lördag 27 juli 2019

Förflyttning ....


Hettan tilltar.
Vinden avtar.

Så vi flyttar undersköna stolarna (som man kan gunga lite i ...) och bordet till entrésidan där det är skugga. Snett mitt emot arbetar grannarna med att såga virke.Jag är fylld av beundran.
Och hemglassbilen kommer.
Harry, helt obekant med den sortens musik, studsar upp och tittar genom buskarna.
Nej, ingen glass.


Där sitter vi och kämpar med Kors & Tvärs korsord.
Det händer att vi fuskar och googlar på den tv-serie vi aldrig har tittat på, t.ex.
Jaha, heter han så, den mannen!

En timme kvar tills det är VM i simning.
Jag ska ta fram färsk lax och förbereda till lunch.

Harry sover.

Dagens fönster ....


På hembygdsgården i Nynäshamn, där tog Ulrika fram håven och sen var det fixat!

T a c k! säger jag.

torsdag 25 juli 2019

Dagens fönster ....


... fångades av mig.

Det hände sig i Vrigstad i landet Småland (som väl borde heta Storland).
Och så blev det torsdag ....


Och efter morgonkaffe i skuggan på altanen, ja, då kör vi ner till Stockbybadet och där är nästan - men bara nästan - folktomt, men på en ponton (inte i bild) sitter fyra canadagäss och putsar fjädrarna och på dom små orangefärgade bojarna en bit ute i vattnet, där har små sjöfågelungar satt sig och piper och efter frukost och nej, jag vet inte vad det kan ha varit för sort. Smal svart näbb.Smäckra.

Jag simmar fram och tillbaka och ännu fler gånger och det är tendens till algblomning, så för första gången ever-ever dyker jag inte .., och på min axel har jag pyttesmå fågelfjädrar när jag kliver upp, men oj, så skönt det var att svalka sig, även om det säkerligen var 22 - 23 grader i vattnet.


Och så hemåt igen.
Videopratar med dottern vars katter vi passar ..., duschar iskallt  med hjälp av trädgårdsslangen .., och från köket hör jag pv spela Rod Stewart på Spotify och grannens småttingar ropar  på mamma och säger att vattenkannan är försvunnen
Annorlundaljud.


Inget fågelkvitter, men här är mest barrskog och inte som hemma .
Tänker att jag älskar tallar. Min pappa som verkligen var en skogens man, han hade älskat att ha en tall  på tomten. Så här såg det ut igårkväll .., vilken solnedgång där borta i väster!


Det är mycket man (jag) inte vet här i världen.
Inte visste jag att dom ulliga blommorna på bilden ovanför tallen heter Harklöver, men nu vet jag.
Och jag var helt ovetande om att dom här vita underliga blommorna på andra sidan vägen, ja, att det är vildmorot! Men nu vet jag. Så underbart roligt att lära sig nånting nytt!


På andra sidan vägen växer också mängder med dom här vackra bladen. Ja, i alla fall är dom vackra när kvällsljuset faller  på. Någon som vet ...?


Igår tog jag mig an den här boken och författaren var en helt ny bekantskap för mig, precis som med den vilda moroten. Paula Fox dog i början av mars i en ålder av nittiotre år. Jag tyckte oerhört mycket om sättet den var skriven på.

Det är ju ofta så, att ibland glömmer man bort det här med läsningen. Eller "man" - jag -.
Men nu var det så avkopplande och nästan som att se en film, så om en stund ska jag köra till Ekerö centrum och till biblioteket och skaffa mig ett lånekort och förhoppningsvis hitta nånting läsvärt. Pv gör sig redo för att åka rullskidor.

Vad gör vi mera?
Jo, äter världens godaste glass .., GB:s mascarpone med nötter .., med färska jordgubbar till.
Jag, som inte är någon glassäterska, föll pladask! så himla gott!

Ungefär så har vi det.

onsdag 24 juli 2019

Dagens fönster ....


Från Siggebohyttans bergmansgård kommer speglingen av fönstret.

Såååå vackert!

Tack Ulrika!

tisdag 23 juli 2019

Dagens fönster ....


Så här skriver fönsterfångerskan:  "I stället för den franska trädgården har vi nu en inglasad balkong där man kan välja mellan att dra för fönstren helt eller låta dem stå helt öppna. Vacker utsikt mot solbelysta tallar på ett berg, nästan mitt i stan i vackra Roslagen har vi också. Vi växthusodlar för fullt!"

Det var alltså Monet som hade håven framme!
Tack snälla! säger jag.måndag 22 juli 2019

Måndagsfönstret ....


"Kanske den tjusigaste utsikt som jag har haft i en toalettkö? Helsingfors lite från ovan.
Fina dagar tillsammans."

Vem skriver så?
Leina, som också är i Helsingfors och hälsar på sonen Bill med flickvän (kanske fru?).
Nej.

Här är det bildläraren Kattis som tog fram håven!
Tack du snälla, rara! säger jag.söndag 21 juli 2019

Dagens fönster ....


Ulrika bjuder på ett "förlovningsfönster", fångat i den lilla stugan där det hela ägde rum.
Förlovningen, alltså.

Så här ser det ut.

Tack snälla! säger jag.
Söndagmorgon, klockan 05:16 .....


Ja, har man varit vaken i en timme redan, så kan man ju lika gärna stiga upp. Sent i natt blev after-beach-gästerna hämtade av den alltid så tjänstvillige herr pv och när dom väl var hemma, ja, då hade jag svårt att somna om. In i sängkammaren till mig kom en yster dotter och upprepade ideligen "lilla mamsen ...! , hur är det med lilla mamsen!" Jo, jo.

Jodå, lilla mamsen är nu uppstigen och ska, om en timme, ge sig av till jobbet.
Men först kaffe.


Att arbeta i en butik där sommargästerna utgör ryggraden i inkomsten, det är ett kapitel för sig.
Det är som att byta jobb.
Igår körde vi tre kassor mest hela tiden från klockan tio och det var en aldrig sinande ström av kunder! Enormt mycket spel på hästar och Lotto/Keno .., och när en timme återstod av mitt pass, då bad jag att få ta kassa 2, där det enbart är kassajobb, inte post och inte spel  och hjälp, vilken skillnad!! Dessutom har den kassan inte dom här varuavskiljarna som tar så mycket plats och gör det hela krångligare .., där styr man på ett annat sätt själv hur stor själva packningsdelen ska vara.
Så här såg det ut på lagret när jag tog rast vid halv tio.
Kaos.


Under icke-semestertider-högsäsong .., då är vi kanske fyra personer som arbetar halva dagen och på eftermiddagen är vi två i kassan. Nu  v i m l a d e  det av ungdomar som hjälpte till att packa upp varor!! Butikschefen Joakim som egentligen skulle vara ledig, var på plats redan vid sextiden på morgonen och gräddade bröd enligt löpande-band-principen! Och i kassan stod vi och slog in numret på grekiskt lantbröd, vallmobröd, sportbröd, croissanter och stora levainbröd!

Underbara kunder!
Och jag undrar i hur många yrken man kan få så mycket kärlek på jobbet, ja, jag säger som tidigare, det är som att plaska omkring i ett hav av vänlighet!

Klockan ett var jag klar för dagen.
Kom hem och  s t ö p  på soffan, med knorrande rygg och annat elände.
Piggnade på mig framåt kvällen, men hade fram till dess legat på soffan med ett påslakan över mig.

Nu, söndagmorgon, känns det bra och så blir det ett pass till klockan två.
Det regnar lite ute .., men en titt på SMHI och klart.se, visar att vi till veckan får upp mot trettio grader varmt!! (Så även i Sthlm).


Nu doftar det gott från kaffebryggaren ..., alla sover .., säkerligen utmattade efter tre dagars festligheter (ja, inte för pv) .., Harry ligger vid mina fötter och i morgon stundar utflykt norröver.
Sommarhusgrannarna hjälper till med vattning av blomster och grönsaker och ser till huset och friherrinnan ger sigge nilsson mat.

Ungefär så.