fredag 17 februari 2017

En fredag ...

Rosor från pv ....

Och hela världen - i alla fall just här, där jag bor - är grå.
Dis och dimma .., en gräsmatta som är lerig och inte tillstymmelse till blå himmel.

Nåja, det går ju ändå och glädjeämnen finns ju.

Sveriges Radios "Europapodden", t.ex som jag lyssnade till igårkväll. Vilken källa till glädje!
Nu tog programledaren Johar Bendjelloul upp det stundande valet i Nederländerna, där tjugoåtta partier ställer upp och så var det förstås det här med monsieur Fillon - den republikanske presidentkandidaten - i Frankrike som tycks ha strulat till det rejält för sig och när hans stab vill komma till olika städer för att invånarna ska få tillfälle att lyssna till monsieur Fillon, ja, så får man helt enkelt ingen inbjudan! Pinsamt.

Att det är helg är förstås också nånting att glädja sig åt, även om det för egen del innebär ett extrapass i morgonkväll, men pengar behövs alltid, så det är helt okej.

Och så stundar "På Spåret" och Skavlan .., Naturmorgon och Ring-så-spelar-vi.
Igårkväll underbara filmen "Det blå huset".
S o m   jag hoppas att Jens finner det han söker, eller längtar efter.Halva inköpslistan är färdigskriven.
Vi säljer färsk kolja för 99:- kilot i affären och den var så underbart god att steka upp, alltså får resterna bli dagens lunch. Och jag undrar hur många säckar fågelfrö som inhandlats i vinter?Igår kom som sms en fönsterbild från Canada och den råkade jag vidarebefordra till den färgstarka madamen i Göteborg. Till Ann. Hon anade att det kanske hade kommit fel och skrev så här.

"Skickar lite skånska tår tillbaka. Taget när jag var på pedikyr häromveckan."

Tio tår mot ett fönster. Och vilket snyggt nagellack!
Tack Ann!


Själv besökte jag en gång Salong Lena i Steninge .., ja, friherrinnan har minsann många strängar på sin lyra och fotvård till goda vänner ingår förstås i menyn. Om jag vore miljonär, då skulle jag nog anställa en massör/massös, en fotvårdsspecialist och nån som borstar håret precis när man längtar efter just det!

Ungefär så.

8 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Fotvård är underbart skönt, antingen man får det av ett proffs eller en god vän. Det är en sådan njutning! Precis som massage!

Anonym sa...

Du kan få fotvård igen om du vill

Bloggblad sa...

Målade tågnaglar, det är sommar för mig. Så det tar ett par måander inna mina blir knallrosa igen.

Anonym sa...

Jag målar mina tånaglar året runt. Anledning jag har så stora fötter , då tycker jag dem ser lite mindre ut. Gäller att man lurar sig själv

Friherrinnan

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, jag håller med! Under en period i livet när det var väldigt kämpigt, då gick jag på massage minst en gång i månaden. Utan den vet jag inte hur det hade gått. Den gav mig sån styrka.

Bloggblad: jag har kvar färgen från i somras, men nu ska den bort .., jag tycker att det är så fint med färg på tånaglarna!

Friherrinnan: du har alltid fina tå, - och fingernaglar!

norbergianblue sa...

Jag sympatiserar med "anonym", har också ganska stora fötter ( 40) och tycker att de minskar i omfång av ett mörkt nagellack. Skulle gärna välja svart, men det känns lite för ungdomligt. Massage kan jag inte ens tänka mig, vare sig på fötterna eller någon annanstans. Det är tur att vi är olika, vi människor, och roligt att ta del av andras åsikter. :-)

Mian sa...

Underbara rosor! Du borde gifta dig med honom. Bums. Det är ont om såna som pv..

Elisabet. sa...

norbergianblue: ja, det är det bästa i kråksången .., att vi människor är så totalt olika! För mig vore massage höjden av lycka eller hår-pill ,-)

Mian: och när gifter du dig med Jan? :)