tisdag 18 juli 2017

Två pass kvar ...


Hemifrånvännerna tyckte att det var omåttligt blåsigt i landet Halland och var klädda nästan som skulle dom på fjällvandring!

"Men hur kan du gå barbent och i klänning och bara en tunn kofta ..?" undrade Inger.
Ja, säg det, man kanske har vant sig och så har jag betydligt mera hull än hon har.

Igårmorse åkte och vi - hon och jag - till Slöinge och lilla bageriet där det inhandlades frukostbröd och senare på dagen, efter ett besök i Falkenberg, tog hon långa maken med sig och gjorde en repris, besökte än en gång bageriet och så satt dom ute och fikade i solskenet.

Där ute satt dom ....

Senare på kvällen blev det kvällsmat på Göstas i Steninge, men då arbetade jag och just innan stängning dök sällskapet upp i affären .., omtänksamma pv hjälpte till att dra in meloner och annat som står utanför butiken - sååå skönt - och så fick jag lifta med dem hem.

Det blev en mastodontdag på jobbet!
Såååå många kunder och vid sextiden kunde man tro att någon slängt en handgranat i fruktdisken, men Brooks tog sig an den med rekordfart och innan stängning var den sååååå fin och välfylld!

Och trevliga människor var där också.
En ung man frågade om vi inte hade färsk saliva, men den var slut för dagen, så jag sa att om han kände för det, kunde han köra till det där gula huset på kullen i Stensjö och där, utanför ytterdörren, växer mängder med just salvia ., det var bara att ta för sig!

"Och om min sambo är hemma, så är det lugnt, det här har hänt förut - då var det mynta det handlade om - och han förstår precis", sa jag.


Den unge mannen såg aningen tveksam ut, men jo, han hade verkligen åkt hit och fick med sig ett fång färsk salvia och idag mötte jag honom vid ena kassan och han berättade att han träffat pv och att dom pratat om någon stockholmsförort (Fittja) där pv en gång bott, ja, lite sånt ., och så tackade han för salvian och hans fru såg så snäll ut och hade det varmaste av leenden!

Idag förmiddag, kvart i nio till halv tre.
Steg upp vid halv sex och fixade först frukost till skellefteborna som tidigt skulle bege sig hemöver (flyg från Ängelholm och så Arlanda - Skellefteå), ja, det blev en lång dag.

Hann med mycket på jobbet!
Beställde vackra frimärken ., postogram, tejp och lite annat ., torkade rent vid kassorna och soptunnelocket, fyllde på alla blå vadderade påsar .,. räknade kassorna ., och så var det fika vid halv tio, tillsammans med chefen, Fredrik, Hampus och Joakim. 

Nu blommar tre klematis, eller i alla fall två-och-en-halv.

Återstår nu två arbetsdagar.
Och pv har legat totaldäckad idag, hög feber igår och senare under natten .., men nu tycks han ha piggnat till lite, eller så är det pillren?
Själv kom jag hem med ont-i-halsen och en känsla av oändlig trötthet.
Ja, måtte vi klara oss nu fram till semestern!3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Den där rabatten är så otroligt fin. När åker ni till Nederländerna? Hoppas ni piggnar till innan resan.

Elisabet. sa...

Eva på Frösön: vi åker till Malmö nästa onsdag och övernattar hos Anders och Maja, harry får vara i Ystad hos Karin och Tommy, sen torsdagmorgon med färja till Rostock och två övernattningar någon mil därifrån, sen två övernattningar i Emden, fyra övernattningar i Amstelveen och en i Lübeck på hemvägen. Utrecht där vi bokat rum, avbokade vi, då det ligger så nära Amsterdam, dit kan vi köra och så blir det inte sextio mils bilkörning den tredje dagen,

Steel City Anna sa...

Härligt med sån service :)