måndag 2 juli 2018

Måndag ..., ny vecka, nytt liv (lite i alla fall).


Så här ser det ut på vårt bord, här, där jag nu sitter.
Kanske kan ni räkna ut vad som är på gång?

Laddningsapparaterna till våra mobiler är välfyllda .., gps:en (den gula) är redo .., segelbåtsnyckelns orangefärgade "boll" väntar på att användas .., ett rör Treo ska packas med och inköpslistan fyllas i.

Det blir först en sväng till Gekås i Ullared för att köpa flytväst till mig och lite annat .., därefter krokiga spåret till Lerkil där båten väntar .,. övernattning där och i morgon bär det så av norrut, till någon ö i den bohusländska skärgården.
Vi utgår från Lerkil (där fotbollskommentatorn Glenn Strömberg tydligen växte upp), sen får vi se vad det blir .., helst till någon plats där vi kan se Sverige möta Schweiz på tisdagkväll. I värsta fall får det bli radion. Det går det med.

Hur det känns inför detta .., seglandet, alltså?
Oroligt.
Spännande.
Utmanande.

Ja, ungefär så.

Hus och hem, katt och blommor, gurkor och tomater .., allt detta kommer att tas om hand av min före detta svägerska och hennes väninna som bor här medan vi är borta. Det känns tryggt och bra, precis som när vi semestrade i Skottland.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Kul att åka på segelsemester. Det har jag aldrig gjort.

Och tänk så många prylar man ska ha med sig; mobiler, laddare (Glöm inte sladden!), GPS, platta ...

Hur klarade man sig förr? 😉

Elisabet. sa...


Bert Bodin: plattan är iaf inget jag behöver tänka på. Jag har ju bara min mobil ,-) Jag är väl snart den enda i landet som inte har en Ipad ,-)

Bert Bodin sa...

Jag har heller ingen ipad. Men jag har en platta. En Samsung. 😉

Ruta Ett sa...

Spännande med seglats uppåt mot oss! För kännedom så har jag heller ingen platta, vare sig iPad eller annan platta. Det går ändå!
God tur!
PS Om ni är i närheten av oss, så hör av er, om ni har tid och ork och lust!

Anonym sa...

Ha det så bra! Sjösjukepiller? Förr om åren var det ett himla spanande mot himlen här; blåser det? Mulet? Sol? Regn?
Men... stugan har fått en allt större roll i Pers liv, båten har vi bara varit ute med några få gånger.
Inte värt jag skriver mer, blir ju inte slltid insläppt sv blogger.
Bloggblad

Astrid Binnerstam sa...

Ha det fint på segelturen. Kan tänka mig att följa med om jag blir surrad vid masten eller nåt. Föredrar de stora havskryssare som man inte ens skulle ha råd att köra ut ur hamnen med. Lite sent att lära sig simma,dock. :-)

Elisabet. sa...

Bloggblad: jo, nu ser jag din kommentar, men den fjärde juli, då var vi ju ute till havs. Förut fick jag avisering om nya kommentarer på min mejl, men det kommer inga längre och jag har ändå klickat i att jag vill ha dem dit! Nåja, båtresan gick bra. Ingen sjösjuka, i alla fall så länge jag var uppe på däck. När det blåste och jag gick ner för att leta nånting, fick jag skynda mig upp igen ...

Astrid: nej, några stora havskryssare är inget för mig ,-) Pv:s båt är bland dom mindre (minsta) som man ser i hamnarna, men det är perfekt för mig.