torsdag 25 juni 2015

Hemma ...


Medan jag gick där nere vid havet med hundarna tänkte jag .., att om det hade tvärtom?
Om detta hade varit vad jag rest till.

Då hade jag förstås skrivit lyriska mejl hem och berättat hur vackert det är i landet Sverige .., hur grönt och fint och lummigt .., hur rent det är - i alla fall förhållandevis - .., och att jag på min väg ner till havet möter människor som hejar vänligt och vinkar glatt.

Jag skulle säkert också ha berättat om allt fågelkvitter ..., och att jag på en skylt vid parkeringen ser att det finns olika sorters ormar just här och att en av dem är giftig.

Kanske skulle jag också berätta om den svala sommaren i landet Sverige .., att här fordras jacka eller stickekofta när det snart är juli månad och att det blåser friska vindar och att det här och där på vägarna ligger sniglar.Såklart skulle jag berätta om allemansrätten och att jag hade promenerat i en hästhage och att där var så vackert så jag nästan ramlade baklänges!

På slutet skulle jag säga att det här landet är så ofattbart vackert och skiftande och att jag önskar att jag hade fötts just här.
5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag undrar om inte det där med fågelkvittret är lite tvärtom mot vårt. De fåglar som häckar i Ghana kvittrar nog som mest inför sina forplantningsperioder, och det kanske inte är den här tiden på året utan kanske mitt i vår vinter. Det är bara en teori, för jag vet inte.

Å andra sidan borde väl fåglarna där ha möjlighet att kläcka fler kullar under året. Det händer ju också här, när det är gynnsamt.

Jag skulle inte tro att den fågeltystnad du upplevde beror på jakt.

Elisabet. sa...

Bert: ja, det låter logiskt, men det här med jakten var det svar jag fick av Nana Yaw ..., att fåglarna lärt sig att hålla sig undan. Rätt eller fel ..?

Bert Bodin sa...

Oj! Var det här jag lade in den där kommentaren. Jag trodde jag gjorde det i "Vägen till skolan". Upptäckte att där var tomt, så jag la in en liknande text där också.

Kanske är det för att det jagas som alla flyttfåglar flyr hit på sommaren?!!! ;-)

Steel City Anna sa...

Jag har afrikanska vanner som varit/bott i Sverige och de rapporterade om brist pa odlingar, frukt och gronsaker (bara granar och gras?), oerhord tystnad och karlar som ar hjalplosa pa karleksfronten innan de druckit sprit, och da blir lite ackliga ;) Lite kul. Det dar med den storslagna naturen ar nog olika hur man ser det. Jag alskar vidder, men manga tycker att det ar obehagligt. Man tycker nog att det ar vackrast det som man ar mest van vid och har mest kanslor till. Och det ar ju fint det.

Elisabet. sa...

Det är säkert precis som du skriver .., jag sa flera gånger till Anders när vi befanns oss i det totala kaoset i Accra att tänk, om dessa människor kommer till Sverige som flyktingar och hamnar i Åsele eller Kiruna, det måste ju vara ett öde nästan värre än döden!