torsdag 26 mars 2015

Mitt eget bästa ...


Mitt eget bästa är egentligen flera saker.

Det är ... att krypa ner under täcket och ha överdjävulskt ont i sitt gamla protesknä och så lägger pv sin varma, varma hand mot min rygg och det blir som medicin .., kanske så där så man slappnar av?

Det är också att arbeta förmiddag - en dag varannan vecka -, ta hand om sin mejeribeställning, fylla på och göra fint ., att baka bröd och ..., vid tiotiden, fika tillsammans med friherrinnan som just då kommer och handlar.

Och det är att drömma så verkligt så man tror att det är sant .., att man är au pair åt någon som heter som Torbjörn Blom och är så vänlig och säger att jag kan använda familjens pool om jag vill och det vill jag.

Att ha fina arbetskamrater - vilken glädje -! Här Annikas hand.

Det är också att passera butikens foajé och där möta ett äldre par som hejar och där kvinnan leende säger ..."jaha, här har vi hon den glada .." och det just som man börjar tappa fjädern och tänker att det ska bli skönt att komma hem och man tänker också att en anställning på Dramaten kanske vore nåt?
Alla med serviceyrken vet förstås precis.

Och så att komma hem och elda i vedpannan och veta att jo, men nu fixar jag det där med eldningen .., det är inga problem alls och all gratisveden som pv hämtat från en byggcontainer, den går åt minsann och elementen blir varma och här, där jag sitter och skriver, hör jag knastret från pannan.
Det är nånting oerhört primitivt med själva eldandet ..., en slags trygghet.
Av att elda blir man själsligen jordad.

Det bästa är också att var morgon när jag går ut i det oerhört sexiga nattlinnet från Cellbes .., mötas av kvittrande småfåglar som inte bryr sig ett skvatt i hur mat-mor ser ut .., nej, dom sitter lugnt kvar på grenarna när jag fyller på solrosfrön och just då - i det ögonblicket - känner jag mig som den rikaste människan på jorden.

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Varför just Torbjörn Blom?

Anonym sa...

Ja det kan du göra (vi) som får lov att bo så här naturskönt

Friherrinnan

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, säg det du, men det var så han hette :)

Bloggblad sa...

Trots trötthet och värk får du din tillvaro att kåta så skön.