torsdag 24 mars 2016

Glad Påsk och lite annat ...


Igårkväll tog jag tag i semesterboendet på allvar - det i Skottland -.
Ringde vännerna Eva på Frösön och Anna-Lena i Tumba och fick tips och goda råd.
Tack snälla, rara .., så vänligt av er att ta er tid!
(Här kan man se Evas bilder från Skottland, här är Berts .., och här är Anna-Lenas.)
Tänkte sen att det här att bo på ett ställe och göra utflykter därifrån, det är ju det bästa.
Lugnt och skönt.
Så hade bland annat Eva och hennes ressällskap gjort.

Ja, det var vad jag tänkte, alltså.
Nu har jag bokat sju boenden, varav endast  e t t  är på samma ställe två gånger.
Står det i några omdömen att frukosten som serverades var "delicious" och att värdparet var underbart vänliga, då slår jag som regel till.

Jo, jo, så är det att vara Elisabet.
Sju dagar i Skottland totalt och sen bär det iväg till Cornwall.
Vilken längtansmorot detta är.




Det är makalöst fint ute idag och jag tog hundarna och gick johanssonrundan.
Mötte våra nya grannar - i alla fall mannen i huset - som verkade rar och fin.
Fyrtioårsåldern, kanske?
Två barn och en katt.
Hurra!
Så roligt med barn i närheten!

Idag är Nelly så sprallig så det finns inga gränser!
Hit och dit springer hon .., upp och ner för kullar och fastnar i en slånbärskvist..., upp igen och hopp och skutt och hon är så  g l a d!
Hela tiden tänker jag att det är nästan ofattbart att en liten krabat; en liten fyrbening, kan skänka sååå mycket glädje!

Och jag tänker också på pv som - när han sade hej i morse - berättade att han haft flimmer under natten och nu skulle ta bussen till stan, ta hand om två prov och sedan ge sig av till sjukhuset för elkonverting. Det vill till att man lär sig ordet "flimmer" på engelska och latin, innan vi ger oss iväg.
Det är också tur att boenden som man har bokat har avgiftsfria avbokningar.

Lite senare: nu kom två små töser och knackade på dörren, å, det var nya grannarna.
Sju och tio år var dom och rara och fina .., presenterade sig och klappade Nelly och Harry och frågade om dom ville leka lite. Det blir nog jättebra det här. Ska baka nåt gott och gå över med.

Nu får ni ha en riktigt fin och härlig påsk!
Jag ska arbeta hela helgen .., lördag, söndag, måndag. tisdag, samt torsdag och fredag.
Nåja, det går bra det med.
Och pv har ringt; han var på akuten och jag får väl hämta honom i eftermiddag någon gång.
 


11 kommentarer:

cruella sa...

Du kör hängslen och livrem ser jag:-) Du som är så dator- och smartphonevan! Men jag misstänker att halva nöjet med en resa är att skriva planeringen fint och detaljerat i ett block hehe.

mossfolk sa...

Och elkonvertering, det har liksom blivit precis hur vardagligt som helst i det gula huset. Ta bussen till stan, fixa med prov och sedan åka till sjukhus för lite elkonverteing. Jojo...
Vad skönt om den där ablationen (var det så det hette?) blir av snart, än om det också lät bra läskigt.

Och de nya grannarna kan nog inte få bättre grannar. Barnen kommer att minnas den där snälla "tant Elisabet" resten av sina liv :)

Bert Bodin sa...

Och jag kom på att jag lovat dig tips om Skottland också. Här kommer de: Skotska intryck

Monet sa...

Förmaksflimmer - atrial fibrillation
Elkonvertering - electro conversion
Tips: Skriv upp det generiska namnet (inte produktnamnet utan substansinnehållet) på de läkemedel han tar för att kunna visa upp medicinlista. Samma läkemedel heter ofta helt olika i olika länder.
Jag skulle också kolla hur långt ni kommer att befinna er från de större städernas hjärtkliniken. Hoppas dock ablationen blir av innan resan!

Elisabet. sa...

cruella: jo, det kan jag lova dig att jag har! Min Iphone (en sexa) har så dålig batteritid (i Sthlm visade Anders mig att jag skulle ta bort program som låg uppe .., pinsamt ..), så inte tänker jag ta risken att jag inte hittar bokningarna. Jag har dom på mailen också, men det är ju samma sak där. Och så tycker jag om att ha Ö V E R B L I C K ,-)

mossfolk: ibland mår han inte alls dåligt av flimret, men känner ju att det slår ojämnt ändå .., när det är eländigt, då åker vi direkt. Barnen har tittat på när jag räfsat och hört om herr Stare som kommer långt-bortifrån och hur han sitter på antennen och lockar på en fru. I eftermiddag ska dom följa på hundpromenad. Sååå roligt!

Bert: TACK! Ska kolla lite senare.

Monet: ja, det var snabbt ordnat, stort tack! Pv har bara en medicin - Multac -, han tror ju själv ibland att det är den som orsakar allt flimmer. (Den gamla, Durbis Retard, sattes ut). Tack för goda råd!

Babsan sa...

Oj vad jag gillar dina anteckningar...jag gör likadant vid resor.Inte så vågad som du och boka på nätet men det kommer väl.Hoppas innerligt att PV blir bättre,inte kul alls
Glad jobbarPåsk på dig🐣🐣🐣

Steel City Anna sa...

Lite orolig blir jag men jag vet att folk på dessa öar är omåttligt vänliga och sjukvården väldigt väldigt bra om det skulle hända nåt. Förhoppningsvis är vi fortfarande i EU så att sjukvårdskortet funkar!

Elisabet. sa...

Babsan: du kanske också har såväl hängsle som livrem ,-)

Steel City Anna: ja, man får hålla tummarna. Livet är ett vågspel. När vi åker till Sälen håller jag koll var närmaste sjukhus är. Det är ju aldrig riktigt våldsamt akut för pv, han ska sövas och får inte ha ätit inom tolv timmar, så man har tid på sig.

Evas blogg sa...

Hoppas nu att ablationen blir av så snart som möjligt. Vilken rutt har ni bestämt i Skottland?

Elisabet. sa...

Eva: vi åker först lite norrut till ett boende på Airbnb (hos en familj) ute på landet. Sen till där ni bodde, en natt, vidare mot Skye men där var hopplöst att få rum, så vi tog just vid överfarten .., sen norrut och sen lite söderut och så två nätter i ett Airbnb-boende igen i E-burgh.
Så blir det tåg till London, en övernattning, buss till Cornwall, hyrbil från Plymouth och så fem dagar i Millbrock, tror jag att det hette. Och så buss till London igen och hem.

Evas blogg sa...

Låter underbart!