lördag 12 juli 2014

Bästa sommarpratet hittills ...

Bild från boken A day in the world. Man vill bara krama om henne!

Bildtext: Starokostiantyniv, Ukraina, 10.00
"Min dotter Vladislava på daghemmet där hon är mellan klockan åtta och fem på dagarna. Hon är fem och ett halvt år. I det här rummet brukar de 25 barnen vila i ett par timmar om dagen."
Foto: Mykola Velychko.

I var sin solstol ute på altanen har vi suttit - närapå andäktigt tysta -, pv och jag själv.
Vi har lyssnat till "Sommar" av och med fotografen/förläggaren Jeppe Wikström.
Det visade sig bli ett helt fantastiskt program!

Inte bara för att sommarprataren var mästerlig på att prata - han vågade ha pauser mellan orden - (nånting för mig kanske ...), lägg därtill att innehållet kändes viktigt.

Rio de Janeiro, Brasilien, 16:13. Och här blir man (jag) sprallglad av bilden!


Bildtext: Arbetet kan vänta en stund. Två kontorsanställda tar en svängom mellan pappershögar och kontorsmöbler. Foto: Ana Cláudia Rohloff.

Bland allt som denne man tog upp (kärleken till skärgården .., till kvinnan som befann sig på Åland ..., Håkan Hellström .., vad han fick veta under en taxiresa i Göteborg ., och mycket, mycket annat) fanns bland annat detta med Bildens betydelse.
Och han berättade om sitt projekt "A day in the world", en jättetjock fotobok med tusen bilder från hela världen, tagna av såväl amatörer som proffs, allt under en och samma dag, nämligen den 15:e maj 2012.

Den boken fick jag i present av min äldsta dotters svärföräldrar, Maggan och Bertil i Upplands Väsby! Vilken gåva!! För mig nästan den finaste jag någonsin fått!

Och missade ni programmet, rekommenderas det å det varmaste!

Inga kommentarer: