tisdag 26 februari 2019

Hälsning från Dalom .....


Tiderna förändras.
För tio år sedan skulle jag ha haft svår bloggabstinens och säkerligen försökt uppsöka ett kommunalt bibliotek där man  k a n s k e  kunde ha fått tillgång till en dator och så hade jag väl suttit där och rensat bland alla uttryckt - deletat i hjärnkontoret, helt enkelt - men nu är det liksom andra tider.
Och man tänker att gå det så här bra, då kan man väl lika gärna tacka för sig, men så får man låna pv:s bärbara laptop och tänker att ja, ja, man kan väl skriva till sin syster i Australien och till Eva i Tyresö (friherrinnan har jag pratat med idag, hon sköter sigge och huset) och då slår man sig ned vid det jättestora köksbordet av furu (med märken av glas och varma pannor ) och skriver lite på sin blogg.

Vi kom hit söndagkväll och installerade oss bums.
Patrik hade sina kompisar Joakim och Kristian med respektive här; dom skulle sova över bara en enda natt (skulle dessutom åka Öppet Spår tillsammans alla tre) och Anna skjutsade dem alla tidigt måndagmorgon till starten i Sälen.
Själv gav hon sig ut och åkte nån mil på skidor innan hon kom hem igen.

Det blev ett dramatiskt lopp, där en i kvartetten (P, men inte pv) drabbades av yrsel och total utmattning i närheten av Evertsberg och där togs om hand av vänlig sjukvårdspersonal. Övriga åkte vidare, men Anna och jag själv blev kvar och agerade .... stöd kanske, åt den såååå  bleke och nästan inte igenkännbare P.
Efter någon timmes vila och ständig koll av blodtryck och annat, plus blåbärssoppa i mugg x två och en bulle, ja, då återvände livet. Så härligt! Det finns inte ord för hur förskräckta vi blev när vi såg honom komma i en fjällräddningspulka som mest liknade en liten koja och med sjukvårdare intill.
Nu är allt bara okej och det känns underbart och den då så utmattade P, han planerar redan för nya lopp, men inte just idag.
Om någon undrar vad som hände, så gissade personalen på ett våldsamt blodsockerrfall, hyperventilering och så gav det ena det tredje.

Idag har det åkts skidor (pv, P och Hilda och Anna förstås), jag har varit nere i Sälens by och handlat på Konsum och på Antikhuset och inte minst på Dalaboden och jag har förberett för fiskgratängen ikväll  och Anna är på nån slags After Ski nere vid centrum.

Tidigare på morgonen hade hon - Anna - ett yogapass med mig, med betoning på att stretcha.
Det var inget långt pass, men efter tio minuter - då var det klart - var jag nästan kräksjuk. Duschade iskallt och vilade en stund, sen kändes det bra.
Nu blir det fler deltagare i yogan i morgonbitti, med samma ledare ,-)

Såja.
Nu har jag lättat på utrymmet i hjärnan!

Ajöken, sa fröken.