torsdag 31 mars 2016

Om August ...

Hemifrån-Ingela berättar om ett cafébesök.

Ytterst läsvärt, även om man inte har småbarn själv.

Det handlar lika mycket om dagens tillvaro.

Här.

8 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Detta är allt för vanligt förekommande. Jag blir galen på sånt. Får knotterhud bara jag ser och läser om detta.

Dinah sa...

Ja, det är ju inte konstigt att oerfarna föräldrar tror att barnen kan göra svåra val då skolstyrelsen tror att små barn själva kan göra sina scheman och bestämma vad de ska lära sig i skolan.

christel sa...

Vara fem och chef är minsann inte det lättaste.
Hos vänner fick sonen bestämma var dom skulle på semestern. "Blir enklare så" var mammans förklaring. Suck

Bert Bodin sa...

Jag knottrar precis som Gunnar.

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
mossfolk sa...

Och jag blir lite avig till herrarnas knottror. Det är ju underbart med en förälder som gör något tillsammans med sitt barn! Jag önskar att fler föräldrar tog sig den tiden, oavsett om det handlar om cafébesök, en promenad eller en utflykt i skogen. Nu blev det tokigt, men säg den förälder som gör allting rätt (jag tillhör då definitivt inte den kategorin).

Kattis sa...

Arma ungar! Oftast pratar också föräldern i anslutning väldigt högt, så att vi alla omkring riktigt ska få höra, hur pedagogiska och duktiga de tror sig om att vara...

Mossfolk: I min värld handlar detta om föräldrar som tror sig själva om att göra precis rätt, vara duktiga, och också vill, och har ett stort behov av att samtidigt visa upp det för andra. Det är en speciell kategori av föräldrar i min bok! Väldigt lite handlar i sammanhanget om barnet. Väldigt mycket om deras eget bekräftelsebehov. Med det inte sagt att det är bara, eller alldeles enkelt, att vara förälder.

Elisabet. sa...

mossfolk: jag tycker också att det är underbart med föräldrar som tar med sig barnen, det är inte det, utan mer att småttingar så ofta får bestämma över dom vuxna. Jag är övertygad om att jag själv handlat precis så när barnen var små, men jag är också helt förvissad om att det där beteendet har ökat betydligt under årens gång. Nu handlade inte Ingelas inlägg om just det - utan om alla valmöjligheterna - och jag halkade in på fel bana ,-)

Exemplet som jag skrev om i hennes inlägg, var mer att jag tycker att småbarnsföräldrar ibland glömmer bort att ta hänsyn till andra människor, bara barnet får göra som han/hon vill.