater i skivor, skinka vars bäst-före-datum sedan någon vecka tillbaka har passerats ., och så nygräddat bröd. Kaffet är som vanligt svagt.

Elin är tjugotvå år och just nu ansvarig för grönsaksavdelningen.
Hon är alltid lugn och vänlig .., ja, hon är sååå duktig.

Så där sitter vi och pausar och pratar om just ingenting .., ja, jag får veta att Elin inte har ätit bröd på hur lång tid som helst, men nu smakar hon en skiva och tycker att det är gott.
Kaffe dricker hon inte.

"Men du vet Bettan, när jag blir pensionär, då ska jag ha lärt mig att dricka kaffe och då ska jag och Joakim sitta i vardagsrummet och kanske att han då ska be om en kaffegök, ja, så ska det bli ...", säger hon leende.

Då ler jag också.
Ja, låååångt efteråt ler jag.

(Senare får jag veta att hon och Joakim varit ett par sedan högstadietiden. )
Dagens fönster ...


Tänk .., att någon är på lillsemester i Paris och då - helt plötsligt -, kommer ihåg att rikta kameran uppåt för att fånga några fönster till en madame i landet Halland!

Jag tycker att det är så helt underbart!

Den här gången var det Kjell som tagit upp håven .. ni vet, Kjelle, han som brukar tillbringa vinterhalvåret i sin segelbåt, någonstans där havet är alldeles grönturkosfärgat!

onsdag 6 november 2013

Anders bäste kompis under skoltiden ...

... Jonas, har en lillebror som heter Rasmus.

I en kommentar hos honom skrev jag nyss precis det jag kände.

Nämligen detta.
Dagens dragning ....Och stort grattis till er tre som vann (halva styrkan, alltså .., bra vinstchans ,-).


Livet ...


Bilderna togs för en halvtimme sedan.
Och jag är ledig.
Jag tror att bilderna mår bra av att klickas på.
(Vänligen notera att här simmar ingen ut ur bilden ...).Det finns inte ord för hur mycket jag tycker om den halländska kusten!Och doften av hav och tång och luften som är mjuk och len och lilla bäcken som äntligen kommer till havet .., undrar just hur det känns .., att ha slingrat sig genom landskapet och trångt och krumelurigt och så ..., plötsligt .., hela stora havet där framme! Ett helt annorlunda liv för en liten porlande bäck!
Ledig dag ...

pElle-vännen, vad jag saknar dig!

Kaffe vid datorbordet ..., eld i kaminen .., en god macka och så harry som också får en liten smörgås; det är kutym och det är lustigt att han alltid viftar med svansen på ett alldeles särskilt sätt, då, när han ska få en macka-bit.

Och tänk .., att ha fått sova en hel natt rakt av!
Vilken glädje!!

Vaknar vid sextiden av P1-prat .., och upprörs över bristen på demokrati när en politiker får en tårta slängd i ansiktet.
För mig spelar det ingen roll vilken partitillhörighet någon har .., jag tycker att det är urdåligt med den sortens demonstrationer och skulle själv känna mig oerhört ledsen om någon kund slängde en bakelse eller tårta i mitt ansikte, bara för att någon ogillar mina åsikter.

Dessutom - i det här fallet med Åkesson - tror jag att det kan få precis motsatt effekt och då faller ju hela grejen. Detta med att få tänka och tycka fritt, det anser uppenbarligen somliga att den demokratiska rättigheten, ja, den gäller bara så länge man delar den personens åsikter.
Bedrövligt, tycker jag och tar mig en kopp kaffe till.

(Men "Sweetie", henne gillar jag skarpt!)
Dagens fönster ...


Alla åren i Ystad ..., alla gånger jag såg människor passera utanför Maggans second-hand-affär och hennes golden retriever Jonna som låg på trappan ut mot gatan och villigt och glatt lät sig klappas och pysslas om.

Och alla gånger jag gick till Möllers Bageri i samma hus som sec.handaffären .., jag är så innerligt glad för livet i den där lilla skrutt-ettan med bubblig linoleummatta och ett eländigt badrum där målarfärgen hade börjat lossna i taket!


Och så en bild på en liten sprittig Emil som har sovit över hos mormor och nu ska få gå och handla morgonbröd, alldeles på egen hand!
Sedeln i vänsterhanden och så iväg!
Vid fönstret stod mormor med kameran och översköljdes av hjärtevärme.

tisdag 5 november 2013

 Det bästa för Bloggblad ...

Det var bland annat om detta det handlade ...


Och den damen är en rationell madame.

Det var det här som gjorde hennes hjärta så där extravarmt!

Välkommen  i tillbringaren Marianne!

Harrys boll ....


Och jo, gissa ..., om han har lekt med den!
Om kärlek ....

 .... skriver hon här.
Det bästa för Margareta i Huddinge ..

Igår blev min vuxne son opererad då de tog bort en polyp i hans svalg.
Den har gjort att han blev mer utsatt för förkylningar och snarkat bedrövligt, så det var bra att det blev gjort. Han var här i söndags då märkte jag att han var rätt nervös inför det hela.

Allt gick bra och vid middagstid fick han gå hem. Maken hämtade honom och han passerade oss. Skönt att se honom glad! Pratat med honom idag.
Ont i halsen och hostar lite blod. Annars allt OK.
Dagens fönster ...


Från Nora kommer det här fönstret ...., och då kan man ana vem som höll i håven.

Precis!

Ulrika.

måndag 4 november 2013

I kundkorgen ...


På onsdag blir det dragning .....


Eva på Frösön berättade med bilder.
Som den här .., visst är Jämtland vackert!Och den här ...., också från Eva.


Ingen kan han undgått att Ulrika mött Frälsaren i form av ett nytt jobb.
Såååå roligt för dig, Ulrika! 
Och har man en arbetsmiljö som den här (designad av hennes favorit Ernst ....), så skulle nog jag också uthärda. Om man säger så.I Mantorp, i Östergötland, där sitter Anne och ägnar sig åt jordbruksproduktion, ja, det är inte det sämsta!


I Västergötland oroade sig Lena för hur det skulle gå med sommarstugan, belägen verkligen ett stenkast från havet. Och så var det då stormen Simone ...
Vi åkte dit och inspekterade .., träffade två underbara hästar och kunde konstatera att endast en ruta hade tackat för sig, det var i förrådet.
D e t  gladde Lena.

Och så var det Turtlan som berättade om en söndagsmiddag tillsammans med bästa vännen.

Ann i Göteborg gladdes åt ett sms från sonen som var rädd om sin mamma och pappa, då när stormen Simone var på ingång.

Någon fler som vill vara med?

Vinsterna består av en påse gör-gott te från Göteborg (tack Ann!), två vackra kort från Eva på Frösön (tack till dig också!) och en livräddande reflex från landet Halland.

Kom igen nu!
Dagens fönster ...


.... hos grannen, förstås.

Och som jag längtar tills dom åtta hästarna kommer på plats!
Och så var det måndag igen ...Friska, men milda vindar!
Skummet yr nere vid stranden!Och nu är alla sädesärlor försvunna! 
Välkomna tillbaka ska ni vara!


Ja, jag är ledig på lördag.
Då vet man alltså.


Eckes träd. 
Mot Falkenberg till strålar solen ..., bakom ryggen är det mörkt och molnen hotar med regn.

söndag 3 november 2013

Här och nu ...


Någon bakar en äppelkaka.
"Ja, så vi har nåt gott när du kommer hem från jobbet ikväll, du vet, det är ju både Allt för Sverige och Bron ..., det gäller att vi håller oss vakna ..", säger bagaren.
Vad bagaren inte vet, är att efter Bron börjar "Hotellet", en ny serie.
Orkar jag .., ska jag nog se den också.


Ute är det regnigt och grått.
Novemberväder.
Småfåglarna protesterar över bristen på solrosfrön.
"Jaaaa, jag lovar! Imorgon ska där bli påfyllt igen!"


Och harry älskar att ligga på parkettgolvet som blir så varmt och skönt när det eldas i kaminen.
En bit därifrån, i loppisfåtöljen, sover sigge nilsson.
Tv visar ett sjukhusprogram från USA.
En ung pojke har blivit skjuten i ögat med ett luftgevär, en 42-årig färgad man blir hjärtopererad och tackar hela världen efteråt och berättar om sitt lyckliga äktenskap (21 år har dom varit gifta, han och frun .., hon är så fin, säger han) och säger att han hädanefter bara ska vara snäll mot alla människor han möter. Läkaren å sin sida säger att "det är underbart att ha att göra med så vänliga människor".


Som man bäddar ...


Kom hem vid halv åtta igår.
Kalasade på hemlagad fisksoppa och drack ett ljuvligt gott glas vitt vin.
Hade hysteriskt ont i båda benen.

Pv hade åkt tre mil på rullskidor, fixat fisksoppan och satt i soffan och masserade sambons ben.

Klockan 21.00 gick vi i säng.
Det var lördagkväll.
Vi sa att det är ju inte riktigt klokt.

Men ... jag kan säga som så .., att idag är vi omåttligt pigga.

Dagens fönster ....


Eckes, förstås.

Alldeles intill Eckes trädgårdsland finns en liten bäck som mynnar i havet.
På andra sidan bäcken står två jättelika lagårdar, varav den ena har visat sig innehålla boxar för hästar. Där har det nu fejats och rensats och förra veckan började några anställda polska arbetare att sätta upp elstängsel runt hagarna.

Nu visar det sig att vi ska få åtta hästar som grannar!

Åååå, så roligt!
Till bloggvännerna ....Det blev något vajsing med inlägget om barnboksillustrationer och detta med vad som är konst eller inte .., text och bilder hamnade utanför själva inlägget och jag lyckades inte reda ut det hela.

Tack för alla underbara kommentarer!

Hur som haver kan vi konstatera följande:

Några tyckte att illustrationerna till barnboken som jag köpte, var alldeles förskräckliga.

Anne i Mantorp skrev så här och jag bara loooog:
Det här var riktigt rolig läsning. Vad som stör mig i barnboksillustrationen är att den är helt färglös. Och vilken liten tjej vill ha en lugg som bara består av några streck?En illustratör och författare som jag gillar skarpt är Jan Lööf.
  
Eva på Frösön tyckte så här ...
Bra eller dåligt, det tror jag är upp till betraktaren. Det finns många skolade konstnärer vars tavlor jag inte alls tycker om. Sen kan jag gå loss på en "glad amatörs" målningar. Jag läser en hel del serieromaner och en del bilder är inte alls bra men ändå gillar jag dem när de blandas med text som har ett innehåll. Då får bilderna ett nytt skimmer.

Bloggblad berättade om en tavla i deras hem ...
Intressant läsning! Jag har inga som helst konstkunskaper, utan lyssnar på vad mitt öga säger (?) och det stämmer inte alltid med vad konstkännare tycker. Vi har ärvt en tavla som min mans farbror har målat, den är jättefin, en båt på havet, men masternas sista meter ligger utanför ramen, och det stör mig väldigt, men eftersom hela masterna speglas i vattnet, så kanske det fanns en tanke?

annannan i Portugal kom ihåg några böcker ...
Googla gärna på "Jip en Jannike", och bortse från risken att de skulle ställa till en politisk-korrekthetsskandal i Sverige idag, för de är holländska. Jag ångrar att jag inte köpte på mig böcker med dem när jag bodde där.

Kerstin i Skåne skriver så här ...
Intressant läsning! Om ett konstverk eller en illustration är "bra" eller ej är ju lite "in the eye of the beholder"!
Som glad amatörfotograf har jag - precis som du - svårt med att trädets grenar sträcker sig utanför själva tavlan. Med kameran hade jag valt att flytta mig för en bättre vinkel. Däremot är jag väldigt förtjust i tekniken och den djärva färgsättningen.
När det gäller barnboksillustrationer är jag väldigt traditionell. Jag älskar Ingrid Vang Nyman och Ilon Wiklands illustrationer!
Men, återigen, vi har olika smak och vilken tur att det finns så många konstnärer med olika stilar så att vi alla har något vi kan njuta av!
Som fransmännen säger: chacun son goût

Hedgren

Eva i Tyresö tänker tillbaka på sin barndom ....
Spännande med alla tankar här. Konst måste beröra och tala till en! Även om man inte alls har utbildning på området. En del faller genast i smaken. Barnboksillustrationer är ett spännande kapitel men inte enkelt. Tänk den som fastnat allra mest hos mig är Ingrid Vang Nyman. Hon kom när jag var liten med Pippi Långstrump och med barnen i Bullerbyn. Rakt in i mitt hjärta i en känslig ålder. På den tiden var inte världen full av bilder så de behövde inte slå sig fram. Nu är det svårare. Vid en utställning om hennes skapande fick jag veta mer som befäste henne som min idol.


Cruella, för närvarande i Kina, skriver så här ...
Nu kommer jag in lite på sladden här. Jag gillar tavlan du köpte och tycker det var tur att PV inte hann elda upp den. Om det finns en signatur kan man ju lätt googla på den och se om andra har sett något utöver vad man själv uppfattat:-) Billig försäkring mot misstag som lätt låter sig göra i dag. Man behöver för den skull inte alls tycka om ett visst verk så klart. Smaken är som baken, även när det gäller skolade konstnärer! Jag förstår PRECIS varför du gillar illustrationerna, och jag måste säga att "direkt dåliga" är ett väldigt kategoriskt omdöme från Monet. Smaken igen, skulle jag vilja säga i stället. "Fula" som Anne säger har jag därmed lättare att acceptera. Alice Munro har jag läst en hel del av tidigare och gillar mycket. Jag älskar noveller, när jag väl tar mig tiden. Det kräver mer av mig som läsare en än välberättad roman som hela tiden har som ambition att knyta ihop trådarna och servera en helhet. på

Kattis tycker till ...
Här gillas också illustrationerna skarpt! I samma anda som Ole Lund Kierkegaard, Barbro Lindgren och många fler.
 
Gunnar i Vaplan ....
Och så här tycker jag, Tavlan med trädet och ladan: Stel, tråkig och intetsägande. Barnboksteckningarna: Härligt enkla, spännande och berättande, passar säkert väldigt bra till texten i boken. 

Monet i Frankrike är av en annan åsikt ...
Och ja, som en kommentar till barnboksillustrationerna som du visar och hur olika man tycker.
De här tycker jag är helt undermåliga, direkt dåliga alltså!

Elisabet menar så här ...
Själv har jag inga som helst problem med att teckningarna är i svart-vitt, och eftersom jag i hela mitt liv har avskytt min lockiga lugg, hade ju detta varit drömmen; en tös med spretlugg!
Jag tycker också om att illustrationerna  i n t e  är perfekta, för mig blir det ännu en dimension, det är som Gunnar skriver .., "passar säkert väldigt bra till texten i boken".

Tavlan som vi köpte på auktionen, ja, den må vara målad enligt konstens alla regler, men jag tycker ändå inte om den och just av dom anledningarna som jag tidigare skrev om. Andra tavlor som herr Grynning har gjort, är - enligt mitt sätt att se det - mycket finare! 
Guy skrev att han inte ens skulle sätta upp tavlan på dasset!
 
Stort tack till er alla som lagt ner tid på att fundera och kommentera! 
I love You!