tisdag 7 mars 2017

Tecken i tiden ....


Tar harry på promenad ..., stannar till vid hästhagen där tidigare tre hästar har samsats, men nu bara en enda en; en raggig krabat som tycks nyfiken och jag stannar till och småpratar lite .., kliar bakom örat och på sidan av huvudet och så snart jag slutar, visar den tydligt att "mera!mera! häääär, just här!" och hästen - jag vet knappt vilket kön det är - lutar huvudet mot mitt och jag vilar min kind mot mulen och det är nästan så att jag går sönder av all denna värme!

Hästägaren har satt upp en skylt där det står tv-övervakning - men där är ingen övervakning alls - och han har, för någon vecka eller två sedan, berättat att någon anonym feg jävel anmält honom och för en tid sedan kom minsann två myndighetspersoner på besök och inspekterade hagarna och hästarna och dagen därpå upptäckte vi att två hästar var flyttade till några andra hagar, nån mil bort, ja, så sa ägaren.

Och mannen frågade oss om det möjligen var vi som anmält honom, men vi visste såklart ingenting.
Absolut inte.

"Ja, bara jag får veta vem det var .., då jävlar ...!" sa hästägaren.
 .
Och nu är den här hästen helt ensam och första dagen - då, när kompisen försvunnit - gnäggade han/hon oavbrutet och det gjorde så ont i mig.

Sen går vi vidare, harry och jag själv.
Ute på åkern upptäcker jag att tofsviporna kommit; ja, dom kanske har kommit tidigare när vi var i Sälen, men nu är dom i alla fall här! Härligt! Och som dom skrikflyger över åkern ...!

Längs kustvägen ligger skräp i ett dike och ångrar att jag inte tog med en plastpåse. Där ligger en tom ölburk och någon har slängt en förpackning med örtsalt och det är plast och lite annat.

Och nu är klockan tolv och snart väntar jobb.
Tre arbetspass återstår. Det här och så lördag och söndag tillsammans med Joakim.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Djurskyddet omhändertar inga djur utan att informera ägaren. Det låter som att hästarna blivit stulna, om han inget fattar.

Något annat: Här är en med samma intresse som du :-)
http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hon-samlar-pa-inkopslistor-ar-uppe-i-3-000/repqcc!A5Setv@WvfJ7cYlsMH0nA/

https://www.instagram.com/inkopslistor/
Biggan i B

Monet sa...

Hästar ska inte vara ensamma. De är flockdjur och mår väldigt dåligt i ensamhet. Säger mina systrar som levt hela sitt liv med de här djuren och dessutom föder upp dem och kan precis ALLT. Hoppas det löser sig.

Elisabet. sa...

Biggan B: nej, dom är inte stulna, han har själv flyttat dem till nåt stall nån halvmil härifrån. Ägaren har många järn i elden: han driver ett slakteri, har svinavel, många hästar, bor inte här men kommer var förmiddag ...

Monet: nej, det vet vi och det vet han också ...., kanske att någon "anonym jävel" hör av sig igen till myndigheterna.

Dinah sa...

Det är väl märkligt att man inte ska kunna ha sina hästar ute utan att ha kameraövervakning.
Om det kommer dit nån idiot och plågar dem eller stjäl dem då blundar minsann vän av ordning. Men annars är de jävligt snabba att anmäla och alltid anonymt.
Jag har själv fått en anonym anmälan på mig för att jag "inte gick ut med mina hundar utan att de gjorde sina behov på tidningar inomhus".
Så absurt att man inte förstår hur nån kan komma på det.
Tyvärr för anmälaren visade det sig att jag hade välmusklade hundar. Och tyvärr två för anmälaren vet jag vem det är och vi har numer ingen kontakt - märkligt nog....