söndag 22 juli 2018

Tomt ...


Efter att i en dryg veckas tid haft mer eller mindre fullt i huset, är nu allt som vanligt.
Fem ungdomar - varav två barnbarn - tog då sitt pick och pack och försökte med gemensamma krafter få in stora resväskor i bilens bagageutrymme och så var det tack och hej och kram och vi ses nästa år!

Jag försökte att räkna ut antalet gäster.
Först dotter med måg förra lördagen, sen på söndagen - lagom till VM-finalen - kom deras vänner T och M och låg över en natt, därefter kom töserna (tre stycken) och så middag med andra vänner till dottern (fyra härliga människor + flickorna), sen kom fyra killar som sov över (flickorna var kvar) och en tös från Ånge .., ja, nu har jag tappat räkningen, men ååå, så roligt det har varit att sitta många runt matbordet! 

Det som en gång var Hildas rum, översvämmades av platt, - och locktänger, hårtorkar, make-up-väskor, resväskor och Gud-allenast-vet-allt! 
Och på bordet i uterummet ligger anteckningsblock med resultat från kortspel och omgångar med Yatzy och så resultaten från fem golfrundor - men det var pv och svärsonen Peter som stod för den biten -.
Nu snurrar lakan och örngott i tvättmaskinen .., och ungdomarna har kört norröver.
Två av dem ska vidare till Sundsvall, så det tar sin tid.


Och så blir det sedvanligt förmiddagsfika tillsammans med friherrinnan.
Vi sitter i skuggan under ett av körsbärsträden och kalasar på bitar av vattenmelon och fetaost, och så Marias smarriga bullar. Allt möjligt pratar vi om, medan ungdomarna kämpar med att få bagageluckan stängd.

Segelbåten har uinder ett par dagar varit ute på egna äventyr, ja, med pv:s brorson Anton som skeppare och dom yngre är ju tekniskt bevandrade och har fixat och donat med gps:en, så nu har pv ännu större glädje av den!
Och inte syns det nånting av skärmen heller, ja, ja, ni förstår väl.


Och i morgon bär det av ut på havet igen; nu söderut, mot Torekov och Mölle.
Kris på jobbet .., så B undrade om jag kunde tänka mig att arbeta onsdag och torsdag (söndag har jag redan ett pass) och jag sa att torsdagkväll kan jag ta. Stackars den som är ansvarig för schemat, det är inte alldeles enkelt att få ihop det när sjukdom kommer in i bilden hos mer än en i personalstyrkan.
Och det är verkligen  r o l i g t  att hoppa in när man själv får välja om man vill säga ja eller nej.
(Fast jag är urusel på det där nej-andet).

Alltså har jag nu stekt lammfärsbiffar som vi ska ta med oss i kylväskan .., pv ska åka in till stan och försöka få fatt i min blodtrycksmedicin och kanske en bättre och mer lätthanterlig flytväst till Harry (såg att Monica i Lysekil hade en som verkade sååå mycket bekvämare!) och så blir det till att packa båten ikväll. Nu blir det ingen skärgård att gömma sig bakom, måtte jag klara mig från sjösjuka!

Har just sett på nån youtubefilm eller möjligen facebook, hur väl mottagna dom polska brandmännen blir av svenskar som står och vinkar och hejar och andra som tutar .., ja, sånt kan få tårarna att flöda hos den som är lättrörd. Till den gruppen hör jag.
Underbart att få hjälp från andra!
Tösen från trakten av Ånge, hennes föräldrar bor inte alls långt från lågorna .., man kan ju bara ana oron!

Inga kommentarer: