söndag 18 december 2016

Fjärde advent ...

Så här känner nog sig många just nu ...

Oj, så tiden rusar iväg! 
Om en vecka har julaftonen redan tackat för sig. Man kan undra varför tiden tycks gå så mycket fortare ju äldre man blir? Då, när man liksom vill bromsa tiden, då accelererar den. Och kanske tycker jag att det känns extra mycket just så, sedan det här med sociala medier kom in i bilden.

Ja, men visst var det alldeles nyss man lade ut bilder på ett av barnen som fyllde år eller gratulerade nån bekant hemmavid och nu är man där igen!Och så här veckan innan jul, märks det tydligt att det är många som tycker att tiden borde ta lite paus. Det glöms bilnycklar, id-kort, bankkort, varor ...., och mest gäller det här kvinnor.

Igår var det stor granköpardagen! Julgranförsäljaren är en man i sina bästa år - ungefär som Karlsson på taket -, lite rund så där .., och man blir glad bara av att se honom! Mängder med granar fick följa med kunderna hem! Och säkert blir det likadant idag.


Om en stund blir det utflykt till stan.
Friherrinnan och jag själv ska överlämna en julhälsning till arbetskamraten som varit sjuk så länge och som kanske har det tuffare än någonsin just nu.
Ja, en julhälsning från alla hennes arbetskamrater, alltså.

På charkdisken ställde jag igår upp en låda där kunderna har möjlighet att skriva en liten hälsning till den alltid så rara Gunilla som - när hon var frisk och arbetade - var en pärla i charkavdelningen och sååå omtyckt av kunderna. I fjol fångade jag upp kunder som kom och handlade och så fick dom skriva på ett block bara och oj, så glad Gunilla blev över alla rara uppmuntrande tillrop från kunder som genom årens lopp blivit till en slags vänner.

Jag hoppas verkligen att lådan blir proppfull, så ska vi se till att hon inte känner sig bortglömd.

Bilden av Gunilla togs i fjol när hon tittade in i affären.


5 kommentarer:

Tony sa...

Håller med dig i att tiden går fortare när man blir äldre.

Bert Bodin sa...

Här är en till snabbtidare. Det där uttrycket "samtid" kan vi sudda bort ur SAOL.

;-)

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Du är en sån fantastisk fin medmänniska!❤
Solbritt

Elisabet. sa...

Bert och Tony: se där .., det stämmer nog ,-)

Solbritt: jag vet inte vad jag ska säga.
Tack för snälla ord.