onsdag 15 april 2015

Har man inget annat för sig ...


... kan man - medan regnet öööser ner utanför fönstret -, ligga raklång på soffan Ektorp och lyssna till en podcast (jag vet knappt hur det stavas), där Expressenjournalisten Eric Schüldt i en hel timmes tid samtalar och ställer frågor till olika kulturpersonligheter, men bara en åt gången.

Igår lyssnade jag - det var på förslag av Ansa Messner -, ni vet, hon som hette "Amber" i bloggvärlden .., hon som en gång målade en tavla som hennes ex-man kallade för en "psykedelisk spya" (jag glömmer aldrig uttrycket!), som gärna tar sig ett dopp i femgradigt vatten och sjunger i kör, fast kanske inte samtidigt .., jo, denna modiga madame, hon tipsade alltså om den här podcasten.

Ansa hade lyssnat till avsnittet med Horace Engdahl och menade att det där skulle jag nog tycka om.
Så jag lyssnade.
Särskilt andra halvan av programmet var intressant; när det inte kändes så viktigt längre för herr Engdahl att vittna om sin egen fantastiska begåvning.
Då .., tyckte jag att det blev verkligt hörvärt.

Idag fortsatte jag lyssnandet och gick på min egen känsla;  då blev det författaren P-O Enqvist.
Det  k a n   ha att göra med en viss igenkänning .., kanske i dialekten .., (han säger t.ex. "det tjänns"), kanske i den här frikyrkliga uppväxten ..., ja, det kan ha med det att göra, men åååå, så jag fann det här programmet intressant!

Någon fler som vill lyssna?
Här är länken.

Därtill är Eric Schüldt fantastisk som samtalspartner/den som ställer frågorna.
Han vågar invänta svaren .., det kan bli låååååånga, tysta sekunder .., men han väntar in.
Det är modigt, tycker jag.

Och så är det vacker musik också, i mellanakterna.

Helt klart värt att lyssna till.

(Hann även med podcasten med Kristina Lugn. Underbart!)

4 kommentarer:

Ingela sa...

Jag älskar norrlandspodden med Po Tidholm och "Mymlan". Tyvärr har det inte kommit någon ny sen december, men mycket hörvärt.

mossfolk sa...

Jag har hittills aldrig lyssnat på någon, trots att det verkar väldigt inne... Och har så varit en längre tid. Man kanske skulle ge det ett försök...

Elisabet. sa...

Ingela: tack för tipset! Det ska jag nog försöka lyssna till.

mossfolk: det kanske är enklare att avsätta tid till sånt här, ja, när man inte har småttingar att hålla koll på ,-)

Sven Teglund sa...

Jag har lyssnat på alla dessa poddar som du tar upp och jag håller verkligen med, Eric Schuldt är fantastisk bra som intervjuare! Det är så intressant att få lyssna till ett samtal som tar tid, som fördjupar sig. Och det finns så mycket att lyssna på. Rekommenderar också Värvet, och Snedtänkt av Kalle Lind. Den senare är en stor humorist!

P-O Enqvist, ändå bäst, min idol!