tisdag 13 september 2016

Tisdag ....


Solsken och ännu mera solsken.
Tar hundarna på lillrundan och till min oerhörda förvåning är Nelly sprallig och börjar till och med att springa, ja, hon springer fort och om hundar kan skratta, så är det vad hon gör när jag ropar att hon ska stanna! Hon smajlar och viftar på svansen .., så där som .., "jaså, du trodde inte att jag kunde!"

Nelly är precis som sin matte när hon var liten.
Allt ska inspekteras.
Det nosas på minsta lilla blomma och se där, där ligger ju lite rockwool på gräsmattan (från pv:s fönsterbyte), hur har det kommit dit?

Sen ligger dom nära varandra på soffan Ektorp.
Nära, nära.
En slags trygghet, kanske.

Äldre herre dyker i från piren och tar några frisimstag.

Själv tar jag bilen och kör till Steninge.
Friherrinnan ansluter och vi tar nog årets längsta dopp .., simmar fram och tillbaka .., och ideligen säger vi att detta är ju livet.

För en tid sedan förundrades jag över att äldre människor så ofta slutar att bada i havet.
Det var fel.
Aldrig har jag sett så många åttioåringar som kommit promenerande på piren och sedan simmat ut i havet!

En man och en kvinna - kanske i sjuttioårsåldern - sitter på bänken där vi brukar lägga våra kläder.

"Dom har nog nyligen träffats, dom ser så förälskade ut ...", säger jag till friherrinnan.

När dom en bra stund senare passerar oss, säger jag just det ., att dom ser så väldigt lyckliga ut och jag frågar om dom varit gifta länge?

"Nej, inte några tjugo år inte, nej, men vi träffades inte heller alldeles nyligen och jodå, lyckliga är vi verkligen!" säger kvinnan..

Eller om det var mannen.

Vi blir kvar, sittandes på bänken. Jag har tagit med mig klyftade äpplen från trädet nere i slänten, men friherrinnan är sig lik .., hon har kaffe i lilla termosen och sin ur-goda kladdkaka - en bit till oss var - och det var ju tur att vi simmat ihärdigt, kan man tänka.
Eller inte.
Man kan också bara njuta av detta som är livet.

Och så har jag idag - till pv:s förskräckelse -, han hann liksom inte vara med ("sköt du bokningen, du får välja", sa han) bokat en lillsemester på såväl Fyn som Jylland, det blir till allhelgonhelgen i början av november. Harry ska holideja hos Meja i Ystad och Nelly ska bo hos friherrinnan och Shejken.,

Ajöken, sa fröken.

Inga kommentarer: