söndag 27 november 2016

Första advent .....


Huj, vad tiden går!
Nyss sommar och härliga dagar på stranden ., nu är det inte många veckor kvar tills tomten kommer!
Ljusstakar och lite diverse pynt har plockats fram och allra, allra lyckligast är jag över småtomtarna från Clas Ohlson som är så gräsliga, ja, så där så dom är helt underbara!


I drygt sex år har jag bott i det gula huset och nu visar det sig att vi har dubbelt av mycket.
Några adventsstjärnor får stå över till nästa jul, men den här guldiga, den får allt hänga med.
En sån hade vi i mitt barndomshem; den hängde i vardagsrummet - i fönstret ut mot sjön -.
Hos grannen Margareta fanns julstjärnor av papp; såna här spetsiga, lite orange-röd-färgade och åååå, så vackra jag tyckte att dom var!


Det slog mig häromdagen, att det här med julen och vad som är viktigt för egen del, det är alla ljusen. Att det blir vinter gör ingenting; inte kylan .., inte snön om det nu kommer någon, nej, men mörkret. Det är mörkret som tar sån energi!

Alltså åker små slingor upp både här och där, mest där.

För en tid sedan upptäckte pv att en del av ett träd - eller kanske en jättestor syrén - blåst omkull och längst uppe i klykan, där har några fåglar (skatorna?) byggt ett bo.

"Nej! Släng det inte, vi kan spara det och binda upp det lilla trädet!" sa jag och så blev det nu på morgonen.

Och ni kan inte tro hur fint och finurligt byggt boet är!!
Jag skulle gömma batteridelen till slingan i själva boet, men det visade sig vara stört omöjligt att pillra in vare sig batteri eller fingrar i själva bo-delen! Fantastiskt, vilket bygge!
Det ni ser är liksom toppen av det hela; sen är det en stam rakt ner i rabatten och så har pv försökt förankra det hela med stöttor och snören.

pv i mitten ....

Det är alltså söndag idag.
I eftermiddag vankas konsert i stora kyrkan inne i Halmstad; det är Kammarkören som ska sjunga in advent och pv brukar vara med just vid den konserten, då det är brist på män och han är tydligen såväl tenor som bas just ikväll.

Line of duty. Lika bra som Bron.


Och sist av allt ikväll ..., gråtstund (Allt för Sverige) och hysterisk spänning (Line of Duty).
I den sistnämnda har man noll koll på nånting; bäst det är visar sig någon som man litat stenhårt på, ja, vara en skurk av värsta sorten.

Just nu Vinterstudion och skidåkning från Finland. 

Ja, men så är det.
Ha det så gott ni som eventuellt tittat in!

8 kommentarer:

Ulrika sa...

Och här ska det strax faras till köpcentrum (ja galleria heter det väl tjusigt nu för tiden...) och trängas med triljoner andra. HUUUU.
Men vad gör man inte när Chrille ber snällt. :-D

I eftermiddag ska jag på kyrkkaffe och sedan adventsgudstjänst i grannbyn, där ju flera från mitt jobb arbetar idag. :-)

mossfolk sa...

En stjärna i orange papp hade vi också som barn och nu har storebror en likadan i sitt rum. Han var rent alldeles salig när han vaknade inatt och upptäckte den :)
Jag älskar adventstiden med alla ljus och tror alldeles bestämt att ljusen är en nödvändighet de här mörka månaderna.

Bloggblad sa...

En sån blank stjärna fanns under den senare delen av min barndom, men den försvann, som så mycket gjorde under alla flyttar.

Kören ser sååå fin ut! Det tycker jag är viktigt för helheten. I kyrkokören har vi kåpor, men i vokalensemblen spretar klädseln i alla tänkbara riktningar. Fast det låter bättre än i kåp-kören...

Elisabet. sa...

Ulrika: jag tycker alltid att du har som lite juligt; det är ju härligt!

mossfolk:och tänk, vad det betyder! Jag blir faktiskt så glad av den här inte alls särskilt vackra stjärnan, men den påminner mig om jular för länge sen och DÅ blir jag glad.

Bloggblad: jag känner mig som en väldigt dålig sambo som inte åker och lyssnar; men man måste vara där i så väldigt god tid för att få plats och jag borde ha köpt nya skor och en kappa och pv var för ovanlighetens skull kostymklädd och nästan oigenkännlig .., så, jag putsar klart på fönsterna i stället ,-) Och ja, jag tycker också att det är fint med samstämd klädsel.

norbergianblue sa...

När jag var yngre tyckte jag det var överdrivet med mer än en ljusstake till 1:a advent. Nu står jag där själv med pappersstjärnor och ljusstakar i alla fönster och dessutom en ljusslinga på balkongen. Gud vet vad som hänt...

Ruta Ett sa...

Jag tycker väldigt mycket om dina små gubbar från Clas! Precis lagom fulsnygga!

Kattis sa...

Den serien har jag alldeles missat! //Hon som älskar (Läs: är besatt av) Bron

Bloggblad sa...

Jag avstår också helst från det som kräver att jag måste hålla en plats länge och för sånt jag måste köpa biljett i förväg till, tänk om jag inte har lust/orkar... Stod just och funderade på det idag när jag såg en lockande annons.