Det är alltså räkgrytan som skymtar i formen.
Pensionatets goda räkgryta, som även kallas Gräsänkans heta chiliräkor.
2 röda paprikor (jag tog tre ...)
2 gula lökar
2 - 3 hg färska champinjoner
3 - 4 dl grädde
lite mjöl till redningen
500 gram räkor eller efter behag
chilipulver
curry
chilisås
grovmalen svartpeppar
salt
paprikapulver
riven ost
*****************************************************************
Finhacka paprika och lök.
Champinjonerna i skivor.
Fräs upp lök och svamp i olja.
Red med 1 msk mjöl (alltså det strös i pannan ...) och kanske 1/2 - 1 dl chilisås.
Och så i med grädden.
Sedan är det dags för de finhackade paprikorna och kryddorna (jag skulle nog ha fräst kryddorna i oljan först av allt, men nu är det ju pv:s recept ..-) att hamna i stekpannan.
Låt puttra en 10 minuter kanske.
Och så sist av allt räkorna som bara ska bli varma.
Häll allt i en ugnsfast form och så riven ost över det hela och in i ugnen .., bara så där så att osten smälter och det blir fint .., en kvart-tjugo minuter, säger pv.
Kokt ris till eller pasta eller vad ni tycker är gott .., och sallad förstås, det är ju inte helt fel.
Vi drack ett vitt vin till - hur gott som helst var det -!