onsdag 22 juli 2015

Ledig dag ....


Fast först igårkväll .., ¨åååå, första gången i sommar som jag  i n t e har stängning, utan får sluta klockan åtta och det är så ljuvligt så det är inte sant! På Skepparstugan i Steningen sitter redan övriga familjen samlad när jag väl kommer och det blir några timmar med räkfrossan, pastasallad, tunt skivad oxfilé och några röror .., potatisar .., ja, och så efterrätt till allt detta.

Hemöver tar Anders min cykel och vi andra får skjuts av Äldsta Dottern.
Nästan hemma stannar vi bilen och inväntar sonen .., vi står på rad i mörkret och ropar "ååå hej, åå hej!", precis som på Vasaloppet och vi gör vågen och Emil springer en sträcka med sin morbror som cyklar som en raket!

Något förvånad torde mannen blivit som kom cyklande  f ö r e  Anders och där stod vi i kvällsmörkret och hejade som galningar, men han bara looog och sträckte armarna i luften, så där som till segergest!
Härligt!

Idag vaknar vi till ganska fint väder, men rejäl blåst.
Anders, Emil, pv och jag själv tar ett morgondopp. Vågorna är stora och jag vågar inte gå ifrån klipporna som dom andra .., utan går i från land. Nelly är som galen av glädje och håller sig nära de övriga och vips glider hon ner från hala klippan och ramlar i vattnet .., men då ingriper räddningspatrullen i form av Anders och sen ska hon nödvändigtvis hoppa i från en annan klippa, det är när hon ser mig simma där ute bland vågorna!

Efteråt blir det frukost på altanen .., en omgång Plump som vinns av hon som är mormor - och hon vinner rejält - bara två plumpar på hela omgången och hela 190 poäng och då hoppade vi ändå över ettorna.

Nu är det fisksoppa på gång .., jag har cyklat till och från affären och ska nu cykla till Ugglarp, bara vilar mig lite .., och Emil och pv spelar golf .., övriga har åkt till Varberg.
Detta är sista dagen tillsammans på ett tag .., så underbart roligt det är och har varit!

Och hon skurar golv och har sig här hemma ...

På Skepparstugan.
Hon som är Störstasyster pekar med nästan hela handen.
Lillebror ler.

2 kommentarer:

Fru Fräken sa...

Ha ha, den där andra cyklisten måste ju tyckt att det var väldigt roligt att få oväntad support! :)

Eftersom jag bytt bloggnamn har jag även bytt bloggadress. Nu är den:
http://ffraken.blogspot.se/

Ha det fint!

Ruta Ett sa...

Visst är det härligt att umgås med sina vuxna barn!