fredag 24 juni 2016

Livet ...


Efter den där vilan på soffan, föreslår jag ett kvällsdopp i havet, ja, denna den ljusaste av årets kvällar. Så vi tar bilen och kör till Steninge. Luften är mild och comfortljummen. Len.


Ett gäng ungdomar spelar volleyboll på stranden.


Småttingar slår kullerbyttor i havet.Bekantingar från affären - mannen i rullstol - har också längtat efter havet.Någon - en småländsk pensionatsvärd - har planer på att bada.
Det har han ofta.
Någon annan badar verkligen och simmar under ytan och tänker att en bättre start på semestern, det kan det väl omöjligen finnas.

Sen åker vi hemåt.
Pensionatvärdens puls är låg.
Igen.
Nåväl, det är så det kan bli, säger hjärtläkaren.
Fram och tillbaka, hit och dit.
Sen ska det väl bli bra.
Annars kanske det får bli ännu en ablation.

På familjechatten kommer bilder susande genom rymden.
En arbetar i uniform ..., en annan är med sin familj ute på en ö i Sthlms skärgård och där är det maskerad eller nåt i den stilen och en tredje är också på fest och skickar en bild där hon gosar med en hund. 

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Vilket härligt ljus där vid havet! Jag hade absolut också kunnat tänka mig ett dopp.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det var helt ljuvligt! Och inget liv .., allt var så lugnt och fridfullt.

Anonym sa...

Jag tog mig faktiskt också ett dopp i havet på midsommarafton.Det är väääldigt långgrunt och där var vattnet ljummet. Men när man kom ut till doppdjupt var det betydligt kallare! Men jag tänkte på dig, du vinterbaderska som badar i isande vatten, då må jag kunna ta ett snabbdopp också. Och så blev det! Sen blev man ju varm igen när man vadade tillbaka inåt land. Hoppas ni får en fin resa! ellem