fredag 16 december 2016

Dagens fönster ....


Det sextonde.
Idag är det Monets tur.
Så här skrev hon om fönstret här ovanför.

"Det här är ett av mina absoluta franska favoritfönster. 
Det finns på en charmig vingård i närheten av oss och i verkligheten är hela byggnaden fylld med fönster och dörrar i denna absolut ljuvliga blå färg."Det här är från cistercienneklostret Abbey de la Senanque en bit norr över från oss, nära en vacker by som heter Gordes. 

Det här klostret är till skillnad från många andra som också är från medeltiden, bebott av munkar som livnär sig på lavendelprodukter (underbara blommande fält), honung och vin också tror jag. 


Bakom de här fönstren har de sina små "celler". Mycket rofyllt och stillsamt trots många besökare." Fönster fångade från grannbyn - fönster som tillhör biblioteket -.


 
"Och här ett fönster nere vid den trevliga kustorten Carqueiranne (påminner om Båstad och Torekov i storlek och känsla). Här finns en jättegullig hamn för mindre båtar, en superfin strand med underbar utsikt ut mot öarna Porquerolles och Port Cros. Och så förstås ett antal restauranger vid kajkanten."
Och slutligen ett fönster fångat hos goda vänner i Sverige.

2 kommentarer:

Monet sa...

Men oj vilken överraskning! Och en sån trevlig tidsresa. Ja nog har vi det vackert här runt ikring oss. Särskilt med de alltid så vackra fönsterluckorna och de roliga trompe l'oeuil-målningarna som man ser överallt. Fick fundera en stund över det svenska fönstret tills jag kom på att det är taget hos namne till dig - tyskfödda väninna Elisabeth på Blidö i Stockholms skärgård där vi bodde förut. Tack också för mail med bilder på min vackre farfar och sötaste barnbarnsflickan! Härligt att få börja dagen med ett stort leende!

Elisabet. sa...

Monet: ja, du kan inte tro hur förvånad jag blev över hur ofattbart många fönster ni har bidragit med! Hundratals! Och det här var bara ett axplock av dina!