lördag 22 april 2017

Lördag ...


Längtar ihjäl mig efter ett dopp i havet, men nja, kanske inte ännu.
Kanske.

Läser DN .., tänker att jag ofta finner Anna-Lena Lauréns krönikor intressanta, så och den här gången. Idag handlar det om Bamse .., om ondska och godhet. Här finns en länk till krönikan, ja, jag hoppas att inte bara jag kan läsa den.

Vad gör vi annars?
Pv upptäcker ett dött får i hagen (ringer ägaren) och hämtar sedan vatten från bäcken och vattnar där det är som mest torrt. Den stora trätunnan med massor av timjan, till exempel.
Och jag klipper ner kvistar från rosentryn, i akt och mening att få bättre utsikt över fröautomaterna.

Hemma i Malå hade vi minst två buskar rosentry och det var väl i nåt anfall av nostalgi som jag köpte en buske hit till det gula huset. S o m  jag ångrar mig! Egentligen är det bara just nu, i den skiraste grönskan, som jag tycker att busken är fin .., annars är den vedartad och spretig och inte särskilt vacker, faktiskt inte alls. (Nu får jag dåligt samvete. Förlåt mig fru Rosentry!)


Och strax bär det av till Halmstad, där det först är repetition och därefter konsert för kören Västanvind tillsammans med Viktoria Rockers. Det hela går av stapeln i Folkets Park och det blir  många timmar där .., jag siktar in mig på en plats längst bak i lokalen så kanske man kan vila det struliga benet på en extra stol.

Inköpslistan har inget med konserten att göra, möjligen att det blir en sväng till affären efteråt.
Möjligen.
Dagens fönster ....Ett badrumsfönster från ett gult hus på en kulle?

Och inte alldeles nyfångat.

Jo, så får det bli.


fredag 21 april 2017

Och så ....


... har jag inte längre någon moster eller morbror här i världen.
Min kusin tog bilden av Lisbets hand medan hon ännu var i livet.
Idag.
Den är annorlunda än min mammas, det ser jag tydligt.
Längre .., mer feminin.
Och mamma hade - i hela livet - bara sin vigselring, inget annat smycke.


Mammas hand var kortare.


Att dom växte upp i fjällvärlden är inte svårt att se ...

Familjen såg ut så här.
Först kom moster Margit - längst till höger på bilden - hon som var så härligt annorlunda och så stark och så mycket storasyster och som en gång varit hembiträde hos storsångaren Einar Ekberg.

Och så kom mamma - tvåa från vänster - som fick ett härligt liv och en stark kvinna hon också.
Hela livet skulle hon komma att sakna sin pappa som dog när mamma var fyra år.
I slutet av hennes eget liv, tyckte hon sig se hans kista i rummet på äldreboendet - nån slags hallucination - och personalen berättade att dom då hittade henne uppkrupen i sin säng, alldeles förskräckt, hon förstod liksom inte vad som hänt.

Sen kom Ivan, deras lillebror som var blind och dog i unga får.
Det är han som sitter mellan mamma och moster Margit.

Och så blev mormor änka och gifte om sig med Haqwin Bergman och fick ytterligare tre barn.
Den första var moster Gunvor; det är hon som sitter längst till vänster på bilden och det är hon som är mamma till "mellansystern" - hon som nästan ägnar all ledig tid i livet åt vävning.
Gunvor var bohemen i familjen ., gjorde underbara ulltavlor och älskade blommor och djur!Sen dök moster Lisbet upp .., då var mamma tretton år och sa att Lisbet blev nästan som hennes egen dotter. Lisbet kallades Bisse och det kallade mamma mig för när jag var liten och min mejladress börjar just med bisse.

Och sist av allt kom morbror Olaf, den så högt älskade lillkillen som ägnade mesta delen av sitt liv åt jakt och fiske och så var han politiskt engagerad - han var folkpartist - och hade ett härligt skratt.
Det är morbror Olaf som sitter i sin pappas knä. 

Ivan dog först .., sen moster Margit och så moster Gunvor .., så mamma .., morbror Olaf och nu moster Lisbet. Mamma blev äldst - hon skulle om en månad fylla 89 år -. Moster Lisbet blev 82.

På den här bilden är hela familjen samlad och jag tänker mig att idag på förmiddagen när moster Lisbet tog sitt sista andetag, då fanns dom nog där allesammans och tog emot henne .., det tror jag.
Jo, det tror jag verkligen.
Eller vill tro.

Då blev det till sist så här:

Ivan Bernhard dog i 20 - 21 års ålder
Margit Elvira blev 68 år
Gunvor Iréne blev 69 år
Mamma Ann-Gerd Reine blev 88 år och 20 dagar.
Olaf Haqwin blev 72 år
Och slutligen moster Lisbet blev 82 år, skulle fylla 83 på juldagen som kommer.

Ja, vi är ingen långlivad släkt, det kan man ju konstatera.
Och än värre är det på pappas sida.Ja, ja.
Det är som det är.
Man får se till att göra det bästa av den tid man har här på jorden.
Till exempel kan man ta sig en skiva brieost och det tänker jag göra just nu.
(Ja, man kan ta två skivor också).
Lika bra att erkänna ....Ja, nu har jag snöat in på filmer från Pakistan.
Varför inte slå sällskap med barberaren - herr Talib Hussain - och se hur hans dag ser ut.


Dagens fönster ...


"Hej,


för ett par veckor så var jag på en resa till Israel och Palestina. Vi besökte bl a Betlehem och från födelsekyrkan fotade jag detta fönstret. Vi hade tur att få komma upp på alla byggställningar som hela kyrkan är klädd med invändigt för tillfället och detta är ett foto från ett fönster högt upp.
Krya på med knät och hoppas att det mojnar imorgon och varför inte ett par extra plusgrader.


Vänligen
Eva Winqvist
alias benved i bloggen."

//Tack snälla, rara! säger jag. Så omtänksamt av dig!
En fredag .., eller är det torsdag ..?


Ja, alldeles "dagavill" blir man när det inte bär iväg till jobbet och det har hänt mer än en gång att jag får gå in på nätet och titta .., jaha, just det ja, det är fredag idag.
Dagarna flyter ihop till en enda massa.

Igår var sämsta dagen hittills och i princip så tillbringades hela dagen på soffan Ektorp.
Nåja, det hade kunnat vara värre, förstås.

Vi var - på eftermiddagen -bjudna till Eva i och hennes Långe Man på middag, men det blev bara pv och harry som åkte dit .., själv låg jag kvar under ett blommigt påslakan.
När så herrn i huset efter ett par timmar återvände hem, hade han med sig rester från middagen .., åååå, så ljuvligt gott det var!
Precis som friherrinnan är Eva en mästare på att laga mat och nu hade hon i en plastbytta fördelat den allra mest underbara fiskgryta + kokt potatis, i en annan bytta fanns en lika god sallad (så gott med granatäpplekärnor i salladen!) och i en tredje bytta rabarberpaj med vaniljsås!
Så omtänksamt och så vänligt!


Jag är nu inne på sjätte veckan av fjorton, när det gäller rehabilitering.
Liiite känns det som att stå och titta fram bakom en husknut och man tänker att ja, ja .., det går nog framåt ändå, fast det tar fasligt lång tid.

Frånsett träningen - sträääckatänjahållabenetraktframochuppiluftenochpåsidan - blir det inte så mycket gjort. Längre promenader är bara att glömma.


Gomorron-Sverige blir till stor glädje.
Programledare idag var Åsa Advic och Peter Salander och dom är mina absoluta favoriter; ja, i mina ögon är dom ett perfekt samspelt team med mycket värme och glädje.
Nästan alla jag känner tittar på Nyhetsmorgon i tv4, men jag tycker att det ibland blir så flamsigt .., så jag håller mig till SVT.

Idag var det avtackning av meteorologen Helen Tronstad som går i pension och det blev ett sorgesamt möte med hennes kollegor som började gråta i direktsändning, nu, när deras tydligen så väldigt omtyckta chef lämnar dem. Ja, det var inte bara dom som fällde tårar ..,  det gjorde jag med (och kom då på att sotaren befann sig i pannrummet .., tänk, om han skulle komma in och se mig!).

Och så finns ju svt.play.
Igår blev det ännu ett avsnitt av Ryttareliten .., hur intressant som helst!
Och så tog jag mig an en gammal favoritbok - Ciderhusreglerna - av John Irving.

Margit, Ivan och mamma längst uppe. Mormor, Gunvor, Lisbet, Haqvin och Olaf där nere.

Igårkväll plingade det till i min mobil och när jag drog den till mig såg jag överskriften "Ulrika kusin". 
Då förstod jag.
Och så var det verkligen .., hon berättade att moster Lisbet - det är hon som sitter i mitten längst fram, intill sin pappa Haqwin - hade blivit dålig och nu var Ulrika med två av sina söner på väg upp till Vilhelmina för att vara nära sin mamma/mormor.

Så rörd jag blev!
Inte bara för att jag alltid har tyckt så oerhört mycket om moster Lisbet, utan också för att kusinerna väver in en i gemenskapen.


Och mera ..?
Påskkycklingarna kanske vill återvända till sin kartong, men det måste ju å andra sidan vara urbota tråkigt att ligga där ännu ett år och bara vänta ...? Nej, dom får stå kvar ett tag till.

Och Eva på Frösön lämnar idag  Amsterdam och reser hem till Jämtland och det ska bli såå intressant att höra vad hon tycker och tänker om resan och hur den var.

Och så valet i Frankrike.
Så himla spännande!
Har ni  - liksom jag själv - inget annat för er, kan ni ju alltid ta en tripp till gamla stan i Lahore i Pakistan.
Åtta minuter och tjugonio sekunder i en annan värld, så långt från Stensjö som man kan tänka sig, men oj, så intressant! Och så många varma leenden.

Ajöken, sa fröken.
torsdag 20 april 2017

Dagens fönster ...


"Ett fönster är ett fönster men behöver ibland också ett sammanhang så därför kommer tre bilder till.Alla tre bilder är fångade i Långban i östra delen av Värmland. En fd gruvby som också är känd för att här finns väldigt väldigt många olika mineraler i backen. Men också för bröderna John och Nils Ericsson. Gott om orkidéer finns det också i området.


Vet inte vad det har varit i den här byggnaden förr men säkert något med gruvan. Numera tydligen någon form av bio men när den är öppen hittade vi ingen skymt om. Fångade fönstret som nu susar till Halland från mig.

// Turtlan

Tack snälla, rara Turtlan för bilderna och för att du berättade och delade med dig! 

onsdag 19 april 2017

Onsdag .....

På lördag har kören Västanvind konsert och pv är med förstås.

Det tycks som om tillvaron numera blir ett slags varannadagsliv.
Är man pigg och alert den ena dagen, kommer fakturan dagen därpå.

Drömmer man om en simtur i Medelhavet ena natten, ligger man vaken den andra.
Å andra sidan kan man då titta på det första avsnittet av säsong 4 i norska serien Skam och man kan reprislyssna till Europapodden och man också ta igen den förlorade sömnen senare på morgonen.

När man sedan vaknar till liv, ja, då upptäcker man att solen strålar och himlen är blå!
Och man tänker att det är onsdag och veckorna susar iväg!

Foto: Anders E

Och man tar sig en spatser-tur på instagram och hamnar överallt - i hela världen -, i Indien och Thailand och se där, där är Eva på Frösön på promenad i Amsterdam ("mot nya mål" har hon skrivit som bildtext och det ska bli roligt att följa henne där) och en av favoriterna på instagram - "zambareileen" - som bor i nästan ödemarken i Oregon, USA, håller i sin hand ett litet fågelbo som dråsat ner från taket (de allra vackraste små ägg ligger prydligt i boet) och så är där förstås sonen som igår besökte Österlen och i Hammars Backar och där fångade ett antal får (med sin kamera)och jag faller pladask för just den här bilden.

Sen blir det frukost och jag tänker på det fantastiska programmet på SVT igårkväll, det som handlade om hästen "Allan"! Så otroligt intressant!  När ryttaren Peder Fredricon tilldelades Jerringpriset gick det förmodligen chockvågor genom idrottsvärlden .., för en ryttare gör ju inget annat än sitter upp på hästen och så hoppar den av sig själv. Ungefär så.

Har man barn som ägnat - och fortfarande ägnar sig - åt det här med hästar, har man i alla fall fått lära sig att det är inte det allra enklaste; det är ju en hel vetenskap.
Allt det tänkte jag på när jag tittade på programmet.

Ett annat intressant program var "Femåringarnas hemliga liv"; en dokumentär hos SVT som fick mig att le mer än en gång. Två dagar till finns den tillgänglig på svt.play.

Men nu är klockan halv elva och precis nu kom sigge nilsson spatserande här på bordet och meddelade högljutt att han önskar nykokt fisk till frukost ., jodå, han kände doften ända in i pannrummet där han legat och sovit i en bananlåda fylld med stickor och spån. 
Bättre sängplats för en katt finns nog inte! 

Innan jag tar mig an fisken till sigge .., kan jag meddela att Anna i Porto har läst en bok som hon tycker att vi alla (ja, det antar jag ..) borde ta oss an.
Här berättar hon varför.
Dagens fönster ...


Att man kan fynda på loppis, är väl detta ett bevis för?
Trettio kronor kostade gardinerna som Eva i Tyresö hittade på loppis i stan .

Nu hänger dom så fint i hennes sovrum här i landet Halland,.

tisdag 18 april 2017

Tisdagsfönstret ....


Ett fönster som kom susande genom rymden för många, många år sedan.
Jag älskar det!
Men vem tog bilden?
Erja Lytter ...?

Visst blir man glad!
På baksidan ....


Har jag någonsin tagit en bild från baksidan - eller framsidan - här på tomten?
Nej, det tror jag inte.

Men nu har jag precis varit inne på den inglasade altanen (den som en gång, kanske om fem år, ska förvandlas till ett vardagsrum) och hämtat djupfrysta plattfiskar som legat alldeles för länge i frysen och det är då jag råkar titta upp och detta är vad jag ser. (Fiskarna ska kokas upp och blandas ut med hundmat och så får sigge ett rejält skrovmål också).

Och här, nere vid vägen, står pv:s segelbåt, den som i vår ska flytta till hamnen i Haverdal, till sin båtplats.
Vid den gröna pilen skymtar det vi kallar för "Polska Ambassaden", mest för att ute på den gårdsplanen står en samling snygga bilar, alla polskregistrerade.
Några av bilägarna arbetar åt samme man som har hästarna och som rår om nästan all mark där omkring (och driver ett slakteri, ett svinstall och så hästarna då) och ibland, men inte ofta, händer det att nån står på husets balkong och nickar till hälsning när man passerar.
Ljumma sommarkvällar kan man från ett öppet fönster i samma hus höra smäktande polska tongångar .., och det har hänt att man en söndagmorgon upptäcker några sovande män under ett par äppelträd på tomten.
Då har det varit fest.

Längst till höger skymtar det lilla röda huset som en varit arbetarbostad, precis som pv:s hus.
Det röda huset står tomt nu, sedan rara grannarna Agnetha och Alexander och deras lille Julius flyttat till en sprillans nybyggd villa i Falkenberg. Så tråkigt!

Till vänster om "polska ambassaden" syns ett rött tegeltak och lite vitt av själva huset.
Där bor ett yngre par med tre barn och det är helt ofattbart så fint dom har fått på sin tomt, ja, på kort tid. Hela tomten är uppbyggd i flera "rum" och det är så ombonat och trivsamt.

Påskliljorna som skymtar i förgrunden, är självsådda.
En tisdag ...., en av alla.


... så frågar friherrinnan om jag vill följa med till Grimsholmen, någon mil eller lite mera norrut, längs havet.
Jo, det vill jag.
Hela natten mot idag har jag sovit så underbart gott och jag har drömt att jag simmat i ett turkosfärgat hav i Grekland och jag såg svarta fiskar och det var så ljuvligt; så verkligt .,. så när morgonen kom på riktigt kände jag mig så  s t a r k.

Vid halvtolvtiden åker vi.
Här, i Grimsholmen, har jag inte varit tidigare och precis när vi kommer fram och gör oss redo att gå ut mot havet till, börjar det snöa. Inte mycket, men ändå.


Det är ett naturreservat och vi står en stund och studerar skyltarna just innan man går genom grinden.Så här ser det ut ....., kanske är det kor som går där sommartid?


Och längre bort anar man nederbörd ...., men hjälp, så vackert där är!


Som alltid har reskamraten med sig kaffe och nånting till ..., idag var sin sillamacka och så en sockerkaksbit. Vi ser (och hör) tofsvipor, sädesärlor och lite längre ut: sjöfåglar.


Och just som kaffet hälls upp i camping-muggen, då kommer det lite hagel.
Jodå, vi är i april ....
Och som synes är mitt opererade knä rejält svullet, nästan som förr.


Snäckskal har blåst upp från havet och blir till en slags mosaik på marken. 


Så vänder vi åter och längs vägen upptäcker vi en jättejättelång rad med postlådor; säkert tillhör dom sommargästerna!  Och vi åker till Getinge där jag handlar vitkål som - tillsammans med köttfärs - några timmar senare förvandlas till kålpudding (så underbart gott!) och väl hemkomna strålar förstås solen .., jag lägger mig på soffan Ektorp och lyssnar till Nordegren & Epstein, allt medan molnen seglar förbi.

Och idag känns benet ... bra!
Det är så fascinerande hur man liksom kommer upp på platåer där inget händer (och man nästan deppar ihop) och så några dagar senare så är man på en ny platå - där det känns så mycket, mycket bättre -!
Och plötsligt kan man göra rörelser som man inte klarat av tidigare och i ett TV4-inslag ser jag deras egen doktor berätta om hur han har fått en ny knäled och det är så befriande att en läkare säger att jo, det blir smärtsamt efteråt och det blir svullet och han kan inte heller räta ut det som man ska - det var efter 3 månader -.
Å, så underbart att höra!!

Så har dagen varit.

måndag 17 april 2017

Och det blev kväller ...


... eller i alla fall eftermiddag och då ser det ut så här när jag tittar ut mot havet till.

Inte mycket har blivit gjort idag.
Ett stycke Strong Pill har fått träda i tjänst (och gjort verkan) och jag fyndade renbringa i frysen och gjorde det enkelt för oss; in i ugnen bara och så rostade grönsaker och stekt potatis till detta och jag har messat med Ann-Marie som var min salskompis i Hässleholm och det känns skönt att veta att man inte är ensam om värk och alla möjliga känslor.

Tänk, om man finge bestämma!
Då skulle jag göra mindre grupper med alla som fått nya knäleder ungefär samtidigt  (och som vore intresserade) och så kunde man bjuda på fika och samtidigt ventilera hur det har gått .., ja, fungerar rehabiliteringen och hur är det med sömn och ork och kraft och vilka tankar bär man på.
Det är vad jag skulle göra. 

Som det nu är, ja, då känns det som om man  s l ä n g t s  ut ur sjukvården och jovisst, jag inser att man inte kan bli liggande där "dagavis", men ändå, nu var känslan mer att vi alla var till besvär.
Fort ut därifrån! Hem med er! Och då är vi relativt unga .., hur ska det kännas för den som kanske lever ensam och är långt över åttio?


Annars ...?
Vad gör vi en sån här dag?
Annandagen?
Jo, när väl det starka pillret gjort verkan, tittar vi på dokumentären som handlar om Per Gyllenhammar; nu det andra och sista avsnittet.

Precis som med filmen härom kvällen (Mannen på taket) blir även det här en tidsresa.
Så mycket igenkänning!
Och intressant att få ta del av Volvos utveckling (mina två förre detta svågrar har arbetat och arbetar ännu åt Volvo i Göteborg) och inte minst spelet runt alltsammans .., maktkamper och intriger och en man som kan se så charmerande ut och med glimten i ögat och som samtidigt uppvisar sån ..., ja, såna olika sidor av sig själv!

Och så har jag lyssnat till en annan dokumentär, om en ung flicka som blivit till genom donation och som nu, äntligen, skulle få träffa sin biologiske pappa, om vilken hon inte visste mycket.
Oj, så det grep tag i hjärtat!
Här är länken till programmet om någon är intresserad.
Nu närmar sig klockan sex.
Eva på Frösön berättar på Facebook att hon packar för resan till Amsterdam ....,Ulrika i Närke kanske stickar på några sockar .., AP har rensat ogräs tidigare idag och nu är det plötsligt vinter där uppe ...,och Hedgrenskan i Trelleborg har tipsat om en dokumentär om Jan Eliasson
(Denne Jan Eliasson som sååå sjönk i min aktning när han inte backade upp visselblåsaren Anders Kompass - när FN-soldater begått sexuella övergrepp mot barn och ungdomar som dom skulle skydda ...).
 


Och så faller jag pladask för ännu en bild som sonen fångat.

I morgon är det vardag igen.
Det ni.
Men inte för mig .., för mig återstår tio veckors rehabilitering.
Ja, en slags vardag är det väl också förstås.
Annandag Påsk ....


Och nej, det är inte jag som fångat fröken Blåsippa på bild, det är sonen.
I landet Halland flödar solen just nu .., jag har fyllt på fröautomaterna (tänker fortsätta året ut, i akt och mening att få tillfälle att se fågelungarna på ett annat sätt) och tänker nu dammsuga här nere och sen får det väl bli vad det blir.

Foto: Anders E

Det blev en eländig natt det här .., gick till slut ner och kröp ihop hos Nelly på soffan Ektorp.
Hon är den bästa trösterska som finns, ja, det är precis som om hon har antenner som fångar in känslor lätt som en plätt och så kommer hon nära-nära och det känns så gott!
Eller tryggt, kanske.

Foto: Anders E

Plötsligt igårkväll började min mobil att uppföra sig underligt.
När jag fick dom här bilderna på messenger, så kunde jag liksom inte klicka upp dem mer än en gång. I natt så skulle jag titta vad klockan var (på mobilen), men då var det bara 3 procents batteri kvar och fastän laddaren satt i, så laddades inte mobilen.

Några timmar senare var den stendöd, ja, det var i alla fall vad jag trodde.
Svart skärm.
Inte ens det här som visar hur mycket eller lite batteritid som finns kvar, visades på skärmen.

Nåväl, efter att ha googlat och fått akut-rådgivning av cruella/helena (men då var telefonen redan återuppstånden, tack ändå!) återstod den från det halvdöda och är nu igång igen.

Aj, aj, så beroende jag är av den!

Hade mejl från min australiensyster där hon berättar om höstkylan som kommit.
Bara + 27 grader idag! Stackars krakar!

Och bara så ni vet .. ikväll klockan 22.00 i SVT 1  är det start igen för bästa polisserien ever-ever, nämligen
"Line of duty". Hurra!Dagens fönster ...


Från Knista kyrka. 
Kyrkans äldsta delar - tornet och långhuset - är från 1100-talet.
En otroligt vacker kyrka!
 
 
 Valvmålningarna är från 1600-talet.
 
 
Det var Ulrika som agerade fönsterfångerska och då anar ni kanske att kyrkan ligger i Närke. 
Tack Ulrika!

söndag 16 april 2017

Påskdagen 2017 .....


Ja, det är klart att familjens nytillskott ("familjen" = äldsta dottern med man och barn) blir det som gör oss allra mest glada och det kommer bilder på familjechatten och vi tittar och kommenterar och tänker att ååå, så roligt för Emil som kommer hem från Klövsjö ikväll och får träffa lille Charlie!
En liten videosnutt kommer också och visar valpen som träffar en fotboll för första gången och det var spännande kan jag säga.


Förmiddagen går åt till att bläddra i morgontidningen.
Att vara sambo med en lärare har många fördelar, men där finns nackdelar.
En sån är att vi alltid måste ta semester när det är som allra, allra dyrast på olika resmål.

I dagens DN hittar jag ett reportage från Alonissos i den grekiska ö-världen.
Att åka till Grekland eller något annat medelhavsland mitt i sommaren, ja, det passar säkerligen många människor, men om man inte vill ha fyrtio graders värme, så vore kanske slutet av september ett bättre val? Men då har ju pv ingen ledighet.

Nåja, jag tänker att om vi får vara friska och krya .., så om några år, när vi båda är pensionärer, då kan vi ju själva välja när vi åker iväg. Man får helt enkelt ge sig till tåls.Familjesidan läser jag alltid.
Oftast skrivs det minnesord om män med Viktiga Befattningar, men det finns också annat.
En av flera systrar skriver här om sin/deras pappa.
Hjärtat blir varmt.


Och jag noterar att detta vill jag se.


Upptäcker min namne och tänker att ..., en gång blir det verkligen just så här.
Men förhoppningsvis inte idag.
Jag drömmer ju om Holland .,. om Utrecht, Amsterdam, Lübeck, Rostock och Amstelveen och den där grekiska ön förstås och en resa till någon ö utanför den skotska kusten.
Det är så mycket man drömmer om och längtar efter.
Sånt här, kanske.Mitt på dagen kommer friherrinnan på besök och vi dricker kaffe och kalasar på Marias vrålgoda bullar som smakar som dom vi säljer i affären och som heter "Cinelle". Där inne, i växthuset, är det varmt och skönt och ingen plötslig havsbris som kommer farande med isande kall luft!
Jackor och tröjor åker av och harry och nelly gör oss sällskap.
På gräsmattan vippar sädesärlorna omkring och friherrinnan pekar på humlorna som surrar runt nunneörten och all scilla.


En ljuvlig påskdag blir det!
Rosenripsen blommar och jag inser att vi måste kapa den senare .., men oj, jag vad jag tycker om doften av dess blommor!


Och i rabatten skjuter klematisen fart!
Vilken tacksam växt!
Vi har tre stycken - samma sort - planterade i samma rabatt och jag fullkomligt älskar dem!
Lång blomning och våldsamt generös med allt det gröna.

För övrigt?
Inte fullt så ont i knäet som tidigare, men så tar jag det lugnare med övningarna.
Rent omöjligt är det att få upp det opererade benet i rak vinkel om jag t.ex. sitter på en stol; då känns det som om det är en spik längre upp i låret. Nej, jag tar det piano.
Sover bra om nätterna. Precis som Skalman har jag en sovklocka (i mobilen) som plingar till så fint när det är dags att gå isäng (men jag lyder inte alltid); det känns ungefär som när man var liten och mamma eller pappa (oftast pappa) sa att nu var det väl ändå dags att göra kväll.


Grannarna som kört ner från Stockholm har tackat för sig och åkt hem igen .., och friherrinnan berättar att i Steninge är det rena folkvandringen .., många som ska titta in på Göstas Café ., andra går nere vid havet och ut till Storaskär .., och det är påsköppet i Skepparstugan och blir säkerligen många besökare även där och så är det där alla som bara är ute och går i vårsolen.

Ja, ungefär så har vi det.
Hoppas att ni andra har det bra!
Dagens fönster ...


En av dom sista dagarna i Cornwall åkte vi till närbelägna lilla samhället Kingsand.
Det var där som vägarna var smala och slingriga och det var där en hjärtstartare satt monterad på en husgavel - just nere vid torget där det var nästan omöjligt att ta sig fram med bil - och man anade varför den kommit dit; att det fanns en orsak.

Här, i Kingsand, badade både pv och jag själv och vi hade med oss kaffe i termos och nån macka och satt nere vid viken och det var bara så ljuvligt.

Om ni vill ta er en promenadtur just där i samhället, kan ni klicka er in här och sedan spatsera lite som ni behagar!