fredag 29 juli 2016

Litet brev från Nelly ....Igår var jag med om nåt läskigt, må ni tro!
Jag fick åka bil med matte tidigt på morgonen och så kom vi fram till djursjukhuset i Slöinge - jo, jag kände igen mig från när ormen hade bitit mig - men jag låtsades vara modig och satt intill matte i väntrummet, trots att annan jack-russel, en som hette Henry, skällde absolut hela tiden och ville nosa mig i rumpan, men det fick han inte.

Sen fick jag komma in i ett undersökningsrum där en veterinär som heter Tove tittade mig i munnen och lyssnade på hjärtat och vi fick veta att hon själv har en likadan hund som jag själv, men den var tre år äldre!

Och sen .., ja, då fick matte åka hem och en snäll kvinna i blå kläder satte på mig ett annat halsband och koppel och så fick jag följa henne längs korridoren. Jag var jätterädd, men viftade lite på svansen, så där så det inte skulle märkas.

Vad som sen hände, det vet jag inte riktigt?
Jag lär ha blivit sövd och dom har rakat bort hår på mitt ena ben och sen har dom dragit en tand och tagit bort nånting som heter tandsten, men det minns jag inte.

När klockan var halv fem, då kom snälle pv och hämtade mig!
Jag blev jätteglad, men orkade inte visa det, jag hade ganska ont.

När matte kom hem - då var klockan nästan halv tio - frågade hon pv om jag hade fått nånting som heter "smärtstillande", men det hade jag inte, det hade dom nog glömt att skicka med och matte blev lite putt, men så sa hon att "jag ligger hos nelly i natt" och det gjorde hon .,. vi låg tillsammans i det där rummet som kallas för "Gunnars rum" och matte lyssnade till nån som heter Bert Karlsson och sommarpratade i P1 och då spelades det ganska mycket dansbandsmusik och det gillar jag och då glömde jag att det värkte i munnen och somnade ..., ja, jag låg med huvudet på mattes arm.

Nu är det morgon.
Jag har ätit frukost (matte smulade ner lite skinka i maten, då blev jag glad!), men nu orkar jag inte skriva länge, jag är jättetrött!

Hälsningar er vän Nelly.

// I morse ringde matte till djursjukhuset och frågade om smärtlindringen. Då fick hon veta att jag fått nåt närapå narkotiskt preparat innan jag fick åka hem, så det kanske var därför jag var lite virrig och gnydde. Idag mår jag jättebra!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kära lilla Nelly!
Innerligt hoppas jag du mår bättre idag och att du inte har ont.
Kram från tant Anne i Mantorp i det vackra landet Östergötland.

bettankax sa...

Nelly, du skriver de bästa brev jag vet. Alltid lika roligt när du tar dig tid.
Nu hoppas jag att du inte har så ont längre och kan fortsätta njuta av sommaren.
Här kommer klapp på ditt lilla huvud från mig

Ruta Ett sa...

Söta Nelly, tänk vilka äventyr du får vara med om i landet Halland! Och skinka i gröten...det har jag aldrig hört talas om ens.

bella sa...

men, silket äventyr för lille vovvan! hoppas du mår bra nu! puss på nosen!

Anonym sa...

Hej Nelly!
Hoppas det känns bra idag. Tycker det låter lite otäckt.allt du varit med om. Kommer o hälsar på en dag. Sköt om dig . Vov hälsningar från Schejken/ matte som hälsar.